Емил Костов и Гергана Апостолова станаха първите европейци, поканени на семинар в Иран

По инициатива на Иранската организация и Международната Карате Организация Киокушинкайкан (ИКО) Емил Костов, Гергана Апостолова и Директора на Международния отдел на ИКО – Шихан Катсухито Горай, бяха поканени за инструктори на традиционния Семинар в Иран. Лагерът се проведе в един от най-древните градове в Света – Иязд, който е разположен в пустинята в Иран. Той продължи от 26 до 28 август.

Шихан Емил бе помощник-инструктор на Шихан Горай. Те водеха тренировките на 220 иранци, като Шихан Костов демонстрираше уменията си в идо-гейко и специално в кумите. Шихан Горай редом с Шихан Костов проведе съдийски Семинар, както и изпит за повишаване на степени.

Сенсей Гергана от своя страна бе първата международна инструкторка (жена) в историята на Иранския киокушин. Според религията в Иран мъжете и жените се задължават да тренират отделно (в отделни сгради). Така Сенсей Апостолова предаде на близо 60 участнички своя опит в карате киокушин.

Последната тренировка се състоя в 5:30 сутринта в действителност в самата пустиня, на която за 1-ви път от 38 години (Киокушин Иран) жени тренираха съвместно в един строй с мъжете. За двамата шампиони това бе едно голямо предизвикателство.

Шихан Емил и Сенсей Гергана бяха очаровани от гостоприемството на домакините и големият им дух в Карате Киокишин.