Основатели

Директор на Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Матцуи
8-ми дан

Основател на Българска Киокушин Асоциация
Шихан Емил Костов
5-ти дан

Онлайн магазин

Основатели

Основател на Киокушинкай Карате
Масутацу Ояма
10-ти дан
(1923 - 1994)

Основател на Киокушинкай Карате в България
Шихан Константин Божилов
5-ти дан

40-то Японско Отворено Карате Първенство на без-категории

СЕНПАЙ ЗАХАРИ ДАМЯНОВ:
„За всяка моя среща аз излизам за победа!”

Zahari Damyanov
1. Сенпай Дамянов, как се чувствате като носител на титлата Вицешампион на Японското Отворено Първенство на без-категории?
- Чувството не може да се опише с думи. Много съм щастлив, че имах възможността да участвам на толкова голям Турнир и още по-щастлив съм от факта, че успях да се представя добре! За мен по-важно е моят треньор- Сенсей Костов да е доволен от представянето ми.
2. Очаквахте ли да постигнете такъв успех?
- Ако трябва да съм откровен, истината е, че не очаквах такова класиране. Надявах се да мога да вляза поне в 8-цата, защото малко преди това участвах на друго тежко Първенство и не се бях възстановил на 100%.
3. Вие победихте състезателят класирал се на 8-мо място на Световното Първенство, победихте шампиона на Япония до 85кг., на Ѕ финал победихте с нокдаун един от фаворитите Кентаро Танака. Коя среща бе най-трудна за Вас?
- За всяка моя среща аз излизам за победа! Няма значение нито кой е моя противник, нито откъде е. Не подценявам никой! Естесвено, преди да изляза на татамито Сенсей Костов ме мотивира да дам най-доброто от себе си. Най-много се притеснявах за срещата с Кентаро Танаkа на полу-финала, тъй като той беше Шампион от този Турнир за 2004 година.
4. На финала се изправихте срещу един от фаворитите на Япония- Макато Танагучи. Разкажети ни повече за тази среща?
- Финалът наистина го изгубих. Просто не успях да дам 100% от себе си. Имах травми от Турнира в Ню Йорк, които не успях да излекувам напълно. Краката ме боляха. Моят съперник усети това и съсредоточи силите си именно там.
5. Какво не Ви достигна, за да победите във финалния двубой?
- Може би ако имах повече време да се възстановя между двата Турнира. Не искам да се оправдавам, радвам се, че достигнах това ниво и участвах на толкова силно Първенство. Дано следващия път да спечеля!
6. След всяка победа увеличава ли се отговорността Ви за представянето Ви   на предстоящи Турнири?
- Да, след всяко добро представяне отговорността става по-голяма. От една страна не можеш да си позволиш да изложиш треньора си, от друга страна не можеш да допуснеш да слезеш едно ниво по-надолу, така излагаш и себе си.
Направиш ли крачка напред, трябва да тренираш още по- упорито и постоянно. То е като да се изкачваш по отвесна стена- спреш ли дори за миг, падаш надолу. Не трябва да се отпускаш!
УС!

ФУРОР НА НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР НА БФКК В НЮ ЙОРК

СЕНПАЙ ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА
ВИЦЕСВЕТОВНА ШАМПИОНКА НА КАТА:

“Човек трябва да вярва в това, което прави!”

1.Сенпай Апостолова, за пореден път доказахте своите качества на татамито и се завърнахте от Ню Йорк с престижната титла Шампион на Америка. Разкажете ни повече за Състезанието?  - Тази година участниците при различните възрасти и дисциплини бяха сравнително повече. На Световното например, състезателите в моята дисциплина бяха 24, а сега на това Първенство бяхме 15.При децата, поради големия брой участници, квалификациите на “ката” се проведоха на две татамита. Броят на състезателите, при мъжете и жените от различните страни, нараства с всяка година. Всичко това допринася за вдигане на нивото на този престижен Международен Турнир, който за наша голяма радост и гордост бе спечелен от нашия съотборник- Захари Дамянов!
2. Конкуренцията по-силна ли бе сравнение с миналата година?
- Конкуренцията бе сравнително по-силна отново за всички. И двете Европейски Шампионки в моята дисциплина бяха там, както и бившата Световна Шампионка. За мен това бе силно Първенство и разбира се, трупане на опит.
3.Преди време в едно интервю Вие споделихте, че е много по-трудно да защитиш титлата си, отколкото да я завоюваш. Какво е необходимо тогава да я защитиш за втори път?
- Преди всичко, един състезател не трябва да разчита на славата от миналите си успехи. Всяко ново Първенство е поредно предизвикателство, а когато трябва да се защитава титла- доказателство!
4.Разкажете ни как се подготвяхте за престижния Турнир  “All American Open”? Спазвате ли определена програма и хранителен режим?
-    След всяко Състезание, аз намирам нещо върху което да наблегна и усъвършенствам, както технически, така и физически. Това допринася за различната методика на подготовка за всеки Турнир. Винаги имам определена програма, която е съгласувана с нашия треньор- Сенсей Костов. Тя се състои от двуразови тренировки: едната включва кихон и ката, а другата включва спаринг, фитнес, бягане или аеробна тренировка, които се редуват в различна последователност. По отношение на хранителен режим- нямам такъв. Като цяло много държа и наблягвам на закуската, а вечер се старая да се ограничавам.
5.Какво си мислите минути преди да излезете на татамито?
-    Нагласям се психически, че това е поредната ми сериозна тренировка, като се абстрахирам от обстановката и атмосферата в залата.
6.Имате ли нещо, което носите за късмет? Суеверна ли сте?
-    Вярваща съм, но разчитам преди всичко на подготовката си- както психическа, така и физическа. Почти винаги, преди да замина на Състезание, синът ми подарява една от неговите малки играчки, която нося за късмет.
7.Какво беше първото нещо, което Ви каза Вашият треньор Сенсей Костов, когато разбра, че отново сте “Шампион на Америка”?
- Много е хубаво, когато треньорът вярва в теб и в твоите възможности! Знае, че можеш да постигнеш нещо и те подготвя и настройва така, че да го осъществиш. Сенсей Костов не обича да говори излишно. Това, че ни тренира усърдно е достатъчно доказателство, че  упоритата работа си заслужава! Така че, за мен бе достатъчно, когато при обявяването ми за победител, той каза: “Първото нещо, за което дойдохме, го постигнахме! Сега е ред на Захари!”
8.Каква е цената на Шампионската титла?
- Цената, за постигане на какъвто и да е успех, е винаги висока! Свързана е с много лишения и компромиси най-вече със самия себе си. Според мен, истината за успеха се състои в това, че човек трябва да вярва в това, което прави!
9.Какво Ви предстои сега? Кое е следващото Състезание, за което ще се готвите?

- Предстоят ми отново 2-те Американски Първенства в Лос Анжелис и Ню Йорк, които ще ми бъдат и своеобразна подготовка за Турнира, който очаквам с нетърпение- Световното Първенство за жени в Япония. Преди това ще участвам на някои Международни Технически Семинари, които са от голямо значение за моята предсъстезателна подготовка.
10.С какви впечатления останахте от Ню Йорк? Имахте ли възможност да разгледате забележителностите на града?
 - Ню Йорк е огромен, хубав и впечатляващ град! За наша радост имахме възможността да посетим “Тайм Скуеър”, където всеки небостъргач е покрит с различни светещи реклами и откъдето съдиш, че в този град наистина хората не спят. Посетихме и известния музей с восъчни фигури на знаменитости- “Мадам Тюсо”. Всички бяхме много впечатлени!


Сенпай Захари Дамянов:
 “Сенсей Костов е човекът, който ме направи Шампион! ”

1. Сенпай Дамянов, разкажете ни повече за Международния Отворен Турнир на Америка, на който станахте Шампион- какво Ви направи впечатление, какво бе нивото на организацията?
-    На 20-ти септември в Ню Йорк се проведе Международен Отворен Турнир на без-категории “Америкас кап”. В Турнира взеха участие много страни, сред които Япония и Бразилия, едни от най-силните  школи в Света. Организацията беше на много високо ниво, организаторите се бяха погрижили и за всичко.
2. За първи път ли участвахте на този Турнир?
-    Не. Участвам за втори път. Миналата година имах възможността да се състезавам и се класирах на 3-то място.
3. С каква нагласа тръгнахте от България? Вярвахте ли, че ще се върнете като Шампион или имаше и доза съмнения у Вас?
-    Разбира се, че тръгнах от България с нагласата да стана Шампион. Винаги когато тръгвам на Състезание заминавам с тази цел!
4. Как протече за Вас Турнирът? Колко срещи имахте?
-    Мисля, че протече по възможно най-благоприятния начин за мен. Имах общо 5 срещи. До финала преодолях двама бразилци, един поляк и един японец. Срещите с тях спечелих още в редовното време. Финалният ми двубой беше с представител на Бразилия и имаше едно продължение.
5. Разкажете повече за финалния двубой.
- На финала се срещнах с бразилеца Серджо Да Коста, който е Шампион на “Америкас кап” за 2000 година. В редовното време срещата беше равна и трябваше да играем продължение. След продължението четиримата странични съдии дадоха срещата за мен.
6. Какви напътствия Ви даваше Вашия треньор?
-    Както преди всяка среща Сенсей Костов ме успокояваше и мотивираше да изляза и да победя!
7. Когато разбрахте, че сте новия Шампион на Америка кое беше първото нещо което си помислихте?
-    Не помня нищо конкретно, просто бях много щастлив!
8. Спечелихте и Приз за Най-техничен състезател. Очаквахте ли такова признание?
-    Не! Наистина бях изключително изненадан когато обявиха моето име.
9. Какво е усещането да получиш лично поздравления от Канчо Матцуи?
-    Усещането е неповторимо лично Президента на Световната Организация по Карате Киокушин да ти стисне ръката и да те поздрави. Това е голяма чест за всеки боец! Действа мотивиращо!
10. Кое беше първото нещо което Ви каза Сенсей Костов?
-    Поздрави ме. Той беше не по-малко щастлив от факта, че съм станал първи. Все пак аз съм негов състезател и съм му безкрайно благодарен за всичко на което ме е научил. Той е човекът, който ме направи Шампион!
11. Какъв път извървяхте до титлата Шампион на Америка?
-    Редовни и усилени тренировки. Винаги слушам и изпълнявам всичко, което казва Сенсей Костов. В нашия спорт дисциплината е най-важна! Благодаря на моя треньор за усилията, които полага и благодарение на които аз постигам успехи в Карате Киокушин!
12.  С какви впечатления останахте от Ню Йорк. Успяхте ли да разгледате забележителностите на града?
-    Останах с хубави спомени. Имах възможността да обиколя много красиви и интересни места в града.
13. Какви Състезания Ви предстоят?
-    Следващият Турнир, който ми предстои е на 1-2 ноември в Япония на без-категории.
      
БФКК пожелава успех на Сенпай Захари Дамянов!

УС!


2-ро ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ НА БЕЗ-КАТЕГОРИИ

Сенпай Живко Неделчев
/Инструктор в СК “Будо-Карате Киокушинкай”- гр. Разград/:“Признанието “Отборен Шампион” е морално удовлетворение и голямо постижение за нашия скромен клуб.”

Представен от общо седем състезатели, Спортен клуб “Будо-Карате Киокушинкай”- гр. Разград завоюва титлата “Отборен Шампион”, с четири златни и три бронзови медали. Инструктори в СК “Будо-Карате Киокушинкай” са Семпай Живко Неделчев и Семпай Цветелин Христов. Ето какво сподели с нас Семпай Неделчев за упоритите тренировки и радостта от победата.


1. Семпай Неделчев, как се почувствахте, когато разбрахте, че Вашия клуб “Будо-Карате Киокушинкай” спечели титлата “Отборен Шампион”?
-    Аз и Семпай Цветелин Христов сме изключетелно щастливи от факта, че спечелихме приз “Отборен Шампион”. Ежедневната работа, тежките тренировки и трудностите, които трябва да преодоляваме са големи. Признанието “Отборен Шампион” е морално удовлетворение и голямо постижение за нашия скромен клуб. Винаги преди Първенство, на което участваме, съм искал от състезателите ни да се представят достойно. Това означава, че дори да изгубят срещата, те трябва да са показали силен дух на татамито и уважение към противника си.

2. Колко време подготвяхте състезателите ли за това Първенство?
- Подготовката на състезателите е целогодишна. Разбира се, преди Състезание интензивността на тренировките се повишава. Непрекъснато се уча, като треньор от Сенсей Костов, попивам от неговия опит, защото той никога не е крил как се готви за Състезания и как подготвя своите възпитаници. Сенсей Костов прави всичко възможно да се развиваме ние като треньори, а нашите възпитаници като състезатели. Тази безкористна помощ, от негова страна, е мотив за нас да се раздаваме като инструктори, както и да поощряваме нашите състезатели, да ги учим на труд и постоянство, за да достигнат най-високия връх в Карате Киокушин.

3. На какво най-много наблягахте по време на подготовката?
-    Наблягахме както на физическата, така и на психическата подготовка. Опитваме се да мотивираме децата да издържат на тежките тренировки. Част от подготовката им включва гледането на срещи от Първенства на бойци от световна класа, след което правим коментари и изводи за нещата, които са важни за едно достойно представяне.

4. Освен титлата “Отборен Шампион” Вашия клуб спечели и приз “Най-техничен състезател” в лицето на възпитаникът Ви- Тодор Тодоров. Вие и Семпай Христов, като треньори, какво казахте на състезателите си след Първенството?
-   Благодарихме им за доброто представяне. Казахме им, че подготовката за следващото Състезание започва още на следващия ден. Разбира се, има какво още да се желае от нашите състезатели, но това е дълъг път, който трябва да извървим заедно.
 Тошко Тодоров е наш възпитаник, който тренира и се състезава от ранна детска възраст. Той винаги е бил в челното класиране на състезанията. Разбира се, когато тренираш упорито, когато нямаш контузии и даваш най-доброто от себе си, резултатите са налице. Щастлив съм, че Тошко се представи достойно и успя да покаже техниката, която притежава.

5. Отпразнувахте ли вече победата?
         - Да. Още на първата тренировка отпразнувахме титлата “Отборен Шампион” като си устроихме малко тържество. За тяхна радост тренировката беше много лека.

6. Какви качества искате да изградите у Вашите възпитаници?
-  Децата се изграждат като личности благодарение на възпитанието им първо в семейството, после в средата от приятели и съученици и разбира се, накрая- от възпитанието им в залата по Карате. Възпитавам ги да не се срамуват от постъпките си. Опитвам се да изградя в ценностната им система думи като- чест, достойнство, саможертва, състрадателност, благородство, смелост и лоялност. Само така те ще бъдат уважавани, не само като състезатели в залата по Киокушин, но и като личности в живота!
УС!Йордан Йорданов /СК “Карате Киокушин”- гр. Силистра/
Носител на Приз “Най-висок боен дух”:


“ Разбрах, че тежките тренировки се възнаграждават рано или късно. ”

1. Как протече за теб Първенството?
- Имах две срещи, в които дадох всичко от себе си. Първата беше с Кирил Боев, с който за трети път се срещам на татамито и бях много мотивиран за победа.

2. Доволен ли си от представянето си?
- Да, доволен съм. Естествено, че има още какво да се желае, но се бих на 100%, а за мен това е по-важно от победата.

3. Как се почувства в момента, в който разбра, че си носител на титлата “Най-висок боен дух”?
- Зарадвах се. Наистина не очаквах. Когато си чух името разбрах, че тежките тренировки се възнаграждават рано или късно.

4. Финалната ти среща бе с Националния състезател- Семпай Захари Дамянов. Как протече срещата за теб?
Въпреки, че срещата ми беше тежка, за мен беше чест на финала да се бия със Семпай Дамянов.

5. Притесни ли те факта, че ще се биеш с по-опитен състезател?
- Да, излязох малко притеснен на татамито, но в последствие притеснението изчезна. Остана само духа и желанието ми да покажа най-доброто от себе си.

6. Само с упорити тренировки ли се изгражда “Висок боен дух”?
- Не разбира се. Освен тежки тренировки е нужна мотивация, постоянство, упоритост, воля и дисциплина!

7. Какви са твоите амбиции за развитието ти в Карате Киокушин?
- Ще продължавам да тренирам. Надявам се, че ще имам все повече победи и по-добри постижения.
УС!
Тодор Тодоров /СК “Будо- Карате Киокушинкай- гр. Разград/
Носител на Титлата “Най-висок боен дух”:


“Киокушин е сила, дух и начин на живот!”

    Тодор Тодоров е на 16 години, възпитаник на СК “Будо- Карате Киокушинкай- гр. Разград. За първи път стъпва в залата по Киокушин когато е само на две години. Запален от своя баща- Семпай Цветелин Христов, който в момента е и негов треньор, Тошко започва да тренира и да участва на Турнири. Карате Киокушин бързо става за него начин на живот и младият състезател вече има много спечелени титли:
    25.04.2004 година,град Разград,Турнир по Карате Киокушин Разград, Първо място
    26.06.2004 година,град Разград,Републикански турнир по Карате Киокушин Разград, Първо място
    04.06.2005 година,град Габрово,Първенство за купа „Габрово”, Второ място
    20.11.2005 година,град Варна,Републиканско първенство по Киокушин Карате, Първо място
    20.11.2005 година,град Варна, Републиканско първенство по Киокушин Карате, Най-техничен състезател
    26.04.2006 година,град Бургас,Републиканско първенство по Киокушин Карате, Второ място
    21.04.2007 година,град Бургас,Републиканско първенство по Карате Киокушин за деца,юноши и девойки от 8 до 19 години, Първо място
    01.03.2008 година,град Силистра,Държавно Първенство за мъже и жени”Силистра 2008”Турнир за юноши и девойки,Второ място
    26.04.2008 година,град Бургас, Държавно Първенство по Карате Киокушин за възрастова група от 8 до 18 год. Второ място
    05.07.2008 година, II-ро Отворено Първенство за мъже и жени Турнир”Купа Варна-2008”за възрастова група 14-18 год. Първо място
    05.07.2008 година, II-ро Отворено Първенство за мъже и жени Турнир”Купа Варна-2008”за възрастова група 14-18 год. Първо място,  Най-техничен състезател

1. Разкажи ни как протече за теб Първенството?
- Във всяка среща търсех победата и давах всичко от себе си, за да спечеля накрая и финала.

2. Коя среща най-много те затрудни?
- За мен най-трудна бе финалната среща. Противникът ми бе и мой съотборник, който ме победи на Първенството в Силистра. Тогава аз бях контузен и не успях да покажа най-доброто от себе си. Това ме накара да се мотивирам още повече, за да успея да го победя.

3. Колко време се готви за Турнира и в какво се изразяваше подготовката ти?
- Подготовката ни за всички Първенства е целогодишна. Няколко месеца преди Състезанието тренировките стават по-интензивни и още по-тежки.

4. Освен първо място ти завоюва и титла “Най-техничен състезател”. Кое признание ти е по-скъпо?
- Всяка спечелена титла и завоювана купа са много скъпи, защото си положил много труд за тяхното спечелване.

5. Какво ти дава Карате Киокушин?
- Сила, дух, начин на живот, винаги да търсиш предизвикателство във всичко!

6. Какви са твоите амбиции за развитието ти в Карате Киокушин?
- Амбициите ми са да се развивам в Киокушин, да побеждавам на Първенствата и един ден да се докажа на татамито извън страната ни.
УС!

25-ТО ЯПОНСКО ПЪРВЕНСТВО НА КАТЕГОРИИ

Сенсей Емил Костов
Председател на Българска Федерация Карате Киокушин:

“Представянето ни в Япония е голяма победа за Българска Федерация Карате Киокушин!”
УС!

   Изключително съм доволен от факта, че на 25-тото Японско Първенство на категории, моят възпитаник Захари Дамянов, се класира втори. Финалната си среща Захари изгуби след две тежки продължения и поради факта, че имаше по-малко счупени дъски от своя съперник. Това означава, че срещата е била равностойна и Захари се е борил докрай.
    Представянето ни в Япония е голяма победа за Българска Федерация Карате Киокушин! Това показва, че сме на правилния път. Искрено се надявам все повече състезатели да се развиват в Карате, за да можем да имаме по-силни участия на големи Първенства. Именно за това организираме Турнири на без категории, защото за да станеш Шампион, трябва да тръгнеш от най-долното стъпало и да вървиш само нагоре.
     Предстоят ни още много Състезания по Карате Киокушин не само в България, но и в чужбина. Пожелавам на всички състезатели да тренират упорито и всеотдайно, а на всички треньори да имат търпение и дух, за да дават пример на своите възпитаници.
                                        УС!Семпай Захари Дамянов /“Ичи-Геки”- гр. Варна/:
Вицешампион на 25-то Японско Първенство гр. Осака, Япония

“Имам късмета да се уча от най-добрия в Киокушин!”1. Семпай Дамянов, преди броени дни Вие се завърнахте от Япония, където участвахте в престижното 25-то Японско Първенство на категории. Разкажете ни как протече Турнира за Вас?
-    Състезанието се проведе на 14-ти и 15-ти юни в град Осака, Япония. Първия ден играх две срещи, които спечелих в редовното време със съдийско решение. Преди началото на втория ден имаше Тамешивари. Там, за мое съжаление, на две от техниките не успях да счупя определения брой дъски, които бях посочил. За щастие спечелих четвърт финалната си среща и така се класирах за полуфиналите. В полуфиналната среща победих моя съперник с нокаут, с маваши-гери-джодан. Финалният двубой беше много oспорван. След две продължения, заради по-големия брой дъски които беше счупил моят съперник, той спечели срещата.

2. Постигнахте невероятен успех, ставайки Вицешампион на толкова голям Турнир. Доволен ли сте от постигнатото?
-    За мен е по-ценно моят треньор- Сенсей Костов да е доволен от представянето ми на Турнира. Благодарение на него аз постигам резултати в Карате Киокушин и той може да даде най-вярна оценка за представянето ми.

3. Какво беше усещането, когато се качихте на почетната стълбичка, рамо до рамо със състезатели, като Макото Акаяши и Кентаро Асо?
-    Усещането беше наистина страхотно! Разбира се, бях малко разочарован, защото бях толкова близо до първото място.

4. Състезанието се проведе в същата зала, където Вашият треньор Сенсей Емил Костов стана Световен Шампион. Това даде ли Ви допълнително хъс за победа или очакванията към Вас, като възпитаник на Световен Шампион, бяха по-големи?
-    Фактът, че се състезавах в същата зала, в която моят треньор е станал Световен Шампион, по-скоро ми даде сили. Атмосферата някак си ме зареждаше с духа на Сенсей Костов. Мислех си, колко хубаво би било и аз да стана Шампион в тази зала. Това ми даваше стимул за победа!

5. Това ли е най-високото Ви постижение до този момент?
-    Да. Мога да кажа, че това е най-високото постижение за мен до този момент. Надявам се, това да е началото на пътя ми. Тепърва започвам да се развивам и да се доказвам, като състезател. Ще продължавам да тренирам всеотдайно и упорито, за да постигам все по-добри резултати в Карате Киокушин.

6. Кое беше първото нещо, което Вашият треньор Сенсей Костов Ви каза, когато  слязохте от татамито, след финалната Ви среща?
-    Поздрави ме за второто място. Каза ми, че малко не ми е достигнало да стана Шампион, но че съм се представил добре. Най-голямата награда за мен беше момента, в който Сенсей Костов каза, че е доволен от представянето ми.

7. Колко време се готвихте за Състезанието? В какво се състоеше подготовката Ви?
-    Месец преди Първенството започнах да тренирам по-усилено и натоварването стана по-сериозно. Тренировките ми се състояха от бягане, фитнес, спаринг, лапи, чувал и работа по двойки. Следвах безпрекословно съветите на Сенсей Костов. Имам късмета да се уча от най-добрия в Киокушин!

8. За какво мислите преди да излезете на татамито?
-    Минути преди да изляза на татамито се опитвам да не мисля за нищо. Отпускам се и се съсредоточавам в предстоящия ми двубой. Опитвам се да дам най-доброто от себе си.

9. За втори път имате възможността да посетите страната на Изгряващото слънце. С какви впечатления останахте от Япония?
-    Япония е много интересна страна. Културата им е толкова по-различна от нашата. Онова, което най-много ме впечатлява у японците, като нация, е тяхната самодисциплина, перфекционизъм и отдаденост. Благодарение на Сенсей Костов и на факта, че тренирам Киокушин, имах възможността да се докосна до техния начин на живот и тяхната култура. Както казва Сенсея “Истината е в Япония.”

 10. Какви са предстоящите Ви Турнири?
- Следващото Първенство, за което започвам да се готвя, е на 20-ти септември в Ню Йорк.


ГАЛА ВЕЧЕР НА БОЙНИТЕ СПОРТОВЕ

 
Кирил Боев
/ СК “Ичи- Геки”- гр. Варна/:
“За мен Карате Киокушин е най-силовото и най-дисциплинирано бойно изкуство!”1. За първи път участваш на “Гала вечер на бойните спортове”. Разкажи ни какви са впечатленията ти от Турнира?
- Турнирът беше много силен. Състезателите бяха добре подготвени. Организацията беше на високо ниво. Интересно ми беше да наблюдавам различни стилове бойни спортове. За мен Карате Киокушин е най-силовото и най-дисциплинирано бойно изкуство!
2. Фактът, че атмосферата бе много по различна от редовните Турнири по Карате Киокушинкай, притесни ли те?
- Атмосферата беше коренно различна от тази на Състезание по Карате Киокушин. За първи път стъпвах на ринг, залата беше препълнена, обстановката непозната и всичко това ме изнерви допълнително.
3. На Държавното Първенство тази година, финалната ти среща бе отново с представителя на Силистра-Йордан Йорданов. По-различно ли протече срещата ви сега  в тези условия?
- В Силистра победих Йордан и сега се чувствах длъжен да спечеля срещата. Това ме натовари психически. Срещата протече различно от тази в Силистра, защото там не знаех дали ще се играят продължения, а тук осъзнавах, че ми предстоят 3 рунда по 2 минути.
4. Доволен ли си от представянето си?
- Не съм напълно доволен от представянето си, защото голямото напрежение не ми позволи да дам 100% от себе си.
5.  Би ли участвал отново на такъв Tурнир?
     - Да. С удоволствие бих участвал отново на такъв Турнир, защото това е различно изживяване от Състезание по Карате Киокушин и по този начин се придобива повече опит.
6. На 5-ти юли предстои Първенство за мъже и жени, ще участваш ли?
- Да, ще участвам. Надявам се да покажа най-доброто от себе си.
Йордан Йорданов
/СКК “Киокушин Силистра”/:
“Киокушин си е Киокушин, независимо дали се биеш на татами или на ринг.”


1. За първи път участваш на “Гала вечер на бойните спортове”. Разкажи ни какви са впечатленията ти от Турнира?
-  Първо искам да отбележа, че организацията бе на много високо ниво. Хубаво е, че има толкова голям интерес към бойните изкуства.
2. Фактът, че атмосферата бе много по-различна от редовните Турнири по Карате Киокушинкай, притесни ли те?
- Когато излязох на ринга не усетих притеснение. В залата беше доста топло, което увеличи напрежението. Разликата не беше голяма за мен с изключение на факта, че по време на срещата, беше много тихо в залата. Това не може да ти се случи на Състезание по Карате Киокушин!
3. На Държавното Първенство тази година, финалната ти среща бе отново с представителя на Варна-Кирил Боев. По-различно ли протече срещата ви сега  в тези условия?
- Киокушин си е Киокушин, независимо дали се биеш на татами или на ринг. Мисля, че това беше хубава среща без нарушения, с която показахме една малка част от Карате Киокушин.
4. Доволен ли си от представянето си?
-  Да, доволен съм от представянето си. Може би факта, че срещата ми бе с 3 продължения от 2 минути ме мотивира още повече. Разбира се, за да се развива човек, винаги трябва да изисква повече от себе си.
5. Би ли участвал отново на такъв турнир?
- Разбира се! За мен всяко ново предизвикателство е добре дошло.
6. На 5-ти юли предстои Първенство за мъже и жени, ще участваш ли в състезанието?
- Да ще участвам. Подготовката ми вече започна.
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

International Karate Organization Kyokushinkaikan