Гергана Апостолова с евротитла №3

Варненската група се завърна с успех от Будапеща.

Състезателката на варненския треньор по карате киокушин Емил Костов – Гергана Апостолова, спечели за трети път европейската титла на ката. 26-ият шампионат на Стария континент се проведе в унгарската столица Будапеща, а в него участваха 180 бойци от 22 държави. Българската киокушин асоциация бе представена от трима състезатели и един съдия, съпроводени от световния и четирикратен европейски шампион сенсей Емил Костов.

Гергана Апостолова, която е възпитаничка на „Киокушин Спирит“ (Бургас), се съревновава с 20 състезателки, срещайки основните си конкурентки от световното първенство тази година. В първата и втората квалификация тя оглавяваше класирането и в крайна сметка спечели за трети път европейското злато.

Представителят на варненския клуб „Ичи Геки“ – Кирил Боев, започна с победа при 80-килограмовите, но във втория си двубой загуби от французин. Митко Янев от „Карате киокушинкай“ (Ямбол) успя да спечели две срещи, загубвайки третата от състезател на Русия.

Пламен Кръстев пък взе международен съдийски лиценз, след като се изяви като страничен арбитър при мъжете на кумите.

Сенсей Костов отново взе дейно участие в съдийството като главен рефер на финалите при жените на кумите и ката и страничен съдия на финалите при мъжете.

Снимка