Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

ALL AMERICAN OPEN CHAMPIONSHIPS - 2019

МЕЖДУНАРОДНО ПЪРВЕНСТВО ПО КИОКУШИН КАРАТЕ

“ALL AMERICAN OPEN CHAMPIONSHIPS”

 

На 22-ри Юни, в Ню Йорк, Америка, се проведе Международното Отворено Първенство “ALL AMERICAN OPEN CHAMPIONSHIPS”.
Мероприятието, в което взеха участие 135 състезатели от цял Свят, бе по инициатива на Директора на Международния отдел на IKO- Шихан Кацухито Горай. Официален гост на Първенството бе Президента на IKO - Канчо Шокей Мацуи.
Тази година, през ноември, в Токио, Япония, ще се състои Световното Първенство на без-категории, което е веднъж на 4-ри години. Класиралите се в осмицата на Състезанието в Ню Йорк, спечелиха квота за Световното.
Шампион при мъжете стана представителя на Франция - Антонио Тюсо, който след едно продължение спечели срещу руснака Ашот Заринян.
От българска страна Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Костова бяха Рефери и част от съдийските бригади на Първенството. Състезателят на СК”ИЧИ ГЕКИ Варна” - Александър Танчев изигра оспорван двубой и загуби на квалификациите. Хуан Лемес, който тренира 4-ри години в доджото на Световния Шампион във Варна и сега живее в Германия, спечели в леката категория при Ветераните. Същата възрастова група, но в тежка категория, на 1-во място се класира Благовест Петков, който живее и тренира в Ню Йорк, Америка.
Ден след Първенството, двамата ни Световни Шампиони взеха участие в традиционния Семинар, под инструктажа на Канчо Мацуи.

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

КУПА ВАРНА - 2019 за деца от 4 до 14 години

ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

ЗА ДЕЦА ОТ 4 ДО 14г. „КУПА ВАРНА 2019“

 

На 9-ти Юни 2019г.(неделя), град Варна бе домакин на Отворено Първенство по Киокушин карате за деца от 4 до 14 години „КУПА ВАРНА 2019“.

Мероприятието протече в зала “ХРИСТО БОРИСОВ“ и се организира по инициатива на Община Варна и клуба на Световния Шампион Шихан Емил Костов - „ИЧИ ГЕКИ ВАРНА“.

В Първенството, което бе официално открито от Директора на Дирекция спорт към Община Варна – Г-н Кристиан Димитров, взеха участие 165 каратеки от клубове в страната, членове на БКА-ИКО България, както и състезатели от Сръбската Карате Киокушин Федерация.

По време на церемонията по откриването, Шихан Костов връчи официално степени на защитилите през годината и сертифицирани от Япония
– Сенпай Евгений Прудников – 2-ри Дан и Димитър Пенджуров  – 1-во Кю.

СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ НА СЪСТЕЗАНИЕТО СРЕД ФИНАЛИСТИТЕ, ПОЛУЧИХА:
· Лора Маринова -4г. (СК“ИЧИ ГЕКИ Варна“) – НАЙ-МАЛЪК СЪСТЕЗАТЕЛ;
· Самуил Желев (СК“ИЧИ ГЕКИ Варна“) - ВОЛЯ ЗА ПОБЕДА;
· Рая Танева (СК“Карате Киокушинкай“ Ямбол) - НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ;

Сред официалните гости на мероприятието бяха: - Г-н Бончо Бонев - Изпълнителен Директор на сдружение на спортните клубове Черно море; - Г-н Ивайло Маринов –Олимпийски Шампион по бокс от Сеул 1988г; - Г-н Стефан Петров – Собственик и Генерален Мениджър на ЕКОТОЙ; - Шихан Константин Божилов – Основоположника на Карате Киокушин за България;

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

РЕМОНТ В ЗАЛАТА НА СК'ИЧИ-ГЕКИ' гр. Варна

Г-Н ИВАН ПОРТНИХ ОБЕЩА СКОРОСТЕН РЕМОНТ НА БАЗАТА , В КОЯТО ТРЕНИРА

СК”ИЧИ ГЕКИ Варна”

Кметът на град Варна Г-н Иван Портних посети базата, където се подвизава СК”ИЧИ ГЕКИ Варна”. Клубът на Световния Шампион Шихан Емил Костов е част от кампанията “НЕ НА АГРЕСИЯТА”, по инициатива на Община Варна и Министерството на спорта.

Кметът на Европейският град на спорта за 2019г., както и Директора на Дирекция спорт към Общината - Г-н Кристиян Димитров, присъстваха на част от тренировката на клуба, както и на демонстрация от страна на изявени състезатели-Национални, Балкански и Европейски Шампиони. Г-н Портних обходи спортната база, обещавайки да се вземат възможно най-бързи мерки по ремонтирането й. След визитата на Кмета, сред каратеките бе разиграна томбола, чиито награди бяха предоставени от Дирекция спорт към Общината.

ОЩЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

33-ТО ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО - ВРОСЛАВ, ПОЛША – 18-19 МАЙ 2019г.

ДВЕ ВИЦЕ-ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ НА БКА

 

На 18-ти и 19-ти Май 2019г. в град Врослав, Полша, се проведе 33-ТО ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани.

В мероприятието взеха участие 740 състезатели от 25 държави. Отборът на БКА-ИКО България, съпроводен от Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова участва с 5-ма състезатели.
Първият ден на Първенството започна с ката и кумите при мъжете и жените, където участваха нашите двама каратеки на СКК”КУОКУШИН СПИРИТ”Бургас - Димитър Пенджуров и Събина Жекова. Пенджуров се съревновава при Мъже +40г. тежка категория, където отпадна на квалификациите след едно продължение срещу представител на домакините. Събина Жекова, от своя страна ни представи при жени, кат.до 55 кг. , отпадайки също на квалификации от състезателка на Полша.
Вторият ден състезанието продължи с ката и кумите при юношите и девойките. Стратимир Стратиев (СКК”КУОКУШИН СПИРИТ”Бургас) изигра успорван двубой, който бе спечелен от представител на домакините. Рая Станчева (СК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”) се класира 2-ра на кумите при 10-11г. до 40 кг. и 5-та на дисциплина ката от 15 състезателки;
Сергей Чижик (СК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”) спечели 2-ро място на кумите при момчета 10-11г. категория до 40кг;
Двамата състезатели изиграха по три срещи, извоювайки своите Вице-европейски титли. Световните Шампиони - Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова участваха на Семинар с Директора на Международния отдел на ИКО - Шихан Кацухото Горай, провел се 1-я ден преди Мероприятията, както и бяха разпределени за Рефери на Първенствата.

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

ДЪРЖАВНО ОТВОРЕНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН „СИЛИСТРА 2019

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
„СИЛИСТРА 2019“

 

На 5-ти Май 2019г. в гр. Силистра се проведе Държавно Отворено Първенство по Киокушин карате на категории за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани.
Мероприятието се организира по инициатива на БКА – ИКО България, с Председател Световния Шампион Шихан Емил Костов, съвместно с ОБЩИНА СИЛИСТРА и клуба домакин „КИОКУШИН СИЛИСТРА“ с инструктор Сенсей Зихни Хасанов.
Състезанието започнa в 10:00ч. (неделя) в зала „ДРЪСТЪР“ и бе официално открито от Кмета на град Силистра – Д-р Юлиян Найденов. Сред официалните гости бяха Г-н Калоян Петков – Гл.експерт Дирекция спорт към Общината и Г-н Стефан Петров – Изпълнителен Директор на ЕКОТОЙ за България.
По време на официалното откриване бе почетен с едноминутно мълчание основоположника на клуба на домакините „КИОКУШИН СИЛИСТРА“- Г-н Христо Тодоров Христов. Благодарение на него се създаде традиция в града за реализиране на мероприятия от такъв ранг.
В съревнованието взеха участие около 60 каратеки от клубове, членове на БКА от градовете: Асеновград, Айтос, Бургас, Ямбол, Варна, София, Аксаково, Разград, Търговище и разбира се Силистра.

За пореден път в мероприятие, организирано от БКА-ИКО България, взеха участие и каратеки на Сръбската Карате Федерация.
След финалите на Първенството, се проведе “SUPER FIGHT“ среща между двамата национални състезатели – Кирил Боев (СК“ИЧИ ГЕКИ Варна“) и Борислав Борисов (СК“КИОКУШИН СИЛИСТРА“) – многократни Републикански и Балкански Шампиони. Двамата състезатели изиграха 3 рунда по две минути с по една минута почивка. След третият рунд, победата бе отсъдена за Борислав Борисов (СК“КИОКУШИН СИЛИСТРА“).
Следващи изяви на състезателите на БКА са - предстоящото Европейско Първенство в Полша на 18-19-ти Май 2019г. и Първенството за деца от 5 до 13г., което ще се състои на 9-ти Май във Варна.

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

International Karate Organization Kyokushinkaikan