Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

V-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

V-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР
ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

 
ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ – IKO Honbu instructors

Sensei Narushima    and    Sensei   Hovhannisian

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, с Председател Сенсей Емил Костов, организира за пета поредна година ОФИЦИАЛНИЯТ ТРАДИЦИОНЕН ТЕХНИЧЕСКИ СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН, под инструктажа на 2-ма Шампиони от Япония – Сенсей Нарушима – 4-ти Дан и Сенсей Ованисян 3-ти Дан.
Тази година, събитието се състоя в гр. Поморие от 22-ри до 26-ти Октомври.
В Семинара взеха участие всички клубове, членове на Федерацията.
Проведоха се двуразови тренировки, на които Двамата Шампиони наблегнаха върху основните технически детайли, както за кихон, така и за ката и разбира се кумите.
Сенсей Нарушима показа и обясни неговите фаворитни техники, с които е повалял многократно съперниците си в ипон (нокаут), а Сенсей Ованисян наблегна върху физическата издръжливост в Карате Киокушин.
Проведоха се също така  технически и съдийски семинари, под ръководството на двамата инструктора.
Състоя се и дългоочакваният изпит за повишаване на степени, включително и за 1-ви Дан (черен колан).
Накрая на Семинара всички участници си направиха снимки за спомен с двамата Шампиони, както и със Сенсей Константин Божилов (Основателят на Карате Киокушин за България), който беше официален гост на събитието.

Какво е вашето мнение за Семинара със Сенсей Нарушима и Сенсей Ованисян?

ФУРОР НА НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР НА БФКК В НЮ ЙОРК

 

 

Националният отбор на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, с Председател Сенсей Емил Костов, спечели седем титли на Международния Отворен Турнир на без-категории – “Америкас кап”, който се проведе на 20 Септември 2008г. (събота) в град Ню Йорк.

Възпитаникът на Спортен клуб “ИЧИ ГЕКИ"- Варна – Захари Дамянов, стана Шампион при мъжете на без-категории, като по този начин промени традицията на това престижно Първенство, а именно да бъде печелено от бразилци или японци. За първи път, след 10 годишно превъзходство от страна на Бразилия, Турнира при мъжете бе спечелен от Българин и то възпитаник на Световния Шампион Емил Костов. Захари получи и приз за най-техничен състезател, който му бе връчен лично от Президента на Международната Организация – Канчо Шокей Матцуи.
От друга страна Вицесветовната Шампионка на ката Гергана Апостолова, защити титлата си от миналата година, класирайки се на първо място сред мъжете и жените на Второто по големина Първенство след Световното.
При юношите и децата от 5-ма състезатели в различните категории, възрасти и дисциплини, 4-ма се завръщат с трофеи:
1. Александър Папанчев - СК”ИЧИ ГЕКИ”- гр. Варна – 4-то място кумите юноши;
2. Станимир Динев – СКК”Киокушин Спирит” – гр. Бургас – 3-то място кумите юноши;
3. Златко Петров - СК” ИЧИ ГЕКИ”- гр. Варна – 3-то място кумите деца;
4. Пламен Бонев - СКК”Киокушин Спирит” – гр. Бургас – 3-то място ката;

На следващият ден отбора на БФКК взе участие в Семинар, под инструктажа на един от най-големите треньор в Карате Киокушин – Шихан Сейджи Изоби (треньор на бразилската школа).
Гледайте Финалния Двубой на Захари Дамянов във Видео Галерия
Интервю с отбора на БФКК- Сенпай Гергана Апостолова ,  Захари Дамянов !
 

 

 

World Karate Magazine

Сенсей Емил Костов

На корицата на изданието на

World Karate Magazine

 

Световният Шампион Емил Костов бе поканен за специално интервю за августското издание на престижното списание World Karate Magazine. Поканата бе получена чрез  Хонбу – Токио след провелото се през месец Април Световно Първенство за жени в Япония. Шампионът бе поканен да остане за тренировки в Хонбу, както и за специална фотосесия за списанието, на която той да покаже и обясни фаворитните си техники, с които побеждава съперниците си.

Така той стана не само първият българин Световен Шампион по Карате Киокушин, но и първият българин на корицата на това известно списание. Тази чест му бе оказана и след доказването на Шампиона и като треньор, съдейки по класациите на неговите възспитаници най-вече на Захари Дамянов – 2-ро място на Японския Турнир на категории (14-15 Юни 2008г.) и Гергана Апостолова – 2-ро място на ката на Световното Първенство за жени (5-6 Април 2008г.).


СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ

СЕНСЕЙ ЕМИЛ КОСТОВ – ОТНОВО ПОКАНЕН ЗА ИНСТРУКТОР НА МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ

Световният Шампион по Карате Киокушин, заедно с 15-ина национални състезатели, взеха участие в традиционния международен Семинар в Сърбия от 5-ти до 9-ти Август.
  По покана на Президента на Сръбската Федерация по Kарате Киокушин, лагера се проведе отново под инструктажа на Сенсей Емил Костов.
  Семинарът и тази година се състоя, в специализираната спортна база, близо до Кладово.
 За националите на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, това бе  началото на подготовката им за предстоящото голямо Първенство през месец Септември в Ню Йорк – Америка.

 

II-ро ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ

2-ро ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ
НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ
И
ТУРНИР “КУПА ВАРНА - 2008”
ЗА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА ОТ 14 ДО 18г.

 

На 05 Юли 2008г. гр.Варна бе отново домакин, но този път на 2-рото  Държавно Първенство на без-категории за мъже и жени и Турнир “КУПА ВАРНА – 2008” за възрастова група от 14 до 18 год..
В него взеха участие 50 състезатели от спортни клубове по КИОКУШИН КАРАТЕ, членове на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, с Председател Световния Шампион Сенсей Емил Костов.
Състезанието, което се проведе в зала “Христо Борисов”, бе официално открито от Г-жа Калинка Попстефанова – Директор на Дирекция Младежки дейности и спорт. Турнирът бе удостоен и с присъствието на официални гости, сред които бе и Олимпийския Шампион по бокс – Ивайло Маринов.
Бяха раздадени много и различни награди от спонсорите на Турнира, сред които и следните специални награди:
1. Награда за най-техничен състезател, бе връчена на Тодор Тодоров – “Будо Карате-Киокушинкай””- Разград;
2. Награда за най-голям боен дух, получи Йордан Йорданов -СК”КИОКУШИН – СИЛИСТРА”;
3. Награда за тамешивари, бе връчена на Захари Дамянов –  “ИЧИ ГЕКИ” – Варна;


 
Отборният приз на Първенството, бе връчен на СК”БУДО-КАРАТЕ-КИОКУШИНКАЙ” – гр. Разград, с треньори Семпай Живко Неделчев и Семпай Цветелин Христов.


 
Зрителите имаха възможността да наблюдават демонстрации, под формата на кумите и ката на най-малките възспитаници от СК”ИЧИ ГЕКИ” – Варна, начело с техния инструктор Сенсей Емил Костов.

Интервюта ...... Тук !

 

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

International Karate Organization Kyokushinkaikan