Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ, ЖЕНИ, ЮНОШИ, ДЕВОЙКИ И ВЕТЕРАНИ

ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ЗА
МЪЖЕ, ЖЕНИ, ЮНОШИ, ДЕВОЙКИ И ВЕТЕРАНИ –
КУМИТЕ И КАТА
9-ти Май 2015г. - БЕРЛИН, ГЕРМАНИЯ

 

 

ВЪЗПИТАНИКА НА ЕМИЛ КОСТОВ – ЗАХАРИ ДАМЯНОВ
ВИЦЕЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН


Отборът на БКА (ИКО България) се завърна преди ден от Берлин, Германия, където на 9-ти Май (събота) взе участие в Европейското Първенство за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани на категории.
По инициатива на Международната Карате Организация Киокушинкайкан, както и на нейния представител в Германия, се проведе таз-годишното мероприятие, в което взеха участие 540 състезатели от Европа.
България бе представена от 9 състезатели, от които двама извоюваха призови места:
Захари Дамянов – ВИЦЕЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН при мъжете в супер тежка категория и Мария Маринова – ЕВРОПЕЙСКА ШАМПИОНКА НА КАТА при девойките.

Съревнованието бе доста конкурентно във всички възрастови групи и категории. Останалите състезатели на ИКО България след успорвани двубои отпаднаха на квалификациите

Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова бяха в съдийския състав на Първенството, като главни рефери съответно на кумите и ката. На 10-ти Май и двамата взеха участие в Семинар по Карате под инструктажа на Директора на Международните отношения към ИКО – Шихан Кацухито Горай.


Следващото мероприятие, което предстои в близък план е Първенството за деца от 5 до 13г. вкл., на което ще домакинства гр. Варна.

 

СНИМКИ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

 

ИНТЕРВЮ С ДВУКРАТНАТА СВЕТОВНА ШАМПИОНКА СЕНСЕЙ ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА

Гергана Апостолова за втори път покори световния връх в каратето. Българката се завърна от Япония със световната титла по кумите и ката, която извоюва за първи път през 2010 година. Пред БЛИЦ Апостолова обясни как е протекло тежкото състезание, в което участие са взели около 1500 каратеки. Освен двете световни титли, състезателката от Бургас е трикратна европейска шампионка, деветкратна шампионка на Америка, а също така практикува повече от успешно и треньорството, както и съдийството. Добавяме и успехите й като автомобилен състезател - първата българка, участвала в 24-часовото състезание на пистата на Формула 1 - "Нюрбургринг" (Германия), първата българка, участничка във Формула 3000 (рекордът й още е недостижим), една от първите три жени в света, които стават пилот на Мицубиши и единствената българка, участвала в рали "Монте Карло". Гери наистина е уникат и за нас бе удоволствие да разговаряме с нея.


Вижте още....

 

Световно Първенство за жени кумите и ката - 18-19.04.2015, Tokyo - Japan

ВЪЗПИТАНИЧКА НА ШИХАН КОСТОВ ОТНОВО ШАМПИОНКА В ЯПОНИЯ

 

 

На 18-ти и 19-ти Април в Токио, Япония се проведоха Световно Първенство за жени кумите и ката и Международно Първенство за деца, юноши, девойки и ветерани. Това е най-мащабното ежегодно събитие, организирано от Международната Карате Организация Киокушинкайкан (ИКО), известно като International Karate Friendships, в което тази година взеха участие около 1500 състезатели.
Отборът на БКА - ИКО България, съпроводен от Световния Шампион Шихан Емил Костов, взе участие при жените и в двете дисциплини - Гергана Апостолова - ката и Зорница Костова - кумите.
Състезанието, което продължи два дни, започна 1-вия ден с дисциплина ката, където Гергана Апостолова триумфира сред представителките на Канада, Полша, Русия и най-вече Япония. Така за 2-ри път Европейската Шампионка и Световна Шампионка на ката от 2010 отново спечели титлата.
Вторият ден Зорница Костова се съревновава на кумите при жените в категория до 65 кг, където отпадна на квалификациите от класиралата се на четвърто място в нейната категория представителка на домакините. Това бе голям опит за Зорница, която дебютира при жените и бе най-младата състезателка сред тях.
Шихан Костов от своя страна бе сред главните рефери на Първенството.
Отборът на БКА - ИКО България продължава подготовката на своите състезатели за следващото предизвикателство - Европейското Първенство на категории за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани, което ще се състои на 9-ти май 2015г. в Берлин, Германия.

 

Сенсей Гергана Апостолова , ще гостува в "Шоуто на Слави" - вторник (05.05.2015) от 22:30 по BTV

Благовест Петков, който живее в Ню Йорк и тренира в доджото на Шихан Горай след две спечелени срещи над японски състезатели завоюва трето място при ветераните от 35-39 години до 80 килограма.

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 

Държавно лично Първенство за деца, юноши и девойки - 14.03.15 г. Бургас

Държавно лично Първенство за деца, юноши и девойки

( от 5 до 13 год. включително) /10-то ЮБИЛЕЙНО ПЪРВЕНСТВО/

 

 

За 10-та поредна година град Бургас бе домакин на Държавното Лично Първенство за деца от 5 до 13 години, което се състоя в зала ”Бойчо Брънзов” на 14-ти Март (събота) 2015г. от 13:00ч..
Турнирът се организира по инициатива на Международната Карате Организация Киокушинкайкан и представителя й за страната - Българска Киокушин Асоциация – ИКО България, съвместно с Община Бургас и Спортен Карате Клуб “Киокушин Спирит“ – Бургас.
Мероприятието, на което взеха участие около 150 състезатели от различните клубове на страната, членове на ИКО България, бе официално открито от Директор Дирекция спорт към Община Бургас – Г-жа Веселина Деведжиева и Г-жа Димитринка Боланова – Общински съветник.
Отборно 1-во място спечели клубът на Световния Шампион – Шихан Емил Костов – СК“Ичи геки – Варна“.
Със специални награди бяха отличени:
- Божидар Георгиев – СК“Ичи Геки – Варна“ – „най-голям боен дух“ ;
- Сергей Чижик - СК“Ичи Геки – Варна“ – „най-техничен състезател“ ;
- Десислава Ръжева – СК“Киай“- Куклен - „най-малък състезател“;

Следващото предизвикателство за най-малките каратеки ще бъде на 6-ти Юни на Държавното Отборно Първенство за деца, юноши и девойки в гр.Варна.

СНИМКИ    В    <ГАЛЕРИЯТА>

Първенство за мъже и жени - 1-ви Март 2015г. – гр. Варна

Първенство за мъже и жени,
юноши, девойки и ветерани
на категории
1-ви Март 2015г. – гр. Варна

 


По инициатива на Международната Карате Организация Киокушинкайкан (ИКО) съвместно с ИКО България на празничния ден 1-ви Март в зала ”Простор”- гр. Варна, се проведе Първенство за мъже и жени, юноши, девойки и ветерани на категории.

Домакин на мероприятието бе клуба, член на ИКО България – СК“ИЧИ ГЕКИ - Варна“, с треньор Световния Шампион Шихан Емил Костов.

Първенството бе официално открито от Г-н Георги Арнаудов, експерт отдел спорт към Община Варна.

В съревнованието взеха участие 60 каратеки - състезатели от различни клубове в страната, членове на ИКО България, както и състезатели на сръбския национален отбор, съпроводени от техния Председател на Федерацията по Киокушин Карате в Сърбия – Сенсей Зарко Петкович.

Първенството се превърна в едно зрелищно състезание, като както за българските, така и за сръбските състезатели, това бе едно голямо предизвикателство, преди предстоящото през месец Май Европейско Първенство в Берлин, Германия.

СК“ИЧИ ГЕКИ – Варна триумфира отново, като ОТБОРЕН ШАМПИОН.

Сред официалните гости на Турнира бяха Сенсей Константин Божилов, Сенпай Янчо Нестеров и Сенпай Валентин Георгиев, които имат основен принос за основаването и популяризирането на Карате Киокушин в България.

Двама от финалистите бяха удостоени с честта да бъдат наградени от Сенсей Божилов и Сенсей Зарко Петкович със следните специални призове:

· Награда за „най-техничен състезател“, бе връчена на Марин Енчевски  – Спортен „Карате Клуб Монтана”;

· Награда за „най-голям боен дух“ спечели представителя от Сърбия - Борис Михайлович;


След две седмици съревнованията по Киокушин Карате продължават, но този път за най-малките каратеки (от 5 до 13г. вкл.) на 10-тото Юбилейно Първенство за деца в гр. Бургас, което ще се проведе в зала“Бойчо Брънзов“.

СНИМКИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО В ГАЛЕРИЯ

 

Втори Зимен Семинар 12-15 Февруари 2015 - гр. Варна

Втори Зимен Семинар 12-15 Февруари 2015 - гр. Варна
 

 

 

В неделя (15.02.2015) приключи 2-рият Зимен Семинар – Лагер по карате Киокушин, организиран от БКА – ИКО България.

И тази година домакин на мероприятието бе гр.Варна. Около 65 каратеки бяха настанени в спортната база на "Спорт Палас" – Златни пясъци. Всички те тренираха двуразово кумите, идо-гейко и ката, под инструктажа на Шихан Емил Костов, Сенсей Зихни Хасанов и Сенсей Гергана Костова.

Състоя се сьщо така и съдийски курс, като участниците в него преминаха през практически и писмен изпити.

Пред-последният ден бяха проведени изпити за повишаване на степени – от 7-мо Кю до 2-ри Дан включително.

За всички участници в лагера, това бе едно предизвикателство да проверят степента на тяхното ниво съответно на идо-гейко, ката и най-вече кумите.

За състезателите, Лагерът бе отлична подготовка за предстоящото на 1-ви Март в гр. Варна Държавно Отворено Отборно Първенство за мъже и жени, юноши и девойки и ветерани на категории, на което ще вземат участие и сръбски състезатели.


ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ.....ТУК

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

International Karate Organization Kyokushinkaikan