ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН – КУМИТЕ И КАТА 2021

ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН КУМИТЕ И КАТА ЗА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ 23-24 ОКТОМВРИ 2021, КРАНЕВО

Традиционното двудневно мероприятие по ката и кумите, организирано по инициатива на Българска Киокушин Асоциация – ИКО България и Спортен карате клуб „ИЧИ ГЕКИ Варна“, с треньор Световния Шампион Шихан Емил Костов, се проведе на 23-ти и 24-ти Октомври 2021г. в гр. Кранево – спортната база на хотел „Аквалайф“.
Първият ден мероприятието започна с Първенство по ката и кумите за възрастовите групи от 5 до 11г. включително, а вторият продължи с 17-тото Държавно Първенство за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани – на категории, където съответните възрастови групи се съревноваваха и в двете дисциплини – кумите и ката.
В състезанието, което бе официално открито от Председателя на БКА – ИКО България – Световния Шампион Шихан Емил Костов, взеха участие около 140 каратеки от различните клубове в страната, членове на Асоциацията.

Специални награди в двудневното Първенство получиха:

– „най-техничен състезател“ – Александър Стоименов (СКК“Ичи Геки Варна“); и Любомир Янев (СКК“Киокушин Спирит“Бургас);
– „воля за победа“ – Никола Комаровски (СКК“Будо“Разград) и Станислав Иванов (СКК“Ичи Геки Варна“);;

Вторият ден, по време на церемонията по откриване на състезанието, бяха връчени от Шихан Емил Костов, колани и сертификати от Япония на защитилите степени по време на Летния Семинар:

– 1-во Кю – Богомил Костов – СКК“Ичи Геки Варна“;
– 2-ро Кю – Александър Стоименов – СКК“Ичи Геки Варна“;
– 2-ро Кю – Михаил Михайлов – СКК“Киокушин Силистра“;

След две седмици националния отбор на БКА заминава за Полша, където 7 състезатели на ИКО България, от които 4-ма от СКК„Киокушин Спирит“ Бургас и 3-ма от СКК“Ичи Геки Варна“, ще вземат участие съответно в 34-тото Европейско Първенство на категории, което ще се проведе на 13-ти и 14-ти Ноември 2021 в град Катовица. Отборът ще бъде съпроводен от Световните Шампиони Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова.

 

Снимка