АМЕРИКАНСКО ОТВОРЕНО ПЪРВЕНСТВО ЛОС АНЖЕЛИС – 25 ЯНУАРИ 2009

Кирил Боев /”Ичи-Геки”-гр. Варна/:
”Радвам се, че се върнах от Състезанието като медалист”

1. За първи път участвате на престижния Турнир „U.S. Weight Category Karate Tournament”. Как протече Първенството за Вас?
– Турнирът се състоя на 25.01 /неделя/. Сутринта започна с ката и продължи с кумите. Изиграх общо 3 срещи. 1-вата спечелих с Ипон. 2-рата загубих в редовното време от представител на Канада. 3-тата среща беше за трето място. Поради медицинска забрана противникът ми не излезе на татамито и така спечелих.

2. Разкажете ни повече за срещата в която победихте с Ипон?
– Играх с представител на домакините. В началото тръгнах предпазливо, тъй като не знаех какво да очаквам. Но веднага усетих, че мога да победя противника си и започнах да търся нокаут. Направих Вазари с лоу-кик и след това Ипон с маваши-гери.

3. Какво не Ви достигна, за да станете Шампион?
– Физическа подготовка.

4. Вие доволен ли сте от представянето си?
– Не мога да съм доволен на 100%, но все пак се радвам, че се върнах от Състезанието като медалист. Естествено, за мен е по-важно моят треньор да е доволен от представянето ми.

5. А той доволен ли е? Какво Ви каза след Турнира?
– Каза ми какви са грешките, които съм допуснал по време на срещите.

6. С какви впечатления се прибрахте от Лос Анжелис?
– Лос Анджелис е един невероятен град и при първа възможност бих го посетил отново.

7. Какви Първенства Ви предстоят сега?
– За момента мисля само за Състезанието в Силистра през април.


Сенпай Апостолова:
“ За мен всяка победа е извоювана с много труд!”

1. Сенпай Апостолова, започвате годината много успешно! За четвърти пореден път Вие защитихте титлата си Шампион на Америка . Разкажете ни повече за Първенството?
– За мен това състезание бе поредното голямо предизвикателство поради факта, че на него взеха участие много конкурентни състезателки в моята дисциплина, като Световната Шампионка за 2008г- японката Мируйо Ито и Европейската Шампионка за 2007г- полякинята Раджевич. За втори път се съревноваваме на това Първенство в Америка с представителката на Япония, но този път, за разлика от първия, не се стигна до 2-ри финал, а всичко се реши по време на втората квалификация.

2. Отново показахте висока класа на татамито. Трудно ли извоювахте тази победа?
– Всяка победа изисква много и постоянни тренировки, тъй като след всяко съревнование, независимо дали е на кумите или ката, един състезател научава нещо ново или разбира върху какво повече е необходимо да работи, за да стигне до по-високо ниво. А с всяко едно състезание нивото се покачва, така че за мен всяка победа е извоювана с много труд!

3. Как се чувствахте, когато се качихте на първото място от почетната стълбичка, а до Вас- Световната Шампионка японката Ито и Европейската Шампионка- Александра Раджевич? Горда ли бяхте?
– Почувствах се по-точно удовлетворена от труда, който бях положила като тренировки. А като цяло за мен бе чест да се съревновавам със състезателка от ранга на Световната Шампионка!

4. Какво Ви каза Вашият треньор Сенсей Костов след като разбра, че отново сте Шампион на Америка?
– Нашият треньор- Сенсей Костов сподели, че отново отбора е оправдал очакванията му, което за нас и за мен лично е достатъчно!

5. Как протече физическата и психическата Ви подготовка за този Турнир?
– Естествено за мен всяка подготовка е различна за всяко Първенство. Това разнообразие може би ме стимулира, защото винаги намирам какво да усъвършенствам.

6. Ежедневието Ви е много натоварено, откъде черпите енергия, за да се подготвяте за Състезанията си?
– Както вече споделих, за мен всяко предстоящо състезание и подготовка за него е едно голямо предизвикателство. Това ме зарежда с енергия и ми дава нужната мотивация. Принос за това имат разбира се и децата, които тренират в клуба ми “Киокушин Спирит”, двама от които се представиха изключително достойно на това Първенство – Пламен Бонев – Шампион на ката и Виктор Христов – 2-ри на кумите.

7. Какво си пожелавате да Ви се случи през 2009-та?
– Най-вече да съм в добро физическо състояние и разбира се, пожелавам си да стъпя на най-горното стъпало на Световното Първенство тази година!

8. Какви предизвикателства на татамито Ви предстоят?
– Като следващи състезания – Международното Първенство в Ню Йорк през юни и Световното Първенство за жени в Япония през август.

БФКК пожелава успех на Сенпай Гергана Апостолова в предстоящите и Първенства! УС!