ПЕТ ЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ПО КАРАТЕ КИОКУШИН ЗА ОТБОРА НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВАРНА

На 18-ти и 19-ти Май, в гр. Варна, зала“Владислав“, се проведе 37-мото Европейско първенство по киокушин карате за мъже и жени на категории, 17-то Европейско първенство за деца, юноши и девойки, 11-то Европейско първенство за ветерани.

Мащабното мероприятие се организира по инициатива на БКА – ИКО България, с Председател Световния Шампион Шихан Емил Костов, официален представител на Международната Карате Организация Киокушинкайкан за България  и  Община Варна.

Първенството, в което взеха участие 695 състезатели от 21 държави,  продължи два дни, като през първия ден се съревноваваха каратеки до 17г. включително на дисциплините кумите и ката, а вторият всички, които са над 18 години.

Церемонията по откриването започна с „ТАЙКО“, след което официално Първенството бе открито от Кмета на гр.Варна – Г-н Благомир Коцев и Директорът на международния отдел и Генерален Секретар на Международния комитет на IKO – Шихан Кацухито Горай. По време на церемонията, Шихан Горай връчи официлно 2-ри дан сертификати и колани на Сенпай Валентин Георгиев и Сенпай Янчо Несторов, едни от Основоположниците на Карате Киокушин в България.

Отборът на БКА – ИКО България извоюва една ШАМПИОНСКА и една  ВИЦЕШАМПИОНСКА ТИТЛИ при мъжете!

Националните състезатели бяха 97, от 10 клуба в страната, членове на Асоциацията, които спечелиха общо 5 първи, 7 втори, 5 трети места и 5 четвърти места.

Ето и призьорите при различните възрастови групи и категории:

Много официални гости уважиха Първенството, за което БКА – ИКО България сърдечно благодари!

По време на мероприятието, което бе общо 4-ри дни, Шихан Кацухито Горай проведе съдийски и технически семинар, в които взеха участие над 80 ИКО членове.

Вижте още снимки от новината