Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

9-ти ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР 31 юли - 5 август 2012г.

IX-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР
ПО КАРАТЕ КИОКУШИНЗа четвърта година Българска Киокушин Асоциация, по инициатива на Международната карате Организация Киокушинкай, организираха в гр. Приморско ІХ-ят Традиционен Семинар по Киокушин Карате. По покана на Световният ни Шампион - Сенсей Емил Костов, инструктор на поредния Семинар за втори път бе Шихан Сейджи Изобе – 8-ми Дан - един от учениците на Основателя на Карате Киокушин – Сосай Масутацу Ояма. Шихан Изобе е един от най-уважаваните последователи на Сосай Ояма, който през 1972г. го изпраща в Бразилия, за да развива и популяризира карате Киокушин. С това той слага началото на една от най-конкурентните школи на японските, създавайки двама Световни Шампиони на без-категории по Киокушин карате, в лицето на Франциско Фильо и Евертън Техиера (и двамата вземат участие след световната си титла в К1).

В Лагера, продължил 5 дни - от 31-ви Юли 2012г. до 5-ти Август 2012г. взеха участие 160 каратеки.

Тренироовките бяха двуразови, на които Шихана наблегна не само на тънкостите при основни, бойни техники и ката, но и на духовното в този стил, защото Киокушин Карате е преди всичко Будо (изкуство), след което спорт.

И тази година по идея на Шихан Изобе една от тренировки сутринта включваше посрещане изгрева на слънцето - 30 минути в "сейза", което бе предизвикателство за всички участници в лагера, тъй като самата тренировка стартира в 5:00ч..

Предпоследният ден (4-ти Август), Шихан Изобе, придружен от Сенсей Костов, проведе изпит за повишаване на степен.

Мотото на ІХ-ят ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР бе:

"БЪРЗИ, СИЛНИ И ТЕХНИЧНИ!".
 

 
Догодина, през  Октомври 2013г., ще се проведе Х-ят Български Семинар !  
По случай честването на Юбилея, специален гост и инструктор на мероприятието, ще бъде Директора на Международната Карате Организация - Канчо Мацуи.
 
 
 
 

 

 

СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ - 2012

СЕНСЕЙ ЕМИЛ КОСТОВ –
ИНСТРУКТОР НА МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ

 

Световният Шампион по Карате Киокушин Сенсей Емил Костов, по покана на Президента на Сръбската  Карате Киокушин Федерация - Сенсей Зарко Петкович, проведе за седма поредна година традиционния лагер – семинар в Сърбия.

Семинарът се състоя в специализирана спортна база, близо до Кладово.

Тренировките започнаха на 7-ми Юли и продължиха 7 дни.

В лагера взеха участие както сръбски каратеки от различни възрасти, така и български. Сенсей Костов наблегна особено на кумите (бойни техники и спаринг), поради предстоящото Европейско Първенство за юноши и девойки, което ще се проведе на 8-ми Декември 2012г. в Смедерово, Сърбия.


 

 

ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕН - ЮЛИ, 2012

ИЗПИТИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СТЕПЕН

 

Сенсей Емил Костов, придружаван от Сенсей Гергана Апостолова и Сенпай Зихни Хасанов – ІІ Дан, проведоха в началото на месец юли, изпити за повишаване на степен в градовете: Варна, Разград, Бургас, Ямбол, Пловдив, Куклен.

Изпитите се състояха в съответните спортни клубове по Киокушин Карате: "ИЧИ ГЕКИ – Варна”, “БУДО-КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ” - Разград, ”ВАКИЗАШИ” – Варна, "КИОКУШИН СПИРИТ" - Бургас, “ГЛАДИАТОР” – Бургас, ”КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ” – Ямбол,”УЛОТ СМОРТ” – Пловдив и ”КИАЙ” – Куклен, където каратеките бяха изпитани на - кихон, физическа издръжливост, ката, кумите и писмен изпит.


Снимки може да видите в ГАЛЕРИЯТА на сайта !!!

 

ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В НЮ ЙОРК - АМЕРИКА 2012

ТРИУМФ НА ОТБОРА НА СЕНСЕЙ КОСТОВ
НА ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
В НЮ ЙОРК - АМЕРИКА

 

 

За 9-ти път отбора на Световния Шампион Сенсей Емил Костов взе участие в престижния Международен Отворен Турнир на без-категории – “Америкас кап”. Миналата година тима постигна фурор, като от 5-има състезатели имахме 5-има Шампиона.
Тази година отбора на Шампиона почти повтори успеха, като спечели три 1-ви места от четирима състезатели.
Събитието се състоя в град Ню Йорк – Америка, на 23-ти Юни 2012г. в Хънтър Колеж.

В Турнира взеха участие следните наши състезатели:

-  Захари Дамяновв – СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна
-  Борил Маринов – СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна
-  Константина Алтъпармакова - СК”ИЧИ ГЕКИ" – Варна
-  Гергана Апостолова - СК”КИОКУШИН СПИРИТ” – Бургас

Борил Маринов се класира 3-ти при юношите в неговата възрастова група, а Константина Алтъпармакова доминира и тази година на дисциплина ката при децата.
Гергана Апостолова стана за 5-ти пореден път Шампионка на ката в Ню Йорк, побеждавайки основните си конкурентки от Русия.
Захари Дамянов, който постигна изключителен успех миналата година, класирайки се 1-ви на Американското Първенство на без-категории, тази година успя безапелационно да повтори успеха си. Така той за стана за 3-ти път Шампион на това силно Първенство, като първата му победа бе през 2008г.. На финала на тазгодишното състезание той победи след 1-вото продължение, класиралия се трети на Световното Първенство на без-категории миналата година в Япония, представител на Русия - Капанадзе. Захари бе награден и с награда за Тамешивари - най-голям брой счупени дъски.

Сенсей Костов, който бе страничен съдия и главен рефер по време на срещите, взе участие с отбора, на Семинара с Канчо Мацуи, който се състоя на следващия ден след състезанието.

 

 

 

 

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !ОФИЦИАЛНИ РЕЗУЛТАТИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК !


СНИМКИ НА СЕНПАЙ ЗАХАРИ И ИНТЕРВЮ НА СЕНСЕЙ КОСТОВ СЛЕД “Америкас кап” - 2012 В SUPERKARATE.RU


На долу-посочения адрес можете да прочетете информация за Доджото на Сенсей Костов, отразено в руския сайт

 http://superkarate.ru/news/kyokushinkai/3543-emil-kostov.html

Един от редакторите на руския сайт посети Доджото на Сенсей Емил Костов във Варна по време на тренировка, след което е отразил впечатленията си, като е качил и снимков материал.

 

26-ТО ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО НА КАТЕГОРИИ БУДАПЕЩА, УНГАРИЯ

26-ТО ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО НА КАТЕГОРИИ
БУДАПЕЩА, УНГАРИЯ

 
ТРЕТА ЕВРОПЕЙСКА ТИТЛА НА КАТА
ЗА ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА

 

На 2-ри Юни 2012г., в гр. Будапеща, Унгария, се проведе 26-тото Европейско Първенство на категории, под ръководството на Международната Карате Организация Киокушинкайкан, с Президент Световния Шампион Канчо Шокей Мацуи.

В Първенството взеха участие 180 състезатели, представители на 22 европейски държави.
Българска Киокушин Асоциация бе представена на това Първенство от 3-ма състезатели и един съдия, съпроводени от Световния Шампион Сенсей Емил Костов:

Кирил Боев - СК"ИЧИ ГЕКИ - Варна" - кумите мъже до 80 кг;
Митко Янев - СК"КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ" - Ямбол - кумите мъже до 80 кг;
Гергана Апостолова.- СК"КИОКУШИН СПИРИТ" - Бургас - ката жени;
Пламен Кръстев - СК"ИЧИ ГЕКИ - Варна" - съдия;

При мъжете, Кирил Боев загуби втора среща от представител на Франция, а Митко Янев успя да спечели 2 срещи, загубвайки 3-тата от състезател на Русия.
В дисциплината - ката, Гергана Апостолова се съревновава с 20 състезателки, срещайки основните си конкурентки от Световното Първенство тази година. В 1-вата и 2-рата квалификация тя оглавяваше класирането, печелейки за 3-ти път Европейското злато.
Пламен Кръстев взе международен съдийски лиценз, съдийствайки, като страничен съдия при мъжете на кумите.

Сенсей Костов отново взе дейно участие на това Първенство в съдийството, като главен Рефер на финалите при жените на кумите и ката и страничен съдия на финалите при мъжете.

 

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

International Karate Organization Kyokushinkaikan