Държавно Първенство Без-Категории – Силистра 04.04.2009

Сенпай Живко Неделчев
/инструктор на СК “Будо- Карате Киокушинкай”, “Отборен Шампион” на 3-то Държавно Отворено Първенство и Турнир “Силистра 2009”за юноши и девойки/:

“Единственото, което искам от състезателите е да показват силен дух”

 

1.Сенпай Неделчев, за пореден път СК „Будо-КК” печели приз „Отборен Шампион”? Вие как се чувствате, като треньор?
– Радвам се много! Да видиш как съвместният труд на треньори и състезатели се увенчава с успех, наистина е голяма награда.

2. Печелите тази титла за 4-ти път? Каква е тайната на успеха?
– Тайна няма. Титлата “Отборен Шампион” е резултат от всеотдаен труд, който полагат състезателите. Опита, който аз и Сенпай Христов черпим от Сенсей Костов като треньори, също е много важен. Успяхме да достигнем желания ефект на Състезанието в Силистра, но не сме напълно доволни. Някои състезатели не спазиха указанията ни и не показаха 100% от възможностите си.

3. В какво се изразяваше подготовката Ви за Турнира?
– Повлияна е от подготовката на Сенсей Костов, когато се готвеше за Световни Първенства. Разбира се, не със същата натовареност и интензитет, тъй като нивото на нашите състезатели все още не е на Световно ниво. Наблягахме на силата, издръжливостта и спарингите. Две седмици преди Състезанието, предимно обърнахме внимание на тренировките с лапи и чували.

4. Кое беше първото, което казахте на Вашите възпитаници, след Първенството?
-Благодарих им за успехите и им казах, че подготовката за следващото Състезание започва веднага след приключването на това.

5. Предстои Държавно Първенство за деца, юноши и девойки в Бургас, отново ли купата „Отборен Шампион” ще е за СК “Будо КК”- Разград?
– Никога не сме мислили предварително за възможността да спечелим титлата “Отборен Шампион”. Единственото, което искам от състезателите е да показват силен дух и да дават най-доброто от себе си на татамито. В залата ги учим, че дори да не спечелят, загубата трябва да се понесе достойно!

УС!


Тодор Тодоров
/СК “Будо-КК” Разград, носител на титлата: “Най-техничен състезател” на 3-то Държавно Отворено Първенство и Турнир “Силистра 2009”за юноши и девойки/:

“Всяка тренировка е своеобразна подготовка за битките, които ти предстоят”

1. Разкажи ни повече за участието си на 3-тото Държавно Отворено Първенство?
– Както на всяко Състезание, фокусирам вниманието си изцяло върху предстоящия ми двубой. Във всяка среща тръгвам за победа и давам всичко от себе си, без да подценявам нито един съперник.

2. Как се чувстваш като носител на титлата „Най-техничен състезател”?
– Щастлив съм, че тежките тренировки и трудностите, през които съм преминал са ми донесли тази титла!

3.Този приз по-скъп ли е за теб, отколкото златния медал?
– Всяка титла или медал са скъпи, защото за тяхното постигане си положил много труд и си преминал си през много лишения!

4.В какво се изразяваше подготовката ти за Първенството?
– Подготовката на всеки състезател е целогодишна. Всяка тренировка, която става все по-тежка и по-интензивна, е своеобразна подготовка за битките, които ти предстоят.

5.Твоят треньор е и твой баща- какво ти каза той след Състезанието? Доволен ли е от представянето ти?
– В залата Сенпай Христов е единствено мой треньор. Той и Сенпай Неделчев са много доволни от представянето на всички състезатели.

УС!



Йордан Йорданов
/състезател на СК “Киокушин”- Силистра, носител на отличието за най-добро Тамешивари(най-голям брой счупени дъски)
на 3-тото Държавно Първенство за мъже /:

“Човек трябва да изисква максимума от себе си”

1.Доволен ли си от представянето си на 3-тото Държавно Отворено Първенство?
– Естествено, че не съм доволен! Човек трябва да изисква максимума от себе си. Но на този етап нямах възможност да тренирам и подготовката ми не беше достатъчна. Надявам се, че за напред ще имам възможност да посещавам залата по-често.

2.Как се чувстваш като носител на приза за най-добро Тамешивари?
– Радвам се наистина, но отново имаше какво още да се желае. На две от техниките (хиджи и какато) можех да счупя поне с по една дъска повече. Мисля, че имах късмет, тъй като част от състезателите чупеха за първи път, а по-силните ми опоненти не успяха да реализират заявения от тях брой дъски.

3.Ти колко дъски успя да счупиш?
– Счупих общо 18 дъски. Със сейкен счупих 2 дъски, с шуто 4, с хиджи 5 броя, а с какато успях да реализирам седем.

4.Има ли техника, която предпочиташ при теста Тамешивари и такава, която те затруднява?
– Да, има- какато и хиджи са ми по-силни техники. Тъй като имам травма на дясната китка (чупена е), на Тамешивари теста я пазя, защото след него състезанието продължава.

5.Казват, че когато се биеш на родна земя и стените помагат. На Първенството в Силистра усещаше ли подкрепата на публиката?
– Да наистина, на състезанията в Силистра се чувствам по-стимулиран и се бия малко по-спокоен, но от друга страна, самата мисъл за загуба пред приятели и роднини те натоварва психически не по-малко. Стремя се на всяко състезание да излизам все по-спокоен и с изчистено от мисълта за загуба съзнание, независимо дали е в Силистра или не.

УС!