Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

ЗАХАРИ ДАМЯНОВ - СВЕТОВЕН ШАМПИОН НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ

 

 

Захари Дамянов Световен Шампион на 11-тото Световно Първенство на без-категории - Токио, Япония - 2015

 

Захaри Дамянов е роден на 5-ти Ноември 1985 в гр. Варна. От 19 години се занимава с карате Киокушин, възпитаник на СК" ИЧИ ГЕКИ ВАРНА" с треньор Световния Шампион Шихан Емил Костов.

Многократен национален Шампион, 4-рикратен Европейски Шампион и 4-рикратен Шампион на Америка, Захари Дамянов завоюва на 22-ри Ноември 2015г. в Токио, Япония, Световната Титла на без-категории, което е върха в Киокушин карате!
Това Световно Първенство се организира веднъж на 4-ри години и представлява Олимпиада в Света на карате Киокушинкай. Само 192 състезатели се допускат да вземат участие, които минават през няколко квалификации, за да получат квота. Един сред тях бе Захари, който безапелационно спечели Световната титла на това тридневно съревнование, побеждавайки убедително осемтте си срещи в редовното време.

Първият ден Захари елиминира представител на Бразилия, втория ден двама състезатели съответно на Полша и Русия, а третия финален ден, в който от 192-ма остават само най-квалитетните 32-ма състезатели, Дамянов победи петима съперника 2-ма от Япония, 2-ма от Русия и един от Франция.
Шихан Емил Костов бе сред Главните Рефери на 11-тото Световно Първенство на без-категории в Токио, Япония.

 

 

 

 

 

 

 

Снимки  В ГАЛЕРИТА НА САЙТА ...............

Държавно първенство по кумите и ката - Варна - 2015

 

ДЪРЖАВНО ЛИЧНО ОТБОРНО ПЪРВЕНСТВО

ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

КУМИТЕ И КАТА

7-8 НОЕМВРИ 2015, ВАРНА

 

Двудневното мероприятие се проведе в гр. Варна в зали „Простор“, ЖСК“Спартак, по инициатива на Българска Киокушин Асоциация – ИКО България.

Домакин на Първенствата бе СК“ИЧИ ГЕКИ – Варна“ с инструктор Световния Шампион Шихан Емил Костов.

На 7-ми Ноември (събота) състезанието започна с „Първенство по Ката за всички възрасти“, в което се съревнававаха 142-ма състезатели. На следващия ден от 10:30 мероприятието продължи с 11-тото Първенство по кумите за мъже, жени, юноши, девойки и 6-то Първенство за ветерани на категории.

Състезанието бе официално открито от Г-н Георги Арнаудов – главен екперт спорт към Община Варна. Официални гости на Първенствата, на които взеха участие състезатели по киокушин карате от клубовете в страната, членове на ИКО България,  бяха: Олимпийският Шампион по бокс – Ивайло Маринов, както и 1-вите основоположници на Карате Киокушин в България - Сенсей Константин Божилов и Сенпай Валентин Георгиев.

Отборната купа на ката спечели клуба на Световната Шампионка на тази дисциплина Сенсей Гергана Апостолова-Костова – „КИОКУШИН СПИРИТ“ – Бургас, а Отборната купа на кумите заслужи отбора на Световния Шампион на кумите Шихан Емил Костов – „ИЧИ ГЕКИ – Варна“.

 Специални награди бяха връчени на двама от възпитаниците на варненския клуб - Зорница Костова за: „най-техничен състезател“ и Дилян Иванов за: „най-голям боен дух“.

Отборът на БКА – ИКО България предстои да замине на 15-ти Ноември за Япония, където фаворитните ни бойци ще вземат участие в 11-тото Световно Първенство на без-категории, което се провежда веднъж на 4-ри години. Успех на българския отбор!

 

СНИМКИ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

Международното Първенство 'Белградски трофей' - 19.09.2015 , Белград

Отборът на БКА, съпроводен от Шихан Емил Костов се завърна днес от Международното Първенство "Белградски трофей".
Състезанието се проведе на 19-ти Септември в Белград, където нашите състезатели извоюваха следните челни места:


- Станислав Комитов - 1-во място в кат. до 70 кг
- Александър Атанасов - 2-ро място в супер тежка категория
- Дилян Иванов - 3-то място в кат. до 80 кг

В програмата на Първенството бе включено и съревнование между отборите на Сърбия и Франция, на които главен рефер бе Шихан Костов, а Сенсей Гергана Апостолова-Костова бе страничен съдия.

Това бе една добра подготовка за нашите състезатели, на които им предстои следващо предизвикателство - Първенството в гр. Варна на 7-ми и 8-ми Ноември 2015г, както и Европейско Първенство през Декември в Полша.

ОЩЕ СНИМКИ ... ТУК

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА СПОРТА 14-20 СЕПТЕМВРИ - 2015

 

Бъди активен - това е мотото на Европейската седмица на спорта.
Означава да се включиш в общността от здрави, ведри и щастливи хора.

ТОВА НАПРАВИХА И ДНЕС НАШИТЕ КАРАТЕКИ ОТ СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” БУРГАС И СК”ИЧИ ГЕКИ-ВАРНА”, КОИТО ПОД ИНСТРУКТАЖА НА СВЕТОВНИТЕ ШАМПИОНИ ШИХАН ЕМИЛ КОСТОВ И СЕНСЕЙ ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА-КОСТОВА, ЗРЕЛИЩНО ДЕМОНСТРИРАХА СВОИТЕ УМЕНИЯ В ЗДРАВЕН И СПОРТЕН ЦЕНТЪР „АЯКС” ПРЕД МИНИСТЪРА НА МЛАДЕЖТА СПОРТА Г-Н КРАСЕН КРАЛЕВ И КМЕТА НА ГР. БУРГАС Г-Н ДИМИТЪР НИКОЛОВ.

Европейската седмица на спорта е нова инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на Европа. Европейската седмица на спорта има няколко тематични приоритета: образование, раздвижване на работното място, физическа активност на открито, спортни клубове и фитнес центрове.

СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

ПО ПЪТЯ НА СОСАЙ ОЯМА - 12-ти КИОКУШИН СЕМИНАР

XII-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН

СЕМИНАР

ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 

В периода от 21-ви до 26-ти включително в гр. Приморско, се проведе Традиционния Семинар по карате Киокушин, проведен по инициатива на Международната карате Организация Киокушинкайкан със съдействието на Българска Киокушин Асоциация – ИКО България.

По покана на Световния Шампион Шихан Емил Костов, Председател на БКА – ИКО България, тази година Традиционния Семинар по Киокушин Карате се проведе под инструктажа на Директора на Международните взимоотношения в ИКО  – Шихан Кацухито Горай – 6-ти Дан.

В лагера взеха участие около 140 каратеки от страната, Русия, Франция, Иран и Румъния. Шихан Горай проведе двуразови тренировки, като наблягаше на основни техники в комбинации и най-вече на кумите, което е сърцето на бойното изкуство – Карате Киокушин.

Съвместно с Шихан Костов, Директора на Международните взимоотношения в ИКО проведе двудневен съдийски курс по кумите и ката, както и изпит за повишаване на степен.

 

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА


 

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

International Karate Organization Kyokushinkaikan