ЧЕТИРИ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА ОТБОРА НА БКА- ИКО БЪЛГАРИЯ

На 2-ри и 3-ти Октомври 2021 в град Бурса, Турция се проведе “1st Esat Delihasan International Kyokushin Cup”.
Мероприятието, в което взеха участие 250 състезатели, се проведе по инициатива на Представителя на ИКО за Турция- Сенсей Омер Дюран.
Първият ден на Първенството България участва с един състезател при юноши старша възраст, където в категория до 65кг Александър Петров от СКК”Киокушин Спирит” Бургас спечели златен медал.
Вторият ден започна със Семинар за инструкторите на Турския Бранч, който се проведе под ръководството на Шихан Емил Костов. След него стартираха ката и кумите дисциплините при младежите, девойките, мъжете и жените. Тримата възпитаници на СКК”ИЧИ ГЕКИ Варна” срещнаха голяма конкуренция, която успяха да преодолеят. Така и тримата извоюваха златото:

Александър Стоименов – 1-во място при юноши 16-17г. до 70кг;
Ивалена Колева – 1-во място при жени над 65 кг;
Богомил Костов – 1-во място при мъже до 80 кг;
Богомил Костов получи наградата на Първенството за “най-техничен състезател”.

Сенсей Гергана Апостолова-Костова участва в съдийството на състезанието като Рефер на ката и кумите. Шихан Емил Костов бе поставен от Директора на Международния отдел на ИКО – Шихан Горай, за официален наблюдател на състезанието. За помощта, която оказа за реализирането на Първенството, Световният ни Шампион получи специална награда от Кмета на Бурса. Това бе един добър старт за нашите състезатели, на които в началото на Ноември им престои участие на Европейско Първенство, което ще се проведе в Полша.