Лицензирането на Българската Федерация Карате Киокушин

Сенсей Емил Костов за лицензирането на Българската Федерация Карате Киокушин

Всички ние трябва да се гордеем и да сме щастливи, че след 32 години Карате Киокушинкай е лицензиран, отделен и независим спорт в България! На 15-ти януари, тази година, нашата Организация бе призната от ДАМС /Държавна Агенция за Младежта и Спорта/ и получи лиценз. Сенсей Константин Божилов е Основателя на Карате Киокушинкай в България. Благодарение на него и на всички, които са тренирали и са се състезавали, Киокушин се е развивал през годините.

През 2003 година, аз основах Българска Федерация Карате Киокушин и подадох молба за лицензиране. Получихме отказ от ДАМС. Не се предадох и веднага обжалвах. Тричленен състав на Софийския Съд не уважи молбата ми и отново изгубихме. Последната инстанция бе ВАС /Върховен Административен Съд/. Пред петчленен състав, за наша огромна радост, спечелихме! Решението излезе на 11-ти януари 2006г. Две години по-късно, на 15-ти януари, тази година, Българска Федерация Карате Киокушин получи лиценз от ДАМС! Всички ние, трениращи Киокушин Карате, благодарим на Председателя на ДАМС г-жа Весела Лечева и на нейния екип.

Лицензирането на Федерацията стана много трудно и с много борба, но накрая истината и справедливостта победиха! Тук е момента да благодаря на всички хора, които застанаха твърдо зад тази идея и не се отказаха! Искрено се надявам, че няма да се откажат и за в бъдеще, защото със сигурност ще срещаме още трудности. Искам да отбележа, че Българска Федерация Карате Киокушин не е на Сенсей Емил Костов, а е на всички, които обичат Киокушин и живеят с Киокушин в сърцата си! Българската Федерация Карате Киокушин е за всички българи и за България.

Честито! Дано имаме късмета и възможността да прославим страната си чрез Карате Киокушин!
Още веднъж благодаря на всички!

УС!
Сенсей Емил Костов