ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН КУМИТЕ И КАТА 2020

Традиционното двудневно мероприятие по ката и кумите за всички възрасти, организирано по инициатива на Българска Киокушин Асоциация – ИКО България и Спортен карате клуб „ИЧИ ГЕКИ Варна“, с треньор Световния Шампион Шихан Емил Костов, успя да се реализира при епидемични условия, без публика, на 7-ми и 8-ми Ноември 2020г. в гр. Кранево – спортната база на хотел „Аквалайф“.

Организаторите изпълниха всички предписания за провеждането на това събитие, като разпределиха в първият ден да се съревновават на Кумите и Ката възрастовите групи от 5 до 11г. включително, а всички останали на втория ден.

В състезанието, което бе официално открито от Шихан Емил Костов, взеха участие около 150 каратеки от различните клубове в страната, членове на БКА – ИКО България.

Бяха връчени специални награди на Първенствата:

– НАГРАДА за “НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ”
при мъжете – Богомил Костов, (СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”),
при децата – Николай Стефанов („СКК“КИОКУШИН СПИРИТ“Бургас);

– НАГРАДА за “ВОЛЯ ЗА ПОБЕДА” при мъжете – Димитър Пенджуров („СКК“КИОКУШИН СПИРИТ“Бургас); при децата – Самуил Попов (СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА);

БКА – ИКО България сърдечно благодари на Община Варна, на екипа на „Аквалайф“, на всички родители и състезатели, за съдействието състезанието да се реализира.

Снимка