Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

Russian Open Junior Cup 2020

Международно Първенство за юноши и девойки по Киокушин Карате
“Russian Open Junior Cup 2020”

 

Завърши тридневното Международно Първенство “Russian Open Junior Cup 2020”, което се състоя на 21-23.02.2020г. в Москва, Русия.
Двадесет и две държави взеха участие в това мащабно събитие. Петимата наши състезатели бяха сред 1600-те участници. Самуил Желев - СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА” и Митко Стоянов “”КИОКУШИН СПИРИТ” Бургас, победиха 1-ва среща и отпаднаха 2-ра от представител на домакините. Валентин Желев, Александър Петров и Иван Павловски, възпитаници на СКК”КИОКУШИН СПИРИТ”Бургас, отпаднаха на квалификациите.
Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова, участваха в съдийството на Първенството, като бяха определени и за Рефери на финалните срещи. Независимо от загубата на нашите състезатели, това бе един много голям опит за тях, да се съревновават сред такава конкуренция.
Следващо предизвикателство за състезателите на БКА - ИКО България е предстоящото Балканско Първенство, което ще се проведе на 14-ти Март 2020г. в Белград, Сърбия. Ус!

Снимки в галерията на сайта !

VII-ми ЗИМЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

VII-ми ЗИМЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН - 6-9 Февруари 2020

 

БКА – IKO България, в лицето на Световния Шампион – Шихан Емил Костов, организира 7-ят подред Зимен спортен лагер по Киокушин Карате.
Мероприятието стартира от 6-ти Февруари в „Аквалайф“ – спортната база в Кранево и продължи 3 дни. Инструктор на 7-мия подред Зимен Лагер бе Шихан Шин Ито, Япония, отговорник по Техническата част в Международната Карате Организация Киокушинкайкан.
В мероприятието взеха участие около 120 каратеки, членове на БКА – ИКО България, както и представители на ИКО от Полша, Румъния, Испания, Украйна и Белгия.
По инициатива на Шихан Ито и одобрението на Директора на ИКО – Канчо Шокей Мацуи, в края на миналата година, се въведоха промени в катите в Карате Киокушин, с цел уеднаквяването им по цял Свят.
Представителят на страната на изгряващото слънце проведе изключително интересен и много успешен Семинар, обяснявайки в детайли съответните промени на част от техниките, както и тяхното им приложение в т.нар. „Бункай“. Лагерът включваше двуразови тренировки, съдийски курс и изпит за повишаване на степен.
Следващата седмица част от юношеския отбор на БКА – ИКО България, начело със Шихан Костов, ще отпътуват за Русия, за да участват на Международния Отворен Турнир, който ще се състои в град Москва.

СНИМКИ ОТ СЕМИНАРА В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

3-ТИ ТУРСКИ ЗИМЕН СЕМИНАР - 2020

ШИХАН ЕМИЛ КОСТОВ И СЕНСЕЙ ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА -КОСТОВА ПОМОЩНИК ИНСТРУКТОРИ В ТУРЦИЯ

Завърши 3-тия Зимен Семинар в Турция. Главен инструктор на Лагера бе Директора на Международния отдел на ИКО - Шихан Кацухото Горай, а негови помощник инструктори бяха Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова.
Мероприятието, организирано от Представителя на ИКО за Турция- Сенсей Омер Дюран, се проведе в гр. Бурса и продължи 4-ри дни (от 30-ти Януари до 2-ри Февруари 2020г. ).
В него взеха участие 180 каратеки от Турция, Ливан и Иран. Шихан Горай наблегна на новите изменения на катите, въведени преди няколко месеца в Япония, Шихан Костов съответно на кумите идо-гейко и обща физическа подготовка, а Сенсей Гергана на идо-гейко. По време на Семинара Шихан Горай проведе изпити за повишаване на степени и изпит за съдии.

 

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

КЛУБНО ОТВОРЕНО ПЪРВЕНСТВО `ИЧИ ГЕКИ` - ВАРНА 2020

КЛУБНО ОТВОРЕНО ПЪРВЕНСТВО „ИЧИ ГЕКИ“

На 25.01.2020г. (събота), в Юнашки салон Варна, се проведе традиционното Отворено Клубно Първенство по карате Киокушин “Ичи Геки” със съдействието на Община Варна.
В него взеха участие около 130 състезатели от шест клуба в страната, членове на БКА-ИКО България: СКК”Ичи Геки Варна”, СКК”Киокушин Спирит”-Бургас, СК”Ояма”- Търговище, СКК”Дуло”-Аксаково и СКК”Будо”-Разград.
Състезанието бе официално открито от Директора на Дирекция Спорт Варна Г-н Кристиан Димитров.
Мероприятието започна с едноминутно мълчание, тъй като в този ден се навършваха 19 години от смъртта на 1-ят Българин Европейски Шампион по Киокушин Карате - Георги Георгиев.
Специални награди бяха връчени на следните състезатели:

- Сергей Чижик от СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”, за: “най-техничен състезател”;
- Стоян Стоянов от СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА” за: “воля за победа”;
- Александър Златинов от СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” Бургас за: “най-малък състезател”;
- Франк Бигъл от СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” Бургас за: “най-голям състезател“;
- “КУПАТА НА ИЧИ ГЕКИ” получи Надежда Захариева от СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”;

Клубното Отворено Първенство даде тласък на каратеките за бъдещите им участия в големите национални и международни Първенства.

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕНИ

ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕНИ

През месец декември 2019 г. се проведоха изпити за повишаване на степени от 10-то до 7-мо Кю включително. Комисията на БКА - ИКО България, в състав Шихан Емил Костов, Сенсей Гергана Апостолова-Костова и Сенсей Зихни Хасанов, изпитаха каратеките от клубовете, членове на БКА - СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”, СК”ДУЛО”-Аксаково, СК”БУДО КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ”-Разград, СК”ОЯМА”-Търговище, СК”КИОКУШИН АЙТОС”, СК”КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ”-Ямбол, СК”СЕЙКЕН”-Пловдив и СК”ЕКСЕЛ”-Асеновград.

За по-високи степени, възпитаниците на клубовете ще имат възможност да се явят на предстоящия Зимен Лагер на Асоциацията, който ще се проведе от 6-ти до 9-ти Февруари 2020г. в Кранево. Ус!

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

International Karate Organization Kyokushinkaikan