Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

9-то СВЕТОВНО ОТВОРЕНО ПЪРВЕНСТВО – ТОКИО – ЯПОНИЯ

 
     Деветото Световно Отворено Първенство по Карате Киокушин, се проведе на 16, 17 и 18 Ноември 2007г. в град Токио – Япония.
   От Българска Федерация Карате Киокушин, участва състезателя Семпай Захари Дамянов, който е възпитаник на СК”ИЧИ ГЕКИ“- гр. Варна, с треньор Сенсей Емил Костов.
   В Първенството взеха участие 192-ма каратеки от цял свят, които премерваха своите сили в продължение на три дни. На третия – последен ден останаха 32 състезатели, сред които бе и Семпай Захари Дамянов,  който успя да пребори първите два дни съперниците си от Саудитска Арабия, Южна Африка и Русия.
   Финалният ден започна с тамишивари (чупене на дъски) за всички състезатели, след което започнаха оспорваните двубои.
  На възпитаника на Сенсей Костов му предстоеше една от най-очакваните за всички среща с Двукратния Шампион на Отворения Японски Турнир за 2005 и 2006г. и един от фаворитите на Световното Първенство – японеца - Юшияки Учида.
   За най-голяма изненада за всички след много оспорвана среща, последвана от две продължения, победата бе отсъдена на нашия състезател, поради факта, че бе счупил по-голям брой дъски от японеца – общо 21.
   Предстоящата му 5-та среща бе с представител на Русия, който се класира на 5-то място на това Първенство. Поради натрупаните травми по време на Турнира и най-вече от последната среща на Захари Дамянов с Японеца, той загуби от Руснака с две вазарита, което е технически нокаут.
 Семпай Захари Дамянов влезе в 16-ицата на 9-тото Световно Отворено Първенство, което независимо от всичко е голям успех и за БФКК.
   Непосредствено след Световното Първенство, Международната Организация по Карате Киокушин организира Лагер в японската планина Мицумини, в който взеха участие Сенсей Емил Костов и Семпай Гергана Апостолова.

 Вижте интервютата със Сенсей Емил Костов и Семпай Захари Дамянов !

 

Семинарът с Шихан Кияма във Варна отразен в Японско Списание !!!

Семинара по Карате Киокушин, който се проведе на Световно Ниво в гр. Варна от 3-ти до 7-ми Октомври 2007 година, организиран от Българска Федерация Карате Киокушин и Спортен Клуб "Ичи-Геки",  с гост и Главен Инструктор Световният Шампион Шихан Кияма (Япония), поканен от Президента на БФКК Сенсей Емил Костов, бе отразен в най-новия брой на Списание "World Karate Magazine" в Япония !!!

Ето и снимки от Списанието :


 


Купете Видео Албум От Семинара тук.

ТРИКРАТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН НА СЕМИНАР ПО КИОКУШИН В БЪЛГАРИЯ гр. Варна

От 3-ти до 7-ми октомври в туристическия комплекс „Св. Константин и Елена” в спортната база на „Гранд Хотел Варна”, се проведе Семинар по Карате Киокушинкай. Инструктор бе Трикратния Световен Шампион от Япония Шихан Хитоши Кияма- 5-ти дан. Той бе поканен лично от Председателя на Българска Федерация Карате Киокушин - Сенсей Емил Костов.  
Хитоши Кияма :
1997 г. - Световен Шампион до 80 кг.
2001 г. - Световен Шампион до 90 кг.
2003 г. - Световен Шампион на 8-то Световно Първенство на  Без Категории
2000-2001 г. - Шампион на Отворения Японски Турнир  

        
         1. Шихан Хитоши Кияма , Семпай Любен Джубрилов и Сенсей Емил Костов
         2. Семпай Гергана Апостолова , Шихан Хитоши Кияма и Сенсей Емил Костов

  Хитоши Кияма бе посрещнат на 03.10.2007 г. на летище гр. Варна от Сенсей Емил Костов , след което се проведе пресконференция в Двореца на  Спорта гр. ВарнаВ семинара взеха участие 120 каратеки, представители на спортни клубове от Варна, Бургас, Разград, Силистра, София, Пловдив и Монтана. По време на двуразовите тренировки Шихан Кияма показа основни техники в кихон, ката и кумите. Като трикратен Световен Шампион той наблегна най-много на кумите и физическата подготовка.
          В края на семинара бе проведен изпит за повишаване в степен. 


                          
Шихан Кияма благодари лично на Сенсей Костов за поканата да бъде инструктор на семинара. Трикратният Световен шампион, който за първи път е в България сподели, че с радост би посетил страната ни отново.

Повече снимки във Фото-Галерия.
 

7-мо ЕВРОПЕЙСКО ОТВОРЕНО ПЪРВЕНСТВО 15 СЕПТЕМВРИ гр. Риза , Германия

Българска Федерация Карате Киокушин бе представена на това Първенство от Европейската Шампионка на ката – Гергана Апостолова и нейния треньор Световния и многократен Европейски Шампион Сенсей Емил Костов.Националната ни състезателка се класира на трето място от 19 жени в нейната дисциплина – ката, което е пореден успех в спортната й кариера.

За изненада и на двамата, навръщане със самолета пътуваха един до друг с младата известна българска спринтьорка – Ивет Лалова, която ще представлява България на Олимпиадата в Пекин.

МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР-ЛАГЕР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В СЪРБИЯ

 Световният Шампион по Карате Киокушин Сенсей Емил Костов по покана на Президента на Сръбската Федерация - Зарко Петкович, проведе традиционния лагер – семинар в Сърбия. Семинарът се състоя в специализирана спортна база, близо до Кладово. Тренировките започнаха на 7 Август и продължиха 4 дни. В лагера взеха участие както сръбски каратеки от различни възрасти, така и български национални състезатели и инструктори. Сенсей Костов наблегна на традиционните кихон, ката и кумите в карате Киокушин.


Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

International Karate Organization Kyokushinkaikan