ОТВОРЕНО ИЧИ ГЕКИ ПЪРВЕНСТВО „КУПА БОЖИЛОВ“ – 2022

На 5-ти Февруари 2022г. (събота), в Юнашки салон Варна, се проведе традиционното Отворено Клубно Първенство по карате Киокушин за всички възрасти, което тази година носи името на Основоположника на карате Киокушин за България – Шихан Константин Божилов.

Съревнованието се реализира по инициатива на СКК“ИЧИ ГЕКИ ВАРНА“, със съдействието на Община Варна и БКА – ИКО България. В него взеха участие около 110 състезатели от осем клуба в страната, членове на Асоциацията: СКК”Ичи Геки Варна”, СКК”Киокушин Спирит”-Бургас, СК”Ояма”- Търговище, СКК”Дуло”-Аксаково, СКК”Будо”-Разград, СКК“Овеч“-Провадия, СКК“Сейкен“-Пловдив и СКК“Киокушин Силистра“.

Турнирът „КУПА БОЖИЛОВ“ бе официално открит от Директора на Дирекция Спорт Варна Г-н Кристиан Димитров. Специални награди бяха връчени на следните състезатели:

– Лора Кръстева от СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”, за: “най-техничен състезател”;
– Георги Николов от СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА” за: “воля за победа”;
– Тиана Николова (4г.) от СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” Бургас за: “най-малък състезател”;
– Рейчъл Тагар (69г.) от СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” Бургас за: “най-голям състезател“;
– Възпитаникът на СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” Бургас
– Стратимир Стратиев получи специалната награда на Турира: “КУПА БОЖИЛОВ”, която се връчва за най-добре представил се състезател на цялото Първенство.

ОТВОРЕНО ИЧИ ГЕКИ ПЪРВЕНСТВО даде тласък на каратеките от различните възрасти за бъдещите им участия в големите национални и международни състезания, като в най-близък план е Международното Първенство за деца, юноши и девойки, което ще се проведе на 18-21.02.2022 в Москва, Русия. Мероприятие под името „КУПА БОЖИЛОВ“, в памет на Основоположника на карате Киокушин за България, БКА – ИКО България с Председател Световния Шампион Шихан Емил Костов, ще организира всяка година, превръщайки го в традиция, като благодарност за всичко, което допринеси Шихан Константин Божилов за Българския Киокушин!

За всички нас ще бъде чест! Ус!