VIIІ-ми ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

За поредна година град Приморско бе домакин на Традиционния Семинар по Карате Киокушин, който стартира на 26-ти Юли по инициатива на Международната карате Организация Киокушинкай и Българска Киокушнн Асоциация.

По покана на Световния ни Шампион – Сенсей Емил Костов, инструктор на този престижен Семинар бе Шихан Сейджи Изобе – 8-ми Дан, който е един от учениците на Основателя на Карате Киокушин – Сосай Масутацу Ояма. Шихан Изобе е един от най-уважаваните последователи на Сосай Ояма, който през 1972г. го изпраща в Бразилия, за да развива и популяризира карате Киокушин. С това той слага началото на една от най-конкурентните школи на японските, създавайки двама Световни Шампиони на без-категории по Киокушин карате, в лицето на Франциско Фильо и Евертън Техиера (и двамата вземат участие след световната си титла в К1).

В VІІІ-ят Традиционен Семинар взеха участие около 165 практикуващи карате киокушин в страната.

Тренировките бяха двуразови, на които Шихана наблегна не само на тънкостите при основни, бойни техники и ката, но и на духовното в този стил, защото Киокушин Карате е преди всичко Будо (изкуство), след което спорт. Неслучайно по идея на Шихан Изобе две от сутришните тренировки включваха посрещане изгрева на слънцето – 30 минути в “сейза”, което бе предизвикателство за всички участници в лагера.

Предпоследният ден (30-ти Юли), Шихан Изобе, придружен от Сенсей Костов, проведе изпит за повишаване на степен.

Мотото на ШИХАН СЕЙДЖИ ИЗОБЕ за VIIІ-мият ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР бе:

“ДА ПОБЕДИШ СЕБЕ СИ!”