ПЕТ ЕВРОПЕЙСКИ И ДВЕ ВИЦЕЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ЗА ОТБОРА НА БКА – ИКО БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО В УНГАРИЯ

Отлично представяне на отбора на БКА – ИКО БЪЛГАРИЯ, съпроводен от Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова, на Европейското първенство по  Киокушин Карате, което се проведе този уикенд (9-10.12.2023) в Будапеща, Унгария.
Първият ден от състезанието започна със съревнование при деца, юноши, девойки и ветерани, където Стратимир Стратиев (СКК”КИОКУШИН СПИРИТ”Бургас), Станислав Иванов, Димитър Карбов и Антон Христов от СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”, спечелиха златото в техните възрастови групи и категории . Техните съотборници: Иван Павловски и Валентин Борисов от СКК”КИКУШИН СПИРИТ”Бургас, загубиха на финала и спечелиха Вице-европейски титли съответно при Младежи 16-17г. и при ЮСВ 14-15г.. Надежда Атанасова (СКК”КИОКУШИН СПИРИТ”Бургас) от своя страна, се класира на трето място при Момичета 10-11г..
Анабел Атанасова дебютира на ката на Първенство от такъв ранг, но заедно с Надежда Атанасова отпаднаха на квалификациите.
Останалите от Българският отбор, възпитаници на Варненския клуб, се класираха на съревнованието по “ката” както следва: Димитър Карбов – 4-то място, Антон Христов – 5-то място, Атанас Вълев и Рая Димитрова – 6-то място.
Вторият ден продължи с 20-то Първенство по кумите на без-категории и Първенство по ката за мъже и жени. Представителката на СКК”Ичи Геки Варна”, Зорница Костова спечели златото на дисциплина “ката” сред 21 конкурентки. Това увеличи призовите места (5 Европейски Титли) за отбора на БКА-ИКО БЪЛГАРИЯ на това мащабно мероприятие, в което взеха участие над 650 състезатели от 20 страни.
При мъжете, Александър Комаровски (СКК”СЕЙКЕН”Пловдив) загуби на квалификациите от представител на домакините.
Треньорите на Националния ни отбор Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова, бяха разпределени за главни Рефери, съответно при мъжете и жените на двете дисциплини – кумите и ката, а Сенсей Зихни Хасанов и Сенпай Зорница Костова участваха в съдийския състав на Първенството.

Вижте още снимки от новината
Снимка