Селекционен Турнир Разград – 10.04.2010

Сенпай Захари Дамянов:
/”Ичи Геки”- Варна/

„Мечтая за световна титла!”

1.Сенпай Дамянов, колко съперника се наложи да преодолееш, за да станеш Шампион? Разкажи ни как протече Първенството за теб?
– Трябваше да се преборя с 3-ма съперника. Играх с две момчета от Силистра и един представител на Разград, като и трите срещи спечелих в редовното време.

2.Доволен ли си от представянето си?
– Разбира се, радвам се, че успях да спечеля състезанието.

3.Как се чувстваш като носител на титлата „Най-техничен състезател”?
– Много съм щаслив, че съдиите са избрали мен за носител на това отличие.

4.А очакваше ли да го спечелиш?
– Честно казано, не съм предполагал, че може да спечеля някоя от специалните награди.

5.След Първенството бе проведен семинар с Шихан Кацухито Горай – Директор на Международните отношения в IKO и Шихан Исаму Фокуда – Главен инструктор в Хонбу – Токио, Япония. Беше ли полезен този семинар за теб? Доволен ли си от него?
– Да. Доволен съм, че имах възможност да присъствам на този семинар. Всеки семинар е по своему полезен, но този път имахме възможност да се учим от големи имена в Киокушин, каквито са Шихан Горай и Шихан Фокуда. За нас бе чест, че те ни уважиха и дойдоха в България.

6.Този Турнир бе селекционен за Европейското Първенство по Карате Киокушин, което ще се проведе на 22-ри май в Румъния. Всички очакват от теб да станеш Европейски Шампион. Това натоварва ли те с по-голяма отговорност?
– Да. Фактът, че хората очакват от мен да стана шампион е отговорност. Но от една страна, това ме кара да се старая повече, за да не се изложа, а от друга, ме амбицира, за да стана шампион. Тази отговорност ми действа градивно, така че ще тренирам още по-упорито и целеустремено.

7.Как се подготвяш за предстоящото Европейско Първенство?
– Подготовката ми за Европейското Първенство не се отличава от подготовката ми за останалите Първенства. Тренирам усилено и се надявам да бъда най-добрия в категорията!

8.Какво още мечтаеш да постигнеш в Карате Киокушин? Какви цели си поставяш?
– Мечтая за световна титла! Догодина има Световно Първенство на без-категории. Надявам се да имам възможност да участвам на това събитие и да се представя на ниво!

УС!


Кирил Боев:
/„Ичи Геки”- Варна/

„Най-важното е да искаш победата с цялото си сърце!”

1.Доволен ли си от представянето си на Първенството?
– Доволен съм, въпреки че не успях да се раздам на 100%. Все пак, важното е, че станах първи и се класирах за Европейското Първенство на категории, което ще се проведе на 22-ри Май в гр.Букурещ, Румъния.

2.А от организацията на Турнира?
– Присъствал съм на доста състезания по карате киокушин. Като всяко друго, това беше по-добро от предишните, което означава, че нещата вървят в правилната насока.

3.Ти завоюва специалната награда „Най-висок боен дух”. Как се почувства в мига, в който обявиха твоето име?
– Бях приятно изненадан, дори в първия момент помислих, че не съм чул добре.

4.Защо, според теб, именно ти бе отличен с това признание?
– Сигурно съдиите са видели в мен желанието за победа и може би, защото срещата ми бе с две продължения.

5.Как се изгражда висок боен дух?
– С много лишения и тежки тренировки, но най – важното е да искаш победата с цялото си сърце!

6.Освен „Най-висок боен дух”, ти спечели и приза „Най-добро тамешивари”. С колко счупени дъски успя да грабнеш това отличие?
– Счупих 3 дъски със сейкен, 7 с какато, 4 с хиджи и 2 с шуто – общо 16.

7.Очакваше ли такова класиране?
– Да. Когато си тренирал упорито и когато дадеш най-доброто от себе си на татамито, логично е, да очакваш победа.

8.След Първенството бе проведен семинар с Шихан Кацухито Горай – Директор на Международните отношения в IKO и Шихан Исаму Фокуда – Главен инструктор на Хонбу – Токио, Япония. Как протече семинара и доволен ли си от него?
– За втори път присъствам на семинар воден от Шихан Горай. В този сeминар той наблегна на кихон и ката, като по-специално внимание обърна на новите за нас кати – теки-соно-ич, ни и сан.

9.Както споменахме в началото, този Турнир бе селекционен за Европейското Първенство по Карате Киокушин, което ще се проведе на 22-ри май в Румъния и на което ти заслужено ще участваш. Започна ли подготовката ти за предстоящото предизвикателство? В какво се изразява тя?
– Тренирам на пълни обороти, основно спаринг и физическа подготовка.

10.Какво още мечтаеш да постигнеш в Карате Киокушин? Какви цели си поставяш?
– Да стана Европейски Шампион на предстоящото Първенство, а през лятото да защитя успешно първи дан.

УС!