VII-ми ЗИМЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

БКА – IKO България, в лицето на Световния Шампион – Шихан Емил Костов, организира 7-ят подред Зимен спортен лагер по Киокушин Карате.
Мероприятието стартира от 6-ти Февруари в „Аквалайф“ – спортната база в Кранево и продължи 3 дни. Инструктор на 7-мия подред Зимен Лагер бе Шихан Шин Ито, Япония, отговорник по Техническата част в Международната Карате Организация Киокушинкайкан.

В мероприятието взеха участие около 120 каратеки, членове на БКА – ИКО България, както и представители на ИКО от Полша, Румъния, Испания, Украйна и Белгия.
По инициатива на Шихан Ито и одобрението на Директора на ИКО – Канчо Шокей Мацуи, в края на миналата година, се въведоха промени в катите в Карате Киокушин, с цел уеднаквяването им по цял Свят.

Представителят на страната на изгряващото слънце проведе изключително интересен и много успешен Семинар, обяснявайки в детайли съответните промени на част от техниките, както и тяхното им приложение в т.нар. „Бункай“. Лагерът включваше двуразови тренировки, съдийски курс и изпит за повишаване на степен.
Следващата седмица част от юношеския отбор на БКА – ИКО България, начело със Шихан Костов, ще отпътуват за Русия, за да участват на Международния Отворен Турнир, който ще се състои в град Москва.

Снимка