Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

Лицензация на Българска Федерация Карате Киокушин

Сенсей Емил Костов получава лиценза
На
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КАРАТЕ КИОКУШИН!

 Интервю със Сенсей Емил Костов тук!

 

 


 
АМЕРИКАНСКО ОТВОРЕНО ПЪРВЕНСТВО НА КАТЕГОРИИ ЛОС АНЖЕЛИС – 27     ЯНУАРИ 2008 г.
 
 Oтборът на БФКК отново оправда очакванията ни!
Тримата състезатели на БФКК, с Председател Световния Шампион Сенсей Емил Костов, които взеха участие на Американското Отворено Първенство на категории, се завърнаха с 4-ри награди.

 

Турнирът се проведе в японски театър, в квартала “Литъл Токио” на 27 Януари 2008г. в гр. Лос Анжелис.
Ден по-рано нашите каратеки взеха участие в Семинар, под инструктажа на Шихан Боби Лоу - първият ученик на Основателя на Киокушин Карате – Масутацу Ояма, завършил “Учи Деши” и основал първата школа по Карате Киокушин, извън пределите на Япония .
Най-малките наши предствители на 12 години, които за първи път участваха на това Първенство се представиха блестящо! Виктор Вълчев от СК”ИЧИ ГЕКИ” – Варна, след победа с ипон първа среща, стигна до финал, където загуби от шампиона в неговата категория и така се класира 3-ти на кумите и втори на дисциплината “ката”.
Пламен Бонев от СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” - гр. Бургас, който за първи път участва на международно Първенство, стана Шампион на дисциплината “ката” и 4-ти на кумите.

 

 

От своя страна, Семпай Гергана Апостолова, защити титлата си Шампион на Америка на дисциплината “ката”, за трети пореден път!
Финалистите от Турнира, бяха наградени от екшън-звездите Долф Лунгрен и Майкъл Джо Уайт, което се е превърнало в традиция на Американското Първенство.
           
След отличното представяне, нашият отбор разгледа забелижителностите на града на холивудските звезди - Лос Анжелис.

 

Подготовка за Международен Турнир на категории в гр. Лос Анжелис – Америка

 За пореден път отбора на Българска Федерация Карате Киокушин, с треньор Световния Шампион Сенсей Емил Костов, е в подготовка за предстоящия на 27 Януари 2008г. - Международен Турнир на категории в гр. Лос Анжелис – Америка. За това Първенство, в съответните групи и дисциплини се готвят: при децата – ката и кумите - Виктор Вълчев - СК”ИЧИ ГЕКИ” – гр. Варна, Пламен Бонев – СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” – гр. Бургас и при жените - на ката - Гергана Апостолова – СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” – гр. Бургас.

9-то СВЕТОВНО ОТВОРЕНО ПЪРВЕНСТВО – ТОКИО – ЯПОНИЯ

 
     Деветото Световно Отворено Първенство по Карате Киокушин, се проведе на 16, 17 и 18 Ноември 2007г. в град Токио – Япония.
   От Българска Федерация Карате Киокушин, участва състезателя Семпай Захари Дамянов, който е възпитаник на СК”ИЧИ ГЕКИ“- гр. Варна, с треньор Сенсей Емил Костов.
   В Първенството взеха участие 192-ма каратеки от цял свят, които премерваха своите сили в продължение на три дни. На третия – последен ден останаха 32 състезатели, сред които бе и Семпай Захари Дамянов,  който успя да пребори първите два дни съперниците си от Саудитска Арабия, Южна Африка и Русия.
   Финалният ден започна с тамишивари (чупене на дъски) за всички състезатели, след което започнаха оспорваните двубои.
  На възпитаника на Сенсей Костов му предстоеше една от най-очакваните за всички среща с Двукратния Шампион на Отворения Японски Турнир за 2005 и 2006г. и един от фаворитите на Световното Първенство – японеца - Юшияки Учида.
   За най-голяма изненада за всички след много оспорвана среща, последвана от две продължения, победата бе отсъдена на нашия състезател, поради факта, че бе счупил по-голям брой дъски от японеца – общо 21.
   Предстоящата му 5-та среща бе с представител на Русия, който се класира на 5-то място на това Първенство. Поради натрупаните травми по време на Турнира и най-вече от последната среща на Захари Дамянов с Японеца, той загуби от Руснака с две вазарита, което е технически нокаут.
 Семпай Захари Дамянов влезе в 16-ицата на 9-тото Световно Отворено Първенство, което независимо от всичко е голям успех и за БФКК.
   Непосредствено след Световното Първенство, Международната Организация по Карате Киокушин организира Лагер в японската планина Мицумини, в който взеха участие Сенсей Емил Костов и Семпай Гергана Апостолова.

 Вижте интервютата със Сенсей Емил Костов и Семпай Захари Дамянов !

 

Семинарът с Шихан Кияма във Варна отразен в Японско Списание !!!

Семинара по Карате Киокушин, който се проведе на Световно Ниво в гр. Варна от 3-ти до 7-ми Октомври 2007 година, организиран от Българска Федерация Карате Киокушин и Спортен Клуб "Ичи-Геки",  с гост и Главен Инструктор Световният Шампион Шихан Кияма (Япония), поканен от Президента на БФКК Сенсей Емил Костов, бе отразен в най-новия брой на Списание "World Karate Magazine" в Япония !!!

Ето и снимки от Списанието :


 


Купете Видео Албум От Семинара тук.

ТРИКРАТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН НА СЕМИНАР ПО КИОКУШИН В БЪЛГАРИЯ гр. Варна

От 3-ти до 7-ми октомври в туристическия комплекс „Св. Константин и Елена” в спортната база на „Гранд Хотел Варна”, се проведе Семинар по Карате Киокушинкай. Инструктор бе Трикратния Световен Шампион от Япония Шихан Хитоши Кияма- 5-ти дан. Той бе поканен лично от Председателя на Българска Федерация Карате Киокушин - Сенсей Емил Костов.  
Хитоши Кияма :
1997 г. - Световен Шампион до 80 кг.
2001 г. - Световен Шампион до 90 кг.
2003 г. - Световен Шампион на 8-то Световно Първенство на  Без Категории
2000-2001 г. - Шампион на Отворения Японски Турнир  

        
         1. Шихан Хитоши Кияма , Семпай Любен Джубрилов и Сенсей Емил Костов
         2. Семпай Гергана Апостолова , Шихан Хитоши Кияма и Сенсей Емил Костов

  Хитоши Кияма бе посрещнат на 03.10.2007 г. на летище гр. Варна от Сенсей Емил Костов , след което се проведе пресконференция в Двореца на  Спорта гр. ВарнаВ семинара взеха участие 120 каратеки, представители на спортни клубове от Варна, Бургас, Разград, Силистра, София, Пловдив и Монтана. По време на двуразовите тренировки Шихан Кияма показа основни техники в кихон, ката и кумите. Като трикратен Световен Шампион той наблегна най-много на кумите и физическата подготовка.
          В края на семинара бе проведен изпит за повишаване в степен. 


                          
Шихан Кияма благодари лично на Сенсей Костов за поканата да бъде инструктор на семинара. Трикратният Световен шампион, който за първи път е в България сподели, че с радост би посетил страната ни отново.

Повече снимки във Фото-Галерия.
 

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

International Karate Organization Kyokushinkaikan