11-ти ЗИМЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

От 22-ри до 25-ти Февруари, 2024г., в спортната база на „АКВАЛАЙФ“ Кранево, се организира 11-тият Зимен Български Семинар по Киокушин Карате.

Лагерът се организира от БКА – ИКО България. В него взеха участие близо 150 каратеки, членове на ИКО организацията. Всички те имаха възможността да тренират под инструктажа на Световния Шампион – Шихан Емил Костов, придружен от Сенсей Гергана Апостолова-Костова и Сенсей Зихни Хасанов.

Целта на това мероприятие бе да се уеднаквят начините на преподаване в различните клубове на Асоциацията, затова инструкторите наблегнаха на техниките и катите за различните степени, особено на каратеките, на които им предстоeше изпит на Семинара. Всичко това бе структурирано в двуразови тренировки, като разбира се, лагера включваше и кумите тренировки, в които Шихан Костов наблегна върху работа по двойки, издръжливост и спаринг, което се отрази много добре на състезателите от националния отбор на БКА, на които след две седмици им предстои Балканско Първенство в Бурса, Турция.

По време на Лагера се проведоха изпити за всички степени, както и съдийски Семинар.

Ус!

Вижте още снимки от новината