33-ТО ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО – ВРОСЛАВ, ПОЛША – 18-19 МАЙ 2019г.

ДВЕ ВИЦЕ-ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ НА БКА

На 18-ти и 19-ти Май 2019г. в град Врослав, Полша, се проведе 33-ТО ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани.

В мероприятието взеха участие 740 състезатели от 25 държави. Отборът на БКА-ИКО България, съпроводен от Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова участва с 5-ма състезатели.

Първият ден на Първенството започна с ката и кумите при мъжете и жените, където участваха нашите двама каратеки на СКК”КУОКУШИН СПИРИТ”Бургас – Димитър Пенджуров и Събина Жекова. Пенджуров се съревновава при Мъже +40г. тежка категория, където отпадна на квалификациите след едно продължение срещу представител на домакините. Събина Жекова, от своя страна ни представи при жени, кат.до 55 кг. , отпадайки също на квалификации от състезателка на Полша.

Вторият ден състезанието продължи с ката и кумите при юношите и девойките. Стратимир Стратиев (СКК”КУОКУШИН СПИРИТ”Бургас) изигра успорван двубой, който бе спечелен от представител на домакините. Рая Станчева (СК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”) се класира 2-ра на кумите при 10-11г. до 40 кг. и 5-та на дисциплина ката от 15 състезателки;
Сергей Чижик (СК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”) спечели 2-ро място на кумите при момчета 10-11г. категория до 40кг;
Двамата състезатели изиграха по три срещи, извоювайки своите Вице-европейски титли. Световните Шампиони – Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова участваха на Семинар с Директора на Международния отдел на ИКО – Шихан Кацухото Горай, провел се 1-я ден преди Мероприятията, както и бяха разпределени за Рефери на Първенствата.

Снимка