XVI-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

По инициатива на Международната карате Организация Киокушинкайкан със съдействието на Българска Киокушин Асоциация – ИКО България, представлявана от Световния Шампион Шихан Емил Костов, от 26-ти до 31-ви Юли 2019г., в спортна база „АКВАЛАЙФ“, Кранево, се проведе Традиционния XVI-ти Семинар по Киокушин Карате.
По покана на Шихан Костов, тази година инструктор на Лагера бе Шихан Сейджи Исобе от Бразилия.

Шихан Исобе е най-добрият треньор в Света на Киокушин, създал двама Световни Шампиони на без-категории, в лицето на Шихан Франциско Фильо и Сенсей Евертън Тейхиера. Благодарение на него, Шихан Франциско Фильо има и успешно защитени 100 боя, едно от най-трудните предизвикателства в Киокушин, за което малко хора са допуснати и само 9 каратеки от цял Свят са успели.

В Семинара взеха участие около 160 членове на ИКО от 6 държави – Румъния, Сърбия, Унгария, Канада, Турция и България. Тренировките бяха двуразови, с продължителност два часа.

Шихан Исобе обърна внимание на детайли в идо гейко, ката и кумите. Всяка тренировка включваше и упражнения за физическа издръжливост, свързани с кумите.
Третият ден, сутрeшната тренировка започна с посрещане на изгрева на слънцето на брега на морето – 30 минути в мокусо в сейза. По-късно същият ден се проведе и изпит за повишаване на степени, на който се явиха около 40 каратеки.
Специфичният на Шихан Исобе стил и огромният му опит като треньор и каратека, мотивира участниците в Лагера и допринесе за успешното му реализиране.
Мотото на Семинара „ЕДИНСТВО“ обедини всички, без значение от националността им. Неговият апел към всички бе да вникнат във ФИЛОСОФИЯТА НА КИОКУШИН КАРАТЕ:

“БЪДИ СТРОГ КЪМ СЕБЕ СИ! БЪДИ ДОБЪР КЪМ ДРУГИТЕ! УВАЖАВАЙ РОДИТЕЛИТЕ СИ“ ОБИЧАЙ И ЗАЩИТАВАЙ РОДИНАТА СИ!“ УС !

Снимка
Снимка