“ФЕСТИВАЛ НА БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА – 2010” Берси – Париж, Франция

Всяка година в края на месец март в Париж, в една от най-известните зали в Света – “Берси”, се провежда Фестивала на бойните изкуства, в който взимат участие представители на различните бойни изкуства от цял Свят.

На 27-ми Март, като един от най-атрактивните стилове, Карате Киокушин бе представен на Фестивала, като най-силовия боен спорт, в сравнение с другите бойни изкуства. За пореден път българи вземат участие на това така престижно събитие.

За разлика от предни години, тази година по време на самият Фестивал се проведе зрелищен Турнир по Киокушин Карате, за което бяха поканени 4-ма от най-добрите бойци в Европа.

За втори път състезателят на варненския клуб “ИЧИ ГЕКИ”– Захари Дамянов, бе поканен да участва на това събитие, но този път на предизвикателни срещи. Поканата, отправена до неговия треньор – Световния Шампион Сенсей Емил Костов, бе изпратена лично от Директора на международните взаимоотношения в Киокушин Организацията – Шихан Катсухито Горай.

Европейският ни Шампион в супер тежка категория игра 1-ва среща с представител на Украйна, когото победи категорично в редовното време. На финала Захари надделя и над победителя от 2-рата среща – испанеца Пабло Естенсоре и така заслужено спечели Титлата на Фестивала, която му бе връчена лично от Президента на Международната Киокушин Организация – Канчо Шокей Матцуи.