ДВЕ ТРЕТИ И ЕДНО ЧЕТВЪРТО МЯСТО ЗА ОТБОРА НА БКА – ИКО БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО В ПОЛША

На 13-ти и 14-ти Ноември 2021 в град Катовица, Полша, след две години прекъсване, заради ситуацията в Европа и Света, се проведе 34-тото Европейско Първенство на категории за деца, юноши, девойки, мъже и жени. 650 каратеки от 18 държави взеха участие в това престижно Първенство, сред които 8 представители от ИКО България.
Първият ден състезанието започна с малките възрастови групи на кумите и ката.

От Отбора на БКА Патрик Бигъл (СКК”Киокушин Спирит”Бургас) игра в дисциплина кумите 10-11г., където загуби 1-ва среща от представител на домакините.
Митко Стоянов (СКК”Киокушин Спирит”Бургас) спечели две срещи при ЮМВ срещу състезатели от Полша и загуби 3-та от представител на Украйна.

Александър Стоименов (СКК”Ичи Геки Варна“) и Стратимир Стратиев (СКК”Киокушин Спирит” Бургас) изиграха по две срещи съответно Александър при младежи, а Стратимир при ЮСВ. Двамата ни състезатели загубиха трета среща от Шампионите в тяхната възрастова група и категория, класирайки се на престижното 3-то място.

Останалите каратеки на БКА – Ивалена Колева (СКК”Ичи Геки Варна”) загуби втора среща от състезателка на Русия, а Иван Павловски и Александър Петров и двамата възпитаници на СКК”Киокушин Спирит”Бургас, отпаднаха на квалификациите след продължение.

Вторият ден от 34-тото Европейско Първенство от отбора на БКА_ИКО БЪлгария участва възпитаника на СКК”Ичи Геки Варна” – Богомил Костов, който изигра 3 срещи и се класира на 4-то място при мъже до 80 кг.. Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова бяха Главни Рефери на финалите при мъже и жени на двете дисциплина – ката и кумите. След Първенството, Световните ни Шампиони взеха участие в Семинар с Директора на Международните Отношения в ИКО – Шихан Кацухито Горай.

Снимка