VII-ми Традиционен Семинар по Карате Киокушин

Сенпай Ананий Младенов:
/I-ви дан, СК „Карате Киокушинкай”- град Ямбол/

„Повтарях си, че сега е моментът да победя себе си.”

Сенпай Ананий Младенов доказа, че упоритостта и силата на духа са важни качества, ако искаш да се издигаш в Карате Киокушин. След 23 години целеустремени тренировки в залата, той защити успешно I-ви дан и получи титлата Сенпай. На провелият се в гр. Приморско VII-ми Традиционен Семинар по Карате Киокушин, Сенпай Младенов издържа тричасов изпит, воден от Шихан Сугимура- треньор на националния отбор на Япония.

1.Сенпай Младенов, честито за успешно защитената степен I-ви Дан. Как се чувствате?
– Много-добре и удовлетворен, че многогодишният ми труд се материализира с този успех.

2. Разкажете ни подробности- как протече изпитът, колко време продължи…?
– Изпитът продължи 3-часа и протече съобразно изпитната програма– кихон, силова подготовка, идо-гейко, ката, спаринг. Всичко това се проведе с голямо натоварване, интензивност и под строгото и безпристрастно наблюдение на Шихан Сигимура.

3 Какво е усещането да се докажеш пред величина в Карате Киокушин като Шихан Сугимура, който е един от треньорите на националния отбор на Япония?
– За мен е голяма чест, че защитих І-ви Дан пред Шихан Сигимура, а що се отнася до усещането, изпитах вътрешна удовлетвореност и осъзнах, че има още много неща за учене и усъвършенстване.

4. Кой момент от изпита бе най-тежък за Вас? Какво Ви даваше сили да продължите напред?
– Най-тежък бе за мен спаринга. Разбирането, че точно сега е моментът да победя себе си и в реална ситуация да проверя твърдостта на духа си.

5. На кого се обадихте първо, за да споделите постижението си?
– На жена ми. Тя е много съпричастна към това. Без нейната подкрепа и разбиране през годините не знам дали щях постигна този успех.

6. Каква е цената на черния колан?
– Много труд, лишения, тотално себеотдаване, постоянни усилия, строгост и педантичност към самия себе си.

7. Отпразнувахте ли вече успеха?
– Отчасти- има много хора, които искам да почерпя и да споделя радостта си с тях и мисля, че този процес ще продължи няколко месеца.

8 .С какви впечатления си тръгнахте от провелия се VII-ми Традиционен Семинар по Карате Киокушин?
– Много-добри и искам да поздравя и благодаря на Сенсей Емил Костов и Сенпай Гергана Апостолова за отличната организация и подреденост при провеждане на семинара и за това, че чрез техните контакти и авторитет ни дават възможност и ние да се докоснем до истинските неща в Карате Киокушин.

9.Разкажете ни повече за Семинара – как протече, какви тренировки включваше…?
– Семинарът премина на много високо ниво. Тренировките включваха традиционната за Карате Киокушинкай методика- кихон, идо-гейко, ката, спаринг техники и спаринг, но присъствието на Шихан Сигимура, неговото излъчване, жизненост, умение да насочи вниманието ни към детайлите и тънкостите в карате, ни даде възможност да се докоснем до истинския Киокушин и да усетим неговия дух.

10. Дайте съвет на всички деца, които правят своите първи крачки по трудния път на Карате Киокушин и мечтаят един ден да защитят черен пояс.
– Бих искал да им кажа много неща, но най-важното, което трябва да осъзнаят и разберат е, че Карате Киокушинкай трябва да се тренира постоянно и продължително, защото Карате не е спорт, а начин на живот.

УС!