КИОКУШИНКАЙ В СПОРТНО УЧИЛИЩЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В РАЗГРАД

На 3-ти септември в Разград, след 12-годишно прекъсване, отвори врати Спортно училище “Хан Аспарух”. Такова учебно заведение е между 89 подобни в нашата страна. За първи път обаче се открива нова паралелка, в която децата ще тренират Карате Киокушинкай. Три момичета и четири момчета от СК “Будо-КК” ще се учат на дисциплина и боен дух под ръководството на семпай Живко Неделчев и семпай Цветелин Христов.

На церемонията по откриването на училището присъстваха кмета на града Денчо Бояджиев, Представителят на Агенцията за младежта и спорта в Разград Музафер Мустан, както и бивши възпитаници на спортно училище “Хан Аспарух”. Голяма чест за Разград бе присъствието на Световния Шампион и Председател на Българската Федерация Карате Киокушин сенсей Емил Костов. Той с радост прие поканата да открие първата паралелка в спортно училище по Киокушинкай в страната.

Ето какво сподели сенсей Костов за новооткритата паралелка в Разград:“Безкрайно съм щастлив, че след 12-годишно прекъсване отварят спортното училище в Разград! Най-важното е, че се открива паралелка по Карате Киокушинкай. Това ще помогне много за популяризирането на този най-твърд стил карате! Важното е, че обществеността ще научи повече за Киокушин. Надявам се откриването на такива паралелки да се превърне в традиция и все повече деца да тренират Киокушин.

Благодаря за поканата да присъствам на откриването! Радвам се, че имах възможността лично да изкажа благодарности на кмета на град Разград Денчо Бояджиев, на Общинските съветници, както и на Представителят на Агенцията за младежта и спорта в Разград, за това, че съдействат на Българската Федерация Карате Киокушин и помагат за развитието на СК “Будо-КК”- Разград. Благодаря и на сенсей Константин Божилов – Основателя на карате киокушин в България и на семпай Валентин Георгиев, които преди 30 години са започнали да развиват този спорт в страната ни!”