3-то ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН ЗА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ „КУПА БОЖИЛОВ“

На 28-ми Януари, 2024г., в зала „Владислав“ гр. Варна, се проведе 3-тото по ред Първенство за всички възрасти „КУПА БОЖИЛОВ“. Мероприятието бе по инициатива на БКА – ИКО България, със съдействието на ОБЩИНА Варна и Спортен Карате Клуб “ИЧИ ГЕКИ ВАРНА“, с инструктор Световния Шампион Шихан Емил Костов.

В Състезанието взеха участие около 160 каратеки от 11 клуба, членове на БКА – ИКО България. То бе официално открито от Директора на Дирекция спорт към Община Варна, Г-н Кристиян Димитров.

На Церемонията по откриването, Председателя на БКА – ИКО България -Шихан Емил Костов връчи официално колани и сертификати от Япония на защитилите високи степени, членове на Асоциацията.

Специални награди на Турнира п

олучиха:

– Раден Георгиев (СКК“ИЧИ ГЕКИ Варна“) за: „НАЙ-МАЛЪК СЪСТЕЗАТЕЛ“;

– Димитър Радев (СКК“КАРАТЕ КИО

КУШИНКАЙ“ гр. Ямбол) за: „НАЙ-ГОЛЯМ СЪСТЕЗАТЕЛ“;

– Александър Комаровски (СКК“Сейкен“Пловдив) за: „НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ“;

– Симона Стойчева (СКК“ КИОКУШИН СПИРИТ“ Бургас) за: „ВОЛЯ ЗА ПОБЕДА“;

А „КУПАТА на БОЖИЛОВ“, за най-добр

е представил се състезател на Първенството, бе връчена на състезателя на СКК“КИОКУШИН СПИРИТ“ Бургас – Стратимир Стратиев.

Сред официалните гости на Турнира бяха: основоположниците на Киокушин Карате за България – Сенпай Валентин Георгиев, Сенсей Иван Шишиньов, както и семейството на Шихан Божилов – съпругата му Надежда Димитрова и сина му Борил Божилов. Всички те участваха в Церемонията по връчването на наградите на превърналия се вече в традиционен Турнир „КУПА БОЖИЛОВ“! Ус!

Вижте още снимки от новината
Снимка