Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАТА – ВАРНА – 2008

Българска Федерация Карате Киокушин организира в гр. Варна,  Държавното Първенство по ката за всички възрасти.
Домакин на Турнира бе Клуба “ИЧИ ГЕКИ"- Варна, с треньор Световния Шампион Сенсей Емил Костов.
В надпреварата на 8-ми Ноември,  взеха участие 110 състезатели от клубове, членове на Федерацията. Всички те бяха разпределени по възрастови групи, като финалистите участваха в така наречения 2-ри кръг, където играеха различна, по-висша ката в сравнение с тази от 1-ви кръг.
Отборно 1-во място спечели, бургаския клуб “КИОКУШИН СПИРИТ”, с треньор Вицесветовната Шампионка на ката – Сенпай Гергана Апостолова.

 

ОТВОРЕНОТО ЯПОНСКО ПЪРВЕНСТВО НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ

ПОРЕДНО ГОЛЯМО ОТЛИЧИЕ НА ЗАХАРИ ДАМЯНОВ
ВЪЗПИТАНИКА
НА
СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
СЕНСЕЙ ЕМИЛ КОСТОВ–
НА
ОТВОРЕНОТО ЯПОНСКО ПЪРВЕНСТВО НА БЕЗ-КАТЕГОРИИС пореден трофей, 2-ро място, се завърна Захари Дамянов, възпитаник на Световния Шампион Сенсей Емил Костов, които представиха страната ни на втория по големина Турнир по Карате Киокушин след Световното – 40-то Японско Отворено Карате Първенство на без-категории.
В Първенството, което продължи 2 дни, взеха участие общо 128 мъже, състезатели от цяла Япония, като бяха допуснати и само няколко представители от други страни, като Русия и България.
Турнирът се проведе в града – Токио, на 1-ви и 2-ри Ноември 2008г., в залата, в която се провежда Световното Първенство на всеки 4-ри години, под изключително добрата организация на IKO – Международната Карате Киокушинкайкан Организация, с Директор - Световния Шампион - Канчо Шокей Матцуи.
Квота за това Първенство бе получена от състезателя на Българска Федерация Карате Киокушин - Захари Дамянов - след класациите му тази година – 2-ро място на Японското Първенство на категории през месец Юни в Осака-Япония и 1-во място на Американското Първентство на без-категории през Септември месец в гр.Ню Йорк-Америка.
Захари изигра общо седем срещи, като шест от тях спечели в редовното време, две от които с ипон (нокаут), постигайки ги с една от фаворитните техники на неговия треньор – Сенсей Емил Костов, а именно “хидза-джодан-гери” (ритник с коляно в главата), с която самият той стана и Световен Шампион на Световното на категории през 2001г. в гр.Осака – Япония. На финалната 7-ма среща, Дамянов загуби от един от фаворитите на Първенството – японеца Макото Танигучи.
Председателят на Българска Федерация Карате Киокушин – Емил Костов бе лично поздравен от Канчо Шокей Матцуи – Директора на Международната Карате Киокушинкайкан Организация, за изключителното представяне на неговия състезател, който независимо от краткия период (4-ри седмици) за възстановяване и подготовка за това Първенство след победата му на Отворения Американски Турнир, се класира на престижното 2-ро място на 40-тото Японско Отворено Карате Първенство на без-категории от всичките 128 състезатели!

Интервю със Захари Дамянов !

V-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

V-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР
ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 
ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ – IKO Honbu instructors

Sensei Narushima    and    Sensei   Hovhannisian

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, с Председател Сенсей Емил Костов, организира за пета поредна година ОФИЦИАЛНИЯТ ТРАДИЦИОНЕН ТЕХНИЧЕСКИ СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН, под инструктажа на 2-ма Шампиони от Япония – Сенсей Нарушима – 4-ти Дан и Сенсей Ованисян 3-ти Дан.
Тази година, събитието се състоя в гр. Поморие от 22-ри до 26-ти Октомври.
В Семинара взеха участие всички клубове, членове на Федерацията.
Проведоха се двуразови тренировки, на които Двамата Шампиони наблегнаха върху основните технически детайли, както за кихон, така и за ката и разбира се кумите.
Сенсей Нарушима показа и обясни неговите фаворитни техники, с които е повалял многократно съперниците си в ипон (нокаут), а Сенсей Ованисян наблегна върху физическата издръжливост в Карате Киокушин.
Проведоха се също така  технически и съдийски семинари, под ръководството на двамата инструктора.
Състоя се и дългоочакваният изпит за повишаване на степени, включително и за 1-ви Дан (черен колан).
Накрая на Семинара всички участници си направиха снимки за спомен с двамата Шампиони, както и със Сенсей Константин Божилов (Основателят на Карате Киокушин за България), който беше официален гост на събитието.

Какво е вашето мнение за Семинара със Сенсей Нарушима и Сенсей Ованисян?

ФУРОР НА НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР НА БФКК В НЮ ЙОРК

 

 

Националният отбор на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, с Председател Сенсей Емил Костов, спечели седем титли на Международния Отворен Турнир на без-категории – “Америкас кап”, който се проведе на 20 Септември 2008г. (събота) в град Ню Йорк.

Възпитаникът на Спортен клуб “ИЧИ ГЕКИ"- Варна – Захари Дамянов, стана Шампион при мъжете на без-категории, като по този начин промени традицията на това престижно Първенство, а именно да бъде печелено от бразилци или японци. За първи път, след 10 годишно превъзходство от страна на Бразилия, Турнира при мъжете бе спечелен от Българин и то възпитаник на Световния Шампион Емил Костов. Захари получи и приз за най-техничен състезател, който му бе връчен лично от Президента на Международната Организация – Канчо Шокей Матцуи.
От друга страна Вицесветовната Шампионка на ката Гергана Апостолова, защити титлата си от миналата година, класирайки се на първо място сред мъжете и жените на Второто по големина Първенство след Световното.
При юношите и децата от 5-ма състезатели в различните категории, възрасти и дисциплини, 4-ма се завръщат с трофеи:
1. Александър Папанчев - СК”ИЧИ ГЕКИ”- гр. Варна – 4-то място кумите юноши;
2. Станимир Динев – СКК”Киокушин Спирит” – гр. Бургас – 3-то място кумите юноши;
3. Златко Петров - СК” ИЧИ ГЕКИ”- гр. Варна – 3-то място кумите деца;
4. Пламен Бонев - СКК”Киокушин Спирит” – гр. Бургас – 3-то място ката;

На следващият ден отбора на БФКК взе участие в Семинар, под инструктажа на един от най-големите треньор в Карате Киокушин – Шихан Сейджи Изоби (треньор на бразилската школа).
Гледайте Финалния Двубой на Захари Дамянов във Видео Галерия
Интервю с отбора на БФКК- Сенпай Гергана Апостолова ,  Захари Дамянов !
 

 

 

World Karate Magazine

Сенсей Емил Костов

На корицата на изданието на

World Karate Magazine

 

Световният Шампион Емил Костов бе поканен за специално интервю за августското издание на престижното списание World Karate Magazine. Поканата бе получена чрез  Хонбу – Токио след провелото се през месец Април Световно Първенство за жени в Япония. Шампионът бе поканен да остане за тренировки в Хонбу, както и за специална фотосесия за списанието, на която той да покаже и обясни фаворитните си техники, с които побеждава съперниците си.

Така той стана не само първият българин Световен Шампион по Карате Киокушин, но и първият българин на корицата на това известно списание. Тази чест му бе оказана и след доказването на Шампиона и като треньор, съдейки по класациите на неговите възспитаници най-вече на Захари Дамянов – 2-ро място на Японския Турнир на категории (14-15 Юни 2008г.) и Гергана Апостолова – 2-ро място на ката на Световното Първенство за жени (5-6 Април 2008г.).


Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

International Karate Organization Kyokushinkaikan