XVIII-ти ОФИЦИАЛЕН ТРАДИЦИОНЕН СЕМИНАР ПО КАРАТЕ КИОКУШИН

От 26-ти до 30-ти Юли 2021г., в спортна база „АКВАЛАЙФ“ – Кранево, се проведе Традиционния XVIII-ти Летен Семинар по Киокушин Карате.
Мероприятието се организира по инициатива на Българска Киокушин Асоциация – ИКО България, и бе под инструктажа на Световния Шампион Шихан Емил Костов.
В Лагера взеха участие около 160 каратеки от различните клубове в страната, членове на БКА. Сред участниците имаше и представители на Турция и Холандия.
Тренировките бяха двуразови, с продължителност два часа, доста разнообразни, в които Шихан Костов включваше кихон-гейко, идо гейко, ката и кумите. Всеки ден имаше и упражнения за физическа издръжливост, свързани с кумите.

Третият ден от Семинара, сутрeшната тренировка започна с посрещане на изгрева на слънцето на брега на морето – 30 минути в сейза, в мокусо. По-късно същият ден се проведе и изпит за повишаване на степени, на който се явиха 40 каратеки от различни клубове на страната.

На последната тренировка Шихан Емил Костов спази наложената от Шихан Сейджи Исобе традиция – изпълнение на 1000 ритника и 1000 удара с ръце.

XVIII-тият Летен Семинар по Киокушин Карате бе една незабравима емоция за всички участници и една добра подготовка за състезателите на БКА – ИКО България за предстоящите Първенства.

Снимка