Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

ШИХАН ЕМИЛ КОСТОВ ИНСТРУКТОР НА СЕМИНАР В СЪРБИЯ

 

СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН - ШИХАН ЕМИЛ КОСТОВ

ИНСТРУКТОР НА СЕМИНАР В СЪРБИЯ

 


На 3-ти Август Шихан Емил Костов заедно с 10 каратеки от БКА заминаха на Традиционния Лагер в Сърбия, където Шампиона бе за осма поредна година инструктор. Семинарът се проведе в спортна база близо до Кладово и продължи 5 дни.

СНИМКИ ОТ СЕМИНАРА В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

11-ти ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 

 

XI-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР
ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 

 

Българска Киокушнн Асоциация по инициатива на Международната карате Организация Киокушинкай организираха ХI-ят Традиционен Семинар по Киокушин Карате под мотото: "KEIZOKU - ПРОДЪЛЖЕНИЕ!".

За трети път българските каратеки имаха честта да бъдат инструктирани от Шихан Сейджи Изобе – 8-ми Дан, който е един от учениците на Основателя на Карате Киокушин – Сосай Масутацу Ояма. Шихан Изобе е един от най-уважаваните последователи на Сосай Ояма, който през 1972г. го изпраща в Бразилия, за да развива и популяризира карате Киокушин. С това той слага началото на една от най-конкурентните школи на японските, създавайки двама Световни Шампиони на без-категории по Киокушин карате, в лицето на Франциско Фильо и Евертън Техиера.

Лагерът включваше двуразови тренировки, които стартираха  от 22-ри Юли 2014г. до 27-ми Юли 2014г.. В  тях взеха участие 120 каратеки, които имаха възможността да тренират редом с Шихан Исобе – кихон, идо гейко, ката и кумите. Предпоследният ден (26-ти Юли), Шихан Изобе, придружен от Шихан Костов, проведе изпит за повишаване на степен.

И тази година една от сутрешните тренировки включваше посрещане изгрева на слънцето - 30 минути в "сейза", което бе предизвикателство за всички участници в лагера.
 

СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

 


 

ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕН - 2014

 

През месец юли 2014 година, се проведоха изпити за повишаване на степен в градовете - Варна, Бургас, Разград, Айтос, Пловдив и Ямбол !

Изпитващи инструктори бяха -Шихан Емил Костов, Сенсей Гергана Апостолова - СКК "КИОКУШИН СПИРИТ"  и Сенпай Зихни Хасанов - СК "КИОКУШИН СИЛИСТРА"

СНИМКИ ОТ ИЗПИТИТЕ МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

All American Open Karate Championships 2014

МЕЖДУНАРОДНО ОТВОРЕНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ "ALL AMERICAN OPEN CHAMPIONSHIPS 2014"
 
ДЕВЕТ НАГРАДИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ОТБОР

 

 

На 21-ви юни 2014г. в гр. Ню Йорк, Америка се проведе престижното Първенство на без-категории "ALL AMERICAN OPEN CHAMPIONSHIPS". По традиция Турнирът се състоя в залата на "Хънтър Колеж" в Манхатън. В него взеха участие 99 състезатели от различни възрасти и държави. Характерното за него е, че няма категории при мъжете. Дисциплина "ката" също се различава от другите Първенства, защото мъже и жени се съревновават заедно.

Отборът на Световния Шампион Шихан Емил Костов за "ALL AMERICAN OPEN CHAMPIONSHIPS" тази година се състоя от 7 състезатели, които спечелиха 9 награди.

При децата Богомил Костов спечели 1-во място в дисциплина "ката" и трето място на кумите, като 1-ва среща победи с ипон и отпадна 2-ра среща от представител на Америка.

Тони Трифонов се завръща с 3-то място при юноши кумите 15-17г., чиито съперници бяха с над 10кг. по-тежки от него.

Симона Стоименова се класира 2-ра на ката и 2-ра на кумите при девойки 14-15г., като отпадна на финала от представителка на домакините.

При девойки 16-17г.  Зорница Костова елиминира своите съпернички от Канада и Боливия и стана Шампионка на кумите в тази възрастова група. Зорница спечели и трето място в дисциплина ката.

Гергана Апостолова защити отново своята титла на дисциплина ката сред мъжете и жените. След нея се наредиха Унгарката Вивен Халас и Тошиаки Хаши - Америка. Христо Йорданов, който също се съревновава в тази дисциплина остана 6-ти.

Най-зрелищни бяха срещите при мъжете. Захари Дамянов, който миналия месец защити Европейската си титла, не можа да повтори успеха си в Америка, където три пъти печели този Турнир. Много силни бойци взеха участие на All American Open 2014, като Алехандро Наваро (Испания), Дармен Садвокасов и Илия Карпенко (Русия), Такаичи Онума (Япония), Стоян Николае (Румъния) и др. Захари отпадна на финала от предствителя на Украйна - Олександър Йеременко и се класира втори на това престижно Първенство.

Шихан Емил Костов, който беше съдия и главен рефер на повечето срещи участва на следващия ден заедно с Гергана Апостолова на традицонния Семинар с Директора на Международната Карате Организация Киокушинкайкан - Канчо Шокей Мацуи.

СНИМКИ, МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН - ВАРНА - 17-18.05.2014

ВЪЗПИТАНИКА НА ЕМИЛ КОСТОВ – ЗАХАРИ ДАМЯНОВ
ОТНОВО ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН В СУПЕР ТЕЖКА КАТЕГОРИЯ
НА
28-мото ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 

 

 

На 17-ти и 18-ти Май (събота и неделя) в „Двореца на Културата и Спорта“ гр. Варна – зала „Младост“, се проведе 28мото Европейско първенство по карате Киокушин за мъже и жени на категории (кумите и ката), както и 8мо Европейско първенство за юноши и девойки и 2ро Европейско първенство за ветерани.
Мероприятието, в което взеха участие над 400 състезатели от 20 държави се проведе по инициатива на Международната Карате Организация Киокушинкайкан (IKO), която го реализира чрез нейния официален Представител за България – Световния Шампион Емил Костов.
Очаквано с най-много участници се представиха отборите на Русия и Полша.
Събитието и двата дни бе открито по Японска традиция с удари върху Тайко(традиционен барабан използван за официални случаи) пред строените официалните гости и отбори на държавите участници.
Официални гости на Първенствата бяха:
1. Иван Портних – кмет на гр.Варна.
2. Константин Божилов– основател на карате Киокушин в България.
3. Валентин Георгиев и Янчо Несторов – съоснователи на Киокушин в България.
4. Сенсей Джоджи Хибино – главен инструктор и представител на Хомбо – главната квартира на Международната Карате Организация Киокушинкайкан (IKO) в Токио, Япония.
5. Шихан Кацухито Горай – Директор на Международния отдел на IKO.
Първото по рода си двудневно Първенство по карате Киокушин в Европа стартира на 17- ти Май от 10:00ч. със съревнования при юношите и девойките в двете дисциплини –ката и кумите, и кумите при Ветераните. България спечели първото си отличие в този ден с Европейска титла на Мария Маринова при девойките 14-15г. до 45 кг.. Призови места от съотборниците на Мария в този ден при различните възрасти и категории заеха:
При девойките:
• Симона Кьосева – второ място
• Симона Стоименова – второ място
• Зорница Костова – трето място
• Мария Стоянова – трето място
При младежите :
• Илхан Юсуф - второ място
• Лъчезар Николов - второ място
• Марин Енчевски - трето място
• Радослав Пехливанов – трето място
• Тодор Янков - трето място
При ветераните Деян Станев спечели трето място в категория над 90 килограма, а Теодора Чемширова – трета при жени-ветерани над 65кг.

Вторият ден Първенството продължи при дивизиите – мъже и жени – ката и кумите.
Основна част от церемонията на официалното откриването беше връчването на 5ти дан и титлата “Шихан” на Световния ни Шампион - Емил Костов, която той успешно защити през месец април 2014г. на специален изпит в планината Мицумине, Япония по време на честването на 50 годишнината от създаването на Международната карате киокушин организация от нейния основател Сосай Масутацу Ояма .
Най-голямото отличие на Европейското Първенство остана в България – златен медал в абсолютната категория при мъжете – над 90 кг Европейски шампион стана възпитаника на Емил Костов - сенпай Захари Дамянов. Захари Дамянов получи и титлата за “най-техничен състезател”. Другата специална награда – “най-голям боен дух” отиде в опонента за титлата на Захари Дамянов – Джема Делходжа (Франция), който на полуфинал победи с нокаут смятания за един от основните фаворити настоящ Световен Шампион от Испания – Алехандро Наваро. Алехандро Наваро спечели своя последен двубой и стана 3ти в класирането в същата категория.
Интересен двубой се получи и в категорията до 90кг мъже. След оспорвана среща с 2 продължения по 2 минути състезателя от Украйна Олександър Йероменко успя да надделее над Дармен Садвокасов от Русия – име всяващо респект с многото си титли сред бойците в киокушин карате.

Отборът на България, ръковеден от Шихан Емил Костов спечели общо 13 медала от това първо по рода си двудневно Европейско първенство по карате Киокушин и второ по мащаб международно след традиционния в Япония – Международен Шампионат за деца, юноши, девойки, младежи, жени и ветерани.
С най-много брой медали от Европейското по киокушин очаквано си тръгнаха състезателите от Русия спечелили общо 39 медала.
Събитието беше закрито с тренировъчен семинар в хотел „Мелиа Гранд Ермитаж“ воден от Шихан Катцухито Горай.

СНИМКИ ОТ ПЪРВЕНСТВОТО МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

ИНТЕРВЮТА С ШИХАН ЕМИЛ КОСТОВ , ШИХАН ГОРАЙ, Захари Дамянов, Алехандро Наваро и Мария Маринова !

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ - ТОКИО ЯПОНИЯ 2014

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ - ТОКИО ЯПОНИЯ
ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА - СЕ ЗАВРЪЩА СЪС СРЕБРО

 

 

На 19-ти и 20-ти Април 2014г. в гр.Токио-Япония се проведе поредното Международно Първенство за деца, юноши, девойки и ветерани, и Световно Първенство за жени - кумите и ката, в които взеха участие 1480 състезатели.

Представителката на бургаския клуб - "Киокушин Спирит" - Гергана Апостолова, успя да вземе и този път участие в Световното Първенство за жени - дисциплина ката, съпроводена от нейния треньор Сенсей Емил Костов.

След успорвана конкуренция най-вече от страна на Япония, Русия, Украйна и Полша Гергана, която през 2010г. стана Световна Шампионка в тази дисциплина, спечели среброто след представителката на Полша.

След Първенствата и двамата със Сенсей Костов взеха участие в двудневен лагер в планината Мицумини под инструктажа на Световния Шампион на без-категории Франциско Фильо - Бразилия. Там се състоя и специална церемония на гроба на Сосай Масутацу Ояма (Основателя на Киокушин карате) по случай 50 годишнината от създаването на Международната Карате Организация Киокушинкайкан (ИКО).

Следващият месец България от своя страна ще бъде домакин на първото по рода си в Европа двудневно Европейско Първенство на категории за юноши, девойки, ветерани, мъже и жени (кумите и ката). Мероприятието ще се проведе на 17-ти и 18-ти Май 2014г. в гр. Варна по инициатива на ИКО. До момента са заявили участие 470 състезатели от 22 държави.

 

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

International Karate Organization Kyokushinkaikan