Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

ГАЛА ВЕЧЕР НА БОЙНИТЕ СПОРТОВЕ

   На 7-ми Юни 2008г. в гр. Бургас, зала “Младост”, се проведе “Гала вечер на бойните спортове”. Организаторите на Първенстовото, начело с фирма “МЕЛА ИНВЕСТ”, в лицето на Г-н Любен Джубрилов, бяха организирали срещи между бойци от следните бойни спортове: Кик-бокс (по правилата на К1), Карате Киокушин и преди всичко бойци от ММА  (свободни боеве) с международно участие.

   За двубоя по Карате Киокушин бяха поканени състезатели, национални Шампиони от БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, с Председател Световния Шампион Сенсей Емил Костов. Двамата каратеки - Кирил Боев от СК”ИЧИ ГЕКИ”-Варна, с треньор Сенсей Емил Костов и Йордан Йорданов от СКК”КИОКУШИН СИЛИСТРА”, с треньор Семпай Зихни Хасанов се съревноваваха 3 рунда по 2 минути, където с 2 на 1 съдийски гласа, срещата бе спечелена от възпитаника на СК”ИЧИ ГЕКИ”-Варна – Кирил Боев.

ТУРНИР “КУПА ВАРНА - 2008”


 

 

   Пореден отборен приз спечели СК “ИЧИ ГЕКИ” - Клуба на Световния Шампион – Сенсей Емил Костов, който беше домакин на Турнира “КУПА ВАРНА - 2008” за възрастова група до 14 години.
 Първенството се проведе в Спортен комплекс - зали “ПРОСТОР” под ръководството на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, с Председател Сенсей Емил Костов.
  В него взеха участие 104 състезателя от 5 Клуба, членове на Федерацията, от градовете – Бургас, Разград, Силистра и Варна.
  Състезанието бе официално открито от Г-жа Калина Попстефанова – Директор на Дирекция Младежки дейности и спорт. Турнирът бе удостоен и с присъствието на официални гости, сред които бе и Основателят на Карате Киокушин за България – Сенсей Константин Божилов.
  Първенството започна с демонстративен бой между две деца на 5 годишна възраст, представители на СК „Ичи-Геки”-гр. Варна- Боян Фроложки и Даниел Славов.
състезателите:

- Дария Андонова  от СКК”КИОКУШИН СПИРИТ”- Бургас за “Най-малък състезател”

 - Дияна Андонова от СКК”КИОКУШИН СПИРИТ”- Бургас за “Най-голям боен дух”

- Златко Петров от СК”ИЧИ ГЕКИ” – Варна за “Най-техничен състезател”


  Освен участниците в състезанието, зрителите също останаха доволни, имайки възможността да се съревновават за награди, предоставени от Хипермаркет “ПРАКТИКЕР”, под формата на томбола.
   Разбира се, организаторите на Турнира – БФКК и СК”ИЧИ ГЕКИ” – Варна, изказаха своите благодарности на спонсорите на Първенството, без подкрепата на които то нямаше да бъде реализирано, както и любезното съдействие на Община ВАРНА и предоставената база от Директора на Спортни имоти – Г-н Петър Пасев!

Интервюта тук !!!

 

 

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА ДО 18г. - гр. Бургас

За 3-ти пореден път Бургас бе домакин на Държавното Първенство за възрастова група до 18г.. Турнирът се проведе на 26 Април 2008г. в зала „Младост”.

Организатор на Турнира бе БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН и СКК”КИОКУШИН СПИРИТ”, познат със старото си име “Черноморец АЯКС”.
В него взеха участие 148 състезателя от 8 клуба от страната, членове на лицензираната от ДАМС БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, с Председател Световния Шампион Сенсей Емил Костов.


Първенството бе официално открито от Кмета на гр. Бургас Г-н Димитър Николов.
Отборната купа на Първенството за пореден път заслужено бе връчена на Спортен клуб ”ИЧИ ГЕКИ”- Варна, с треньор Световния Шампион– Сенсей Емил Костов. Двама от неговите състезатели получиха и следните специални награди:
За най-техничен състезател бе награден Златко Петров, а за най-голям боен дух награда получи Александър Папанчев.

Зрителите имаха възможността да наблюдават демонстрации на състезателите от клуба на домакините СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” и от СК”ИЧИ ГЕКИ”- Варна под формата на основни техники в Карате Киокушин, ката и тамешивари (чупене на дъски).

Естествено Първенството нямаше да може да бъде реализирано без помощта на спонсорите, за което БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН и СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” благодарят! А те са:

Генерален спонсор на Турнира – Строително-търговска компания „МЕЛА ИНВЕСТ’- с Президент: Любен Джубрилов;

  1. Здравен и спортен център “АЯКС”;
  2. Строителна фирма “САН СИТИ” ;
  3. “ЯХТИНГ БГ” ;
  4. Хипермаркет “ПРАКТИКЕР”;
  5. “СПАРТАК”АД ;
  6. “ХОНДА-АПОСТОЛОВ” – Официален дилър на Хонда за бургаски регион;
И разбира се, ОБЩИНА БУРГАС в лицето на Г-н Димитър Николов!

Интервюта тук.
  
 

 

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ И МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ЗА ДЕЦА - ЯПОНИЯ

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ
И
МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ЗА ДЕЦА
ТОКИО - ЯПОНИЯ Отборът на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН, с Председател Сенсей Емил Костов, участва за 2-ри пореден път в едно от най-престижните Първенства - Световното Първенство за жени на кумите и ката и най-мащабния Турнир - Международен Турнир за деца и ветерани, които се проведоха в Токио – Япония на 5-ти и 6-ти Април 2008г. .
В тях се съревноваваха около 1800 каратеки от цял Свят.

Нашите състезатели участваха в следните дисциплини и възрастови  групи:
1. Дан Казълов – СК”ИЧИ ГЕКИ”- гр. Варна – кумите и ката - деца до 12 г.;
2. Виктор Вълчев – СК” ИЧИ ГЕКИ”- гр. Варна – кумите и ката - деца над 12 г.;
3. Пламен Бонев – СКК “КИОКУШИН СПИРИТ” – гр. Бургас - кумите и ката - деца над 12 г.;
4. Гергана Апостолова – СКК “КИОКУШИН СПИРИТ”– гр. Бургас – ката - жени;

Гергана Апостолова, която Януари месец защити за 4-ти пореден път титлата си “Шампион на Америка” на ката и която се класира 3-та от миналото Световно Първенство, сега се качи едно място нагоре, като завърши 2-ра на Световно Първенство за жени.

 В нейната дисциплина взеха участие 22 жени от цял свят, като на първо място се класира японка.
Другите състезатели не успяха да спечелят призови места, поради голямата конкуренция от японска страна – имаше възрастови групи с по 100 участника в категория. Тяхното участие допринесе за придобиването им на опит в изцяло японска Карате Киокушин атмосфера.

Изключително интересен факт бе поканата на Международната Киокушинкайкан Организация, отправена към треньора и Председателя на БФКК – Световния Шампион - Сенсей Емил Костов, да води загрявката на всички участници, по време на официалното откриване на Престижното Първенство, редом със Световния Шампион Шихан Хитоши Кияма и класиралия се 3-ти на Световното Първенство за мъже, през Ноември 2007г. – Артур Оватисян. Това допринесе отборът на БФКК да излезе на татамито с нужното самочувствие и достойнство.
 

Интервю със Световната Вицешампионка на ката Сенпай Гергана Апостолова !

 ФЕСТИВАЛ НА БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА БЕРСИ – ПАРИЖ – ФРАНЦИЯ
  На 29 Март в една от най-известните зали в Света – “Берси”, се проведе Фестивала на бойните изкуства, в който взеха участие представители на различните бойни изкуства от цял Свят.

     Карате Киокушин също бе представен там, като един от най-атрактивните бойни спортове, поради факта, че той е най-силовия боен спорт, в сравнение с другите бойни изкуства. За първи път българи вземат участие в демонстрация по Карате Киокушин на този така престижен фестивал.
 Зрелищната демонстрация по Киокушин Карате, се състоя под формата демонстративни боеве между най-добрите европейски бойци по Киокушин Карате, сред които е и състезателя на варненския клуб “ИЧИ ГЕКИ”, Семпай Захари Дамянов с треньор Световния и многократен Европейски Шампион – Сенсей Емил Костов. Той имаше възможността да срещне, като съперник Световния Шампион и Шесткратен Европейски Шампион от Румъния – Лучиано Гогонел. Също така те демострираха и физическа издръжливост, включваща и Тамешивари (чупене на дъски).
 Най-зрелищният момент на цялата киокушин демонстрация, бе изпълнението на Световния Шампион Емил Костов, който демонстрира физика, техника и дух в едно – като изпълни Тамешивари (чупене) на 4-ри ледени блока    
Сенсей Емил Костов и неговия възпитаник Захари Дамянов, бяха поканени от  Международната Киокушинкайкан Организация, лично от Директора на международните взаимоотношения – Шихан Катсухито Горай, за което Българска Федерация Карате Киокушин благодари за честта, оказана от тях!

 

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН НА КАТЕГОРИИ - “СИЛИСТРА-2008”

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН
НА КАТЕГОРИИ - ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ
“СИЛИСТРА-2008”
Турнир за юноши и девойки

 

   На 01 Март 2008г. гр.Силистра се проведе Държавното Първенство на категории за мъже и жени “Силистра-2008” и Турнира за юноши и девойки, в което взеха участие   състезатели от 8 спортни клубове по КИОКУШИН КАРАТЕ.
   Първенството бе официално открито от Главния секретар на Община Силистра – Г-н Людмил Стоянов.
   Бяха раздадени много и различни награди от спонсорите на Турнира, сред които и следните специални награди:
1. Награда за най-техничен състезател, бе връчена на Кирил Боев – “ИЧИ ГЕКИ”- гр. Варна;
2. Награда за най-голям боен дух, получи Петър Делчев -“ИЧИ ГЕКИ”- гр. Варна;
3. Награда за тамишивари, бе връчена на Йордан Йорданов – СК”КИОКУШИН – СИЛИСТРА”;

Отборът на “ИЧИ ГЕКИ”- гр.Варна, с тренъор Сенсей Емил Костов спечели Отборната Купа!


Шампиони при различините възрастови групи и категории станаха:

ЮCВ до 50 кг – Тони Иванов - СК”ИЧИ ГЕКИ” – гр.  Варна;
ЮCВ до 65 кг – Александър Папанчев - СК”ИЧИ ГЕКИ” – гр. Варна;
ЮCВ до 80 кг – Атанас Атанасов - СК”ИЧИ ГЕКИ” – гр. Варна;
ЮCВ над 80 кг – Стоян Танаров – СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” - гр. Бургас;
Младежи до 62 кг  – Осман Хюсеин – СК”БУДО КАРАТЕ КИОКУШИН” – гр.  Разград;
Младежи до 75 кг  – Станимир Динев - СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” - гр. Бургас;
Младежи над 75 кг  – Георги Джутев – СК”ГЛАДИАТОР” – гр. Бургас;
ДCВ – Дияна Романска - СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” - гр. Бургас;
Девойки – Стефани Романска - СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” - гр. Бургас;
Жени до 60 кг – Жени Горанова – СК”ИЧИ ГЕКИ” – гр.  Варна;
Жени над 60 кг – Гергана Вълчева - СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” - гр. Бургас;
Мъже до 70 кг – Валентин Шалев - СК”БУДО КАРАТЕ КИОКУШИН” – гр.  Разград;
Мъже над 70 кг – Кирил Боев - СК”ИЧИ ГЕКИ” – гр.  Варна;

 

 

 

 

  Зрителите имаха възможността да наблюдават демонстрации, под формата на ката и тамишивари, на най-малките възпитаници от Клубовете: “КИОКУШИН СИЛИСТРА”, СК”ИЧИ ГЕКИ” – Варна и СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” - Бургас.

 

 

  Интервю със Семпай Зихни Хасанов, инструктор на СК”КИОКУШИН СИЛИСТРА” и домакин на Първенството, както и  интервюта с Шампионите при мъжете!

 

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

International Karate Organization Kyokushinkaikan