МЕЖДУНАРОДНО ПЪРВЕНСТВО В ИРАН

МЕЖДУНАРОДНО ПЪРВЕНСТВО В ИРАН 3-то ОТБОРНО МЯСТО ЗА ТИМА НА БКА – ИКО БЪЛГАРИЯ

 

На 13-ти Октомври 2022, Иран бе домакин на международно Първенство за мъже на категории. Мероприятието, в което взеха участие около 40 състезатели от Иран, Афганистан, Палестина, Ливан, Турция и България, се проведе в морския град Рамсар. То бе по инициатива на Иранския Бранч Шеф, представител на ИКО, Шихан Сайед Мохамади.
Двама състезатели на БКА – ИКО България, съпроводени от Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова взеха участие в състезанието.
Шихан Емил Костов бе оторизиран от Директора на Международния отдел – Шихан Кацухито Горай, да бъде наблюдател на състезанието и да проведе съдийски Семинар, в който взеха участие около 75 съдии.

Александър Комаровски (СКК“СЕЙКЕН“ Пловдив) изигра две срещи и се класира на 4-то място в категория мъже до 80 кг., а представителя ни в супертежка категория, Александър Атанасов (СКК“КИОКУШИН“Силистра), стигна до финал, където загуби от представител на домакините, заемайки второ място.

С тази класация, България зае отборно второ място след Иран и Афганистан. Двамата ни Световни Шампиони бяха в Иран по молба на организатора – Шихан Мохамади, където с разрешението на Хонбу, ден след Първенството, те проведоха Технически Семинари, на които, поради забраната мъже и жени да тренират заедно, Шихан Костов преподаваше на около 160 мъже, а Сенсей Гергана Костова на близо 60 жени.

По този начин, Отборът на БКА, който се подготвя за Европейското Първенство на без-категории, началото на Ноември в Полша, изигра своите контролни срещи съответно в Турция и Иран. Успех на Българският отбор! Ус!

Снимка