Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

Зонално Първенство за деца, юноши и девойки \"Купа Варна-2009\"

Кристиян Йорданов
/състезател на СК “Ичи-Геки”- гр. Варна/:

“Пожелавам си да стана като Сенсей Костов!”

Kristiyan-SK
Кристиян Йорданов е на 9 години. Той тренира Карате Киокушинкай едва от четири месеца. В залата на СК “Ичи-Геки-Варна” го води неговият баща. Оттогава Кристиян тренира упорито всяка вечер. Първото му предизвикателство е  Държавното Първенство за деца, юноши и девойки в гр. Бургас, където Кристиян завоюва 3-то място в своята категория. На Зоналното Първенство за деца, юноши и девойки “Купа Варна-2009”, състезателят на СК “Ичи-Геки-Варна” с печели 2-ро място и специална награда “Най-техничен състезател”

1.Хареса ли ти Зоналното Първенство, на което участва?
- Да! Харесва ми много да участвам на различни Турнири, защото обичам да се състезавам.

2.Доволен ли си от представянето си?
- Донякъде съм доволен, но следващия път искам да стана Шампион!

3.Как протече Състезанието за теб? Кои срещи те затрудниха най-много?
- Имах общо три срещи. Първите две победих състезатели, които бяха две степени над мен по старшинство. Победих ги с Ипон. Третата среща бях много изморен и загубих.

4.Ти завоюва специалната награда “Най-техничен състезател”. Какво означава да си най-техничен състезател?
- Това означава да правиш най-точни и най-бързи удари.

5.Кои са любимите ти техники, удари, ритници?
- Най-любими са ми маваши- гери- джодан и мае-гери-джодан. Предпочитам предимно високите техники с крака.

6.Какво си пожелаваш да постигнеш в Карате Киокушинкай?
- Пожелавам си да стана като Сенсей Костов!

УС!
Жасмина Янчева
/СК „Ичи-Геки”-гр. Варна/:
„Да имаш висок боен дух означава да не се предаваш!”

Jasmina SKЖасмина Янчева е една от най-малките възпитанички на СК „Ичи Геки – Варна”. Едва шест годишна, тя има зад гърба си златен медал от Държавното Първенство за деца, юноши и девойки- гр. Бургас и сребърно отличие от Зоналното Първенство „Купа Варна-2009”. Освен с купа и медал, Жасмина си тръгва от Зоналното Първенство и със специално отличие „Най-висок боен дух”.
    За първи път Жасмина прекрачва прага на залата по Карате Киокушин, когато е едва на пет години. Там, в СК „Ичи Геки - Варна”, вече тренира нейният по-голям брат- Кристиян Янчев. Малката Жасмина твърдо решава, че ще върви по пътя на своя ‘батко’ и вече година тя доказва на всички, че не е важно колко си голям, а колко борбен дух притежаваш, колко упорито тренираш и колко силно желаеш да победиш.
Ето какво още сподели с нас Жасмина:

1.Ти си само на 6 години, а вече си участвала на две Състезания по Киокушин. Харесва ли ти да се състезаваш?
- Да, много обичам да участвам на Първенства по Карате Киокушин. За Зоналното Първенство мама ме записа първа в списъка, защото аз веднага казах, че искам да се бия. Харесва ми, когато печеля! Но, за да получавам купи и медали, трябва да тренирам много упорито.

2.Доволна ли си от представянето си на Зоналното Първенство?
- Играх една среща с момиче от Бургас. Не се отказах нито за миг, бих се до последно. Не успях да спечеля, но съм доволна, защото се представих достойно, а това е по-важно от победата.

3.Каква беше първата ти реакция, когато разбра, че печелиш титлата „Най-висок боен дух”?
- Усмихнах се от щастие! След това излязох, за да ме наградят!

4.Какво означава, според теб, някой да има висок боен дух?
- Означава да не се страхува, да има силен дух и да не се предава!

5.Имаш ли любима техника?
- Най-любимата ми техника е мае-гери.

6.Какво най-много ти харесва в Карате Киокушин?
- Всичко ми харесва в Карате Киокушин! Обичам да тренирам. Благодарна съм на Сенсей Костов, на Сенпай Захари Дамянов, на всички, които ме тренират, възпитават и ме учат на дисциплина.

7.А какво обичаш да правиш, когато не си в залата по Карате?
- Обичам да си играя, да редя пъзели.

8.Каква искаш да станеш, когато пораснеш голяма?
- Искам да стана треньор по Карате Киокушин!


УС!

23-то ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО НА КАТЕГОРИЙ - КИЕВ, УКРАЙНА

Сенпай Дамянов:
 „Ако имаш съмнения дали ще победиш, не трябва да излизаш да се биеш!”

Zahari Damyanov Won Europe Championships 2009 in +90 first place1.Сенпай Дамянов, завоювайки Европейска титла, Вие отново ни накарахте да се чувстваме горди, че сме българи. Разкажете ни повече за 23-тото Европейско Първенство- за организацията, какви са Вашите впечатления от Турнира?
- На 23-ти май в гр.Киев, Украйна се проведе 23-то Европейско Първенство на категории. За мое много голямо щастие, благодарение на Сенсей Емил Костов, успях да взема участие на това Състезание. Първенството се проведе в един ден и в този един ден аз успях да стана Европейски Шампион в категория +90кг . Това е първото ми отличие на такова Първенство. Естествено, много съм щастлив!

2.Колко съперника се наложи да преодолеете, за да спечелите Европейското отличие? Разкажете ни как протекоха срещите Ви?
- За да стана Европейски Шампион се наложи да изиграя 3 срещи. Мога да кажа, че жребият беше по-скоро в моя полза, защото първия кръг почивах. Първата ми среща беше с представител на Полша, който успях да преодолея в редовното време и със съдийско решение го победих. Втората среща играх с представител на Франция. Срещата бе доста оспорвана. След редовното време и две продължения успях да се наложа. Така със съдийско решение спечелих тази полуфинална среща. Третата, финална среща играх с руснак. За мое голямо щастие, срещата завърши преди края на редовното време. Руснакът беше получил контузия от предходната среща и Сенсей Костов ме посъветва да го атакувам там. След две вазарита с лоу-кик аз станах Европейски Шампион.

3.Кой от съперниците Ви затрудни най-много?
- Срещата с французина беше най-тежка. С него играх редовно време и две продължения. Двамата бяхме над 100 кг, над 180 см. и с такъв противник по-трудно се играе. Пък и французинът беше нахъсан за победа.

4.Имаше ли момент, в който се съмнявахте в победата си?
- Не. Както съм казвал и преди, аз излизам за победа! Ако имаш съмнения дали ще победиш, не трябва да излизаш да се биеш! Така ме е учил Сенсей Костов. Това и правя- излизам, за да победя, не само да играя!

5.Как се представихте на тамешивари теста? Затрудни ли Ви някоя от техниките за чупене на дъски?
- За съжаление, на тамешивари теста от четири техники, на три не успях да счупя заявените от мен брой дъски. Чупех минимума, който е две дъски.

6.Как се чувствахте минути преди да излезете на татамито за финалната Ви среща?
- Естествено, бях притеснен. Все пак излизах на финал за Европейска титла, на който трябваше да играя с представител на Русия. Много ми помогна Сенсей Костов, който малко преди срещата ме нахъса да изляза и да покажа най-доброто от себе си.

7.Какво Ви посъветва Вашият треньор? Какви напътствия Ви даваше той?
- Сенсей Костов беше неотлъчно до мен! Даваше ми напътствия как да се бия срещу всеки мой съперник. Благодарение на неговия опит като състезател, той виждаше къде са слабите места на съперниците ми. Казваше ми къде и как да ги атакувам.

8.С каква нагласа тръгнахте от България?Вярвахте ли, че ще станете Шампион?
- Тръгнах с мисълта, че трябва да стана Шампион! Никога не можеш да си сигурен какво ще се случи преди Състезанието. Но винаги трябва да вярваш в себе си, да се раздаваш на 100% и да правиш онова, което зависи от самия теб.

9.Постигнахте Европейската титла благодарение на Вашия силен дух, но най-вече на Вашия треньор- Световния Шампион по Киокушин Сенсей Костов. Какво Ви е дал той през всички тези години?
- Съвсем спокойно мога да кажа, че всичко, което съм постигнал до този момент дължа на Сенсей Костов. Той ме е научил на всички неща, свързани с Карате. През всички тези години, които тренирам при него, той ме е научил не само как да се бия, но и как трябва да се държа като състезател и спортист.

10.Доволен ли е Сенсей Костов от представянето Ви в Киев? Какво Ви каза той след завръщането Ви в България?
- Доволен е от факта, че станах Шампион в моята категория. Не беше доволен от представянето ми на тамешивари теста. Нормално е да не е доволен, след като успях да счупя едва 11 дъски.

11.За първи път ли посетихте Украйна? С какви впечатления останахте от тази страна?
- Да.В Украйна бях за първи път, но тази страна не остави някакви по-специални впечатления у мен.

12.Кое е следващото предизвикателство, което предстои да преодолявате на татамито?
- На 23-ти август тази година има Световно Първенство на категорий. Това е следващото Първенство, за което ще се подготвям.

13.Какво още искате да Ви се случи в Карате Киокушин?
- Има още много неща, които искам да ми се случат в Карате Киокушин! Световен Шампион на категории, Световен Шампион на без-категории, Отворения Турнир на Япония на без-категории... Надявам се някой ден да мога да се похваля с тези постижения!

УС!

Държавно Първенство за деца юноши и девойки гр. Бургас - 18.04.2009

Сенпай Петров
/главен инструктор на СК „Гладиатор”- Бургас, който е носител на титлата „Отборен Шампион” на
Държавното Първенство за деца, юноши и девойки
от 6 до 14 год.- гр. Бургас/:
Отборен Шампион на Държавното Първенство гр. Бургас - 18.04.09
 „Ако желаеш да станеш шампион, трябва да носиш дух и сърце на победител”

1.Сенпай Петров, СК “Гладиатор”- Бургас, на който Вие сте Главен инструктор, получи най-важното признание- “Отборен Шампион”. С какви емоции свързвате тази победа?
- Аз, Сенпай  Николай Кръстев  и помощник-треньора Ивайло Върбанов сме безкрайно щастливи за признанието, което получихме на това Държавно Първенство. Радостен съм, че постигнахме дългоочакваната Отборна купа. Тя е плод на нашите тежки и упорити тренировки.
 2.В какво се изразява една подготовка на Вашите състезатели за Първенство по Киокушин?
- Искам да отбележа, че ако желаеш да станеш шампион най-важното е да си постоянен, дисциплиниран, да уважаваш всичко около себе си и не на последно място, да носиш дух и сърце на победител.
 3.Каква е цената на титлата “Отборен Шампион”?
- Всекидневни тренировки, много труд, сила на духа, твърдост, воля, желание за победа, както и стремеж да се докажеш пред по-големите клубове.
 4.Какви бяха първите Ви думи към Вашите състезатели след Турнира?
- Казах им: «БЛАГОДАРЯ ВИ ГЛАДИАТОРИ! Вие заслужихте всяка една победа, всеки един медал, за който положихте толкова много усилия на нашите непосилни  тренировки. Но всички видяхте, че това е пътя към победата. С гордост искам да носите прозвището ГЛАДИАТОР !»
 5.Как отпразнувахте победата?
- Като ги изненадахме с почерпка голяма торта, на която бе изрисувано логото на нашия клуб „Гладиатор”.
 6.Какви качества се стремите да изграждате у Вашите възпитаници?
- Твърдост, сила на духа, да не скланят глава пред трудностите. Всяко едно начинание ще завърши с добър или лош край, винаги има надежда и затова не трябва да се предават, това е силата на духа - важи както в залата така и извън нея. Както е казал Сосай Масутацу Ояма „Сила без справедливост - това е насилие, справедливост без сила – това е безпомощност”.Искаме да ги направим по- добри хора. Длъжни сме да им покажем пътя, който те сами трябва да извървят.
 

УС!

Жулиета Димитрова
/носителка на титлата „Най-висок боен дух”/:
«Винаги съм мечтала да тренирам Карате!»

Жулиета Димитрова е на 10 години, състезателка на СК „Карате Киокушинкай”- Ямбол. Тренира Карате Киокушин от 3 години.


1.Жулиета, хареса ли ти Първенството в Бургас?
- Да, хареса ми много! За първи път участвах в толкова голямо Състезание и много се вълнувах!
2.Доволна ли си от представянето си?
- Да. Доволна съм, въпреки че бях малко притеснена.
3.Коя среща те затрудни най-много?
- Последната. Бях изморена, но знаех, че остават секунди до края на срещата, в които аз трябва да дам най-доброто от себе си.
4.С какви емоции свързваш спечелването на титлата “Най-висок боен дух” ?
- С желанието ми да се представя добре, да проявя твърдост и упоритост!
5.Какво означава тази титла за теб?
- Титлата „Най-висок боен дух” е много скъпа за мен! Това означава, че от 120 състезатели са отличили мен с най- голям дух, а Сенпай Младенов винаги ни е учил, че Духа в Карате е най-важен!
6.Как реши да тренираш Карате Киокушин?
- Винаги съм мечтала да тренирам Карате! Когато разбрах, че в училището, в което уча има клуб по Карате Киокушинкай веднага отидох и се записах.
7.Твоят треньор- Сенпай Ананий Младенов, доволен ли е от представянето ти? Какво ти каза той след Първенството?
- Надявам се да е доволен от мен. Аз бях много развълнувана след срещите и нищо не помня.
8.Каква искаш да станеш, когато пораснеш голяма?
- Мечтата ми е да стана Сенсей!
9.Какво си пожелаваш да постигнеш на следващия Турнир по Карате Киокушин, на който ще се състезаваш?
- Пожелавам си да се представя още по-добре!

УС!

Интервю със Златко Петров
/Носител на титлата “Най-техничен състезател” на
Държавно Първенство за деца, юноши девойки- гр. Бургас/:

 “В едно състезание, всяка техника и удар са от значение!”

Златко Петров СК1. Разкажи ни как протече Първенството за теб? Колко срещи изигра?
-
За мен Първенството протече много добре. Трябваше да преодолея двама състезатели. Първата ми среща бе с представител на СК ''Гладиатор''-Бургас. Успях да го победя с технически нокаут. Втората ми среща отново бе с представител на СК ''Гладиатор'', който победих с вазари, с мае-гери-джодан.
2. Коя среща те затрудни най-много и защо?
-
Най-труден се оказа вторият ми противник, защото беше по-тежък от мен, но аз дадох всичко от себе си и успях да го победя.
3. За пореден път завоюва приза “Най-техничен състезател”. Какво означава за теб тази титла?
-
За мен тази титла означава много, защото това доказва, че съм оправдал усилията на моя треньор - Сенсей Емил Костов. В едно състезание, всяка техника и удар са от значение!
4. Колко такива отличия имаш вече?
-
Вече имам три приза за “Най-техничен състезател”. Изключително съм доволен от себе си и безкрайно благодарен на Сенсей Емил Костов.
5. Имаш ли любима техника, която най-често използваш на Състезания?
-
Да! Мае-гери-джодан.
6. Какво те посъветва твоят треньор- Сенсей Емил Костов след Състезанието? Той доволен ли е от представянето ти?
-
Посъветва ме да тренирам упорито, да не се отказвам дори и някой да ме победи, защото най-важното е да дам всичко от себе си. Предполагам, че е доволен от представянето ми.
7. Какво мечтаеш да постигнеш в Карате?
-
Мечтая да стана Световен Шампион като Сенсей Емил Костов. Да отворя свой собствен клуб и да достигна неговите успехи.
УС!

Държавно Първенство Без-Категории - Силистра 04.04.2009

Сенпай Живко Неделчев
/инструктор на СК “Будо- Карате Киокушинкай”
“Отборен Шампион” на
3-то Държавно Отворено Първенство-
и Турнир “Силистра 2009”за юноши и девойки/:

“Единственото, което искам от състезателите е да показват силен дух”

1.Сенпай Неделчев, за пореден път СК „Будо-КК” печели приз „Отборен Шампион”? Вие как се чувствате, като треньор?
- Радвам се много! Да видиш как съвместният труд на треньори и състезатели се увенчава с успех, наистина е голяма награда.
2. Печелите тази титла за 4-ти път? Каква е тайната на успеха?
- Тайна няма. Титлата “Отборен Шампион” е резултат от всеотдаен труд, който полагат състезателите. Опита, който аз и Сенпай Христов черпим от Сенсей Костов като треньори, също е много важен. Успяхме да достигнем желания ефект на Състезанието в Силистра, но  не сме напълно доволни. Някои състезатели не спазиха указанията ни и не показаха 100% от възможностите си.
3. В какво се изразяваше подготовката Ви за Турнира?
- Повлияна е от подготовката на  Сенсей Костов, когато се готвеше за Световни Първенства. Разбира се, не със същата натовареност и интензитет, тъй като нивото на нашите състезатели все още не е на Световно ниво. Наблягахме на силата, издръжливостта и спарингите. Две седмици преди Състезанието, предимно обърнахме внимание на тренировките с лапи и чували.
4. Кое беше първото, което казахте на Вашите възпитаници, след Първенството?
-Благодарих им за успехите и им казах, че подготовката за следващото Състезание започва веднага след приключването на това.
5. Предстои Държавно Първенство за деца, юноши и девойки в Бургас, отново ли купата „Отборен Шампион” ще е за СК “Будо КК”- Разград?
- Никога не сме мислили предварително за възможността да спечелим титлата “Отборен Шампион”. Единственото, което искам от състезателите е да показват силен дух и да дават най-доброто от себе си на татамито. В залата ги учим, че дори да не спечелят, загубата трябва да се понесе достойно!

УС!

Тодор Тодоров
/СК “Будо-КК” Разград, носител на титлата:
“Най-техничен състезател”
на 3-то Държавно Отворено Първенство
и Турнир “Силистра 2009”за юноши и девойки/:

 “Всяка тренировка е своеобразна подготовка за битките, които ти предстоят”

1. Разкажи ни повече за участието си на 3-тото Държавно Отворено Първенство?
- Както на всяко Състезание, фокусирам вниманието си изцяло върху предстоящия ми двубой. Във всяка среща тръгвам за победа и давам всичко от себе си, без да подценявам нито един съперник.
2. Как се чувстваш като носител на титлата „Най-техничен състезател”?
- Щастлив съм, че тежките тренировки и трудностите, през които съм преминал са ми донесли тази титла!
3.Този приз по-скъп ли е за теб, отколкото златния медал?
-    Всяка титла или медал са скъпи, защото за тяхното постигане си положил много труд и си преминал си през много лишения!
4.В какво се изразяваше подготовката ти за Първенството?
-    Подготовката на всеки състезател е целогодишна. Всяка тренировка, която става все по-тежка и по-интензивна, е своеобразна подготовка за битките, които ти предстоят.
5.Твоят треньор е и твой баща- какво ти каза той след Състезанието? Доволен ли е от представянето ти?
- В залата Сенпай Христов е единствено мой треньор. Той и Сенпай Неделчев са много доволни от представянето на всички състезатели.

УС!

Йордан Йорданов
/състезател на СК “Киокушин”- Силистра, носител на отличието за най-добро Тамешивари(най-голям брой счупени дъски)
на 3-тото Държавно Първенство за мъже /:

“Човек трябва да изисква максимума от себе си”

1.Доволен ли си от представянето си на 3-тото Държавно Отворено Първенство?
- Естествено, че не съм доволен! Човек трябва да изисква максимума от себе си. Но на този етап нямах възможност да тренирам и подготовката ми не беше достатъчна. Надявам се, че за напред ще имам възможност да посещавам залата по-често.
2.Как се чувстваш като носител на приза  за най-добро Тамешивари?
- Радвам се наистина, но отново имаше какво още да се желае. На две от техниките (хиджи и какато) можех да счупя поне с по една дъска повече. Мисля, че имах късмет, тъй като част от състезателите чупеха за първи път, а по-силните ми опоненти не успяха да реализират заявения от тях брой дъски.
3.Ти колко дъски успя да счупиш?
- Счупих общо 18 дъски. Със сейкен счупих 2 дъски, с шуто 4, с хиджи 5 броя, а с какато успях да реализирам седем.
4.Има ли техника, която предпочиташ при теста Тамешивари и такава, която те затруднява?
- Да, има- какато и хиджи са ми по-силни техники. Тъй като имам травма на дясната китка (чупена е), на Тамешивари теста я пазя, защото след него състезанието продължава.
5.Казват, че когато се биеш на родна земя и стените помагат. На Първенството в Силистра усещаше ли подкрепата на публиката?
- Да наистина, на състезанията в Силистра се чувствам по-стимулиран и се бия малко по-спокоен, но от друга страна, самата мисъл за загуба пред приятели и роднини те натоварва психически не по-малко. Стремя се на всяко състезание да излизам все по-спокоен и с изчистено от мисълта за загуба съзнание, независимо дали е в Силистра или не. 

УС!

АМЕРИКАНСКО ОТВОРЕНО ПЪРВЕНСТВО ЛОС АНЖЕЛИС – 25 ЯНУАРИ 2009

Кирил Боев
 /”Ичи-Геки”-гр. Варна/:
”Радвам се, че се върнах от Състезанието като медалист”

Kiril Boev
1.За първи път участвате на престижния Турнир „U.S. Weight Category Karate Tournament”. Как протече Първенството за Вас?
- Турнирът се състоя на 25.01 /неделя/. Сутринта започна с ката и продължи с кумите. Изиграх общо 3 срещи. 1-вата спечелих с Ипон. 2-рата загубих в редовното време от представител на Канада. 3-тата среща беше за трето място. Поради медицинска забрана противникът ми не излезе на татамито и така спечелих.
2.Разкажете ни повече за срещата в която победихте с Ипон?
- Играх с представител на домакините. В началото тръгнах предпазливо, тъй като не знаех какво да очаквам. Но веднага усетих, че мога да победя противника си и започнах да търся нокаут. Направих Вазари с лоу-кик и след това Ипон с маваши-гери.

3.Какво не Ви достигна, за да станете Шампион?

- Физическа подготовка.
4.Вие доволен ли сте от представянето си?
- Не мога да съм доволен на 100%, но все пак се радвам, че се върнах от Състезанието като медалист. Естествено, за мен е по-важно моят треньор да е доволен от представянето ми.
5.А той доволен ли е? Какво Ви каза след Турнира?
- Каза ми какви са грешките, които съм допуснал по време на срещите.
6.С какви впечатления се прибрахте от Лос Анжелис?
- Лос Анджелис е един невероятен град и при първа възможност бих го посетил отново.
7.Какви Първенства Ви предстоят сега?
- За момента мисля само за Състезанието в Силистра през април.Сенпай Апостолова:
“ За мен всяка победа е извоювана с много труд!”

1.Сенпай Апостолова, започвате годината много успешно! За четвърти пореден път Вие защитихте титлата си Шампион на Америка . Разкажете ни повече за Първенството?
- За мен това състезание бе поредното голямо предизвикателство поради факта, че на него взеха участие много конкурентни състезателки в моята дисциплина, като Световната Шампионка за 2008г- японката Мируйо Ито и Европейската Шампионка за 2007г- полякинята Раджевич. За втори път се съревноваваме на това Първенство в Америка с представителката на Япония, но този път, за разлика от първия, не се стигна до 2-ри финал, а всичко се реши по време на втората квалификация.
2.Отново показахте висока класа на татамито. Трудно ли извоювахте тази победа?
- Всяка победа изисква много и постоянни тренировки, тъй като след всяко съревнование, независимо дали е на кумите или ката, един състезател научава нещо ново или разбира върху какво повече е необходимо да работи, за да стигне до по-високо ниво. А с всяко едно състезание нивото се покачва, така че за мен всяка победа е извоювана с много труд!
3.Как се чувствахте, когато се качихте на първото място от почетната стълбичка, а до Вас- Световната Шампионка японката Ито и Европейската Шампионка- Александра Раджевич? Горда ли бяхте?
- Почувствах се по-точно удовлетворена от труда, който бях положила като тренировки. А като цяло за мен бе чест да се съревновавам със състезателка от ранга на Световната Шампионка!
4.Какво Ви каза Вашият треньор Сенсей Костов след като разбра, че отново сте Шампион на Америка?
- Нашият треньор- Сенсей Костов сподели, че отново отбора е оправдал очакванията му, което за нас и за мен лично е достатъчно!
5.Как протече физическата и психическата Ви подготовка за този Турнир?
- Естествено за мен всяка подготовка е различна за всяко Първенство. Това разнообразие може би ме стимулира, защото винаги намирам какво да усъвършенствам.
6.Ежедневието Ви е много натоварено, откъде черпите енергия, за да се подготвяте за Състезанията си?
- Както вече споделих, за мен всяко предстоящо състезание и подготовка за него е едно голямо предизвикателство. Това ме зарежда с енергия и ми дава нужната мотивация. Принос за това имат разбира се и децата, които тренират в клуба ми “Киокушин Спирит”, двама от които се представиха изключително достойно на това Първенство – Пламен Бонев – Шампион на ката и Виктор Христов – 2-ри на кумите.
7.Какво си пожелавате да Ви се случи през 2009-та?
- Най-вече да съм в добро физическо състояние и разбира се, пожелавам си да стъпя на най-горното стъпало на Световното Първенство тази година!
8.Какви предизвикателства на татамито Ви предстоят?
- Като следващи състезания – Международното Първенство в Ню Йорк през юни и Световното Първенство за жени в Япония през август.

БФКК пожелава успех на Сенпай Гергана Апостолова в предстоящите и Първенства! УС!
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

International Karate Organization Kyokushinkaikan