ВТОРА ЕВРОПЕЙСКА ТИТЛА НА КАТА ЗА ГЕРГАНА АПОСТОЛОВА

Сенпай Гергана Апостолова:

/Двукратна европейска и Световна шампионка на ката/

„Никога не разчитам на стара слава.“

За пореден път Сенпай Гергана Апостолова доказа своята висока класа, завоювайки втора европейска титла в Карате Киокушин, дисциплина ката. Малко след завръщането й от 25-тото Европейско Първенство, провело се в Падова (Италия), имахме честта да разговаряме с нея.

1. Сенпай Апостолова, за нас е огромна чест отново да Ви посрещнем като шампион! Успяхте да завоювате за втори път европейско злато, как се чувствате?
– Чувствам се удовлетворена от труда, който положих по време на тренировките. Радвам се, че не разочаровах треньора си и тези, които вярват в мен. Все пак от доста дълго време не бях участвала на Европейско ниво, поради определени причини. Първата ми Европейска титла бе завоювана 2005г. в Сърбия.

2. Разкажете ни как протече състезанието за Вас?
– Разбира се, като всички състезатели и аз чувствах предсъстезателна треска, която е моят адреналин. Конкуренцията беше голяма, имаше представителки от Русия, които заедно с японките са основната ми конкуренция, а и не подценявам и полякините. Като се има предвид, че бяхме 22 участнички, всичко можеше да се случи.

3. Усещали сте и преди атмосферата на Европейско Първенство, по-уверена ли се чувствахте сега?
– Не мога да кажа по-уверена, защото никога не разчитам на стара слава. Разбира се, с всяко едно състезание, всеки спортист придобива опит и рутина, които му помагат в сублимни моменти. За мен всяко ново състезание е ново предизвикателство.

4. Както сте споменавали, при спортистите е водеща максимата, че всеки иска да победи шампиона. Притесняваше ли Ви конкуренцията?
– Нашият треньор, Сенсей Емил Костов, който е с изключителна спортна кариера и резултати винаги повтаря, че конкуренцията никога не трябва да се подценява, но и че всеки един от нас трябва да излиза с дух, нагласа и желание за победа!
Винаги се старая да се мобилизирам максимално, с цел да дам най-доброто от себе си!

5. Подготовката Ви за това състезание различаваше ли се с нещо от подготовката Ви по принцип за първенства?
– Винаги променям нещо в подготовката си преди състезание, защото след всяко участие намирам нещо, което трябва да отработя по-добре технически и физически.

6. Синът Ви успешно върви по Вашите стъпки. Как се развива той в Карате?
– Радвам се, че от толкова малък се занимава с този спорт. Не, че има избор, разбира се! (шегувам се). Харесва ми с постоянството си в залата и това, че има дух и в кумите и в ката. Три пъти е Шампион на кумите и 2-ри на ката. Но да не забравяме, че същият търпи най-много наказания в залата!

7.Какво Ви предстои в международен план? Какво е следващото предизвикателство?
– На 18-ти Юни ми предстои участие в “All American Cup”, който ще се проведе в Ню Йорк. Там ще се опитам да защитя титлата си от миналата година. Ще бъдем отбор от 5-ма състезатели, водени от Сенсей Костов. Пожелавам си всички да се представим достойно и да се завърнем с трофеи от това престижно Първенство! УС!


Българска Киокушин Асоциация се присъединява към пожеланията на Сенпай Апостолова и пожелава успех на всички състезатели!