ХX-ти ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

От 21-ви до 25-ти Юли 2023 г., в спортната база на „АКВАЛАЙФ“ Кранево, се организира XX-тият Юбилеен Традиционен Български Семинар по Киокушин Карате.

В Лагерът, който се проведе под инструктажа на треньора на няколко Световни Шампиони на без-категории – Шихан Седжи Исобе – 8-ми Дан, Бразилия, взеха участие около 200 членове на ИКО от България, Франция, Холандия, Турция и Полша.

Шихан Сейджи Исобе, който бе по покана на Председателя на БКА – ИКО България – Световния Шампион Шихан Емил Костов, проведе двуразови тренировки, като акцентира на техники, които каратеките практикуваха под формата на кихон-гейко и идо-гейко в специфичния за него стил.

По време на Лагера се проведоха изпити за високи степени, в който взеха участие 70 каратеки от клубове на страната, членове на БКА-ИКО България.

Наложената от Шихан Исобе традиция от преди повече от 12г., бе спазена и този път, като четвъртия ден от Семинара, тренировката започна на плажа с 30 минути в „сейза“ и в „мокусо“ (медитация) за посрещане на изгрева на слънцето.

 

За всички участници на Семинара бе голяма чест да тренират редом с този голям майстор, който е бил ученик на сосай Оямя.

Ус!

 

СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НА САЙТА !