Канчо Шокей Матцуи (松井章圭)

Шокей (Акиоши) Мацуи започва да се занимава с Киокушин Карате на 13 годишна възраст. През 1976 той влиза в Кита Нагаре-Яма Дожо в префектура Чиба в Япония и успява да постигне Черен коран -Шодан (първа степен) за малко повече от една година. През 1980 Мацуи заема четвърто място в 12-тия Открит национален японски шампионат по Карате когато е само на 17 години. Малко след това той става Главен инструктор в Международната главна школа по киокушинкай, „Хонбу” Дожо в Токио, Япония.

И през 1981 и през 1982 Мацуи заема 3-то място в Открития национален японски шампионат по Карате и след това 8-мо място в същото състезание през 1983. Той завоюва международно признание и адмирации за удивителния си дух, сила и решителност, когато заема забележителното Трето място на 3-тия Открит световен турнир по Карате през 1984. Той успява да спечели Националните японски шампионати през 1985 и 1986 година и след това успешно завършва върховното Киокушин предизвикателство, „Кумите със 100 мъже” за рекордно време. В Япония той става известен като мъжът с „безподобен гений”, някой който се ражда веднъж на милиард години, и след това през 1987 г. той става най-младия Световен Шампион.

През май 1992 Мацуи открива своя собствена школа в Асакуса, Токио и по-късно е назначен за Бранч шеф от Сосай Мас Ояма. На 26 април 1994 г. основателят Сосай Мас Ояма за съжаление почина, оставяйки Ръководството на световната организация на Мацуи, който става „Канчо” (Директор). Непосредствено след преждевременната смърт на Сосай и въпреки добре документираната враждебна реакция относно неговото назначаване, Канчо Мацуи напредва през тази година организирайки 11-тия Национален японски турнир на категории и 27-мия Национален японски шампионат, като последният има рекорден брой от 16 000 зрители. През следващата година той е продуцент на изключително успешния 6-ти Световен открит турнир по карате, в който се състезават 168 бойци от целия свят, и който е наблюдаван от повече от 25 000 зрители.

Канчо Шокей Мацуи планира, продуцира и представя многобройни фундаментални мероприятия в бойните изкуства пред света, включително поставяйки началото на „Световната купа” – Отборен карате шампионат, „Женския световен карате шампионат”, „Световния карате шампионат на категории”, „Международния карате шампионат за ветерани”, „Международния шампионат по ката” и „Международния младежки карате шампионат”, в който участват около 2000 състезатели на възраст 4-17 години от целия свят. Тези мероприятия в допълнение към значимото наследство на Мас Ояма започнаха с представяне на Световния открит карате турнир веднъж на четири години, едно мероприятие, което се разви до най-мащабното, уважавано и прочуто състезание по бойни изкуства, което светът е виждал някога.

Понастоящем Световната Карате Организация има над 12 милиона члена в 125 държави. Докато същевременно управлява организацията от нейната главна квартира в Япония, Канчо Мацуи пътува до Клоновете по света за да преподава и разпространява духа на Пътя Киокушин в държави и култури навсякъде.

Международна Карате Организация Киокушинкайкан
Канчо Шокей Мацуи