Захари Дамянов втори на европейско по карате

Тандемът Емил Костов/Захари Дамянов завоюва поредния си успех на международната сцена. Варненецът си спечели квота за световното на без категории.

Състезателят на варненския клуб по карате киокушин „Ичи Геки“ Захари Дамянов записа поредното си силно представяне на международната сцена. 25-годишният боец стана втори на европейското първенство на без категории, което се проведе в рамките на фестивала на бойните изкуства в зала „Берси“ в Париж. Голямото събитие се организира във френската столица всяка година, а участие взимат представители от цял свят.

В европейското по киокушин участваха над 40 състезатели, като до финалната фаза стигнаха осемте най-добри бойци. Тъй като надпреварата е една от квалификациите за световното първенство на без категории, провеждащо се веднъж на четири години, в нея се пуснаха и представители на Япония и Бразилия. Освен тях и Захари имаше бойци от Франция, Испания, Украйна и Румъния. Сред осемте финалисти Дамянов се класира втори, което автоматично му спечели квота за първенството в Япония. Треньор на Захари е световният и четирикратен европейски шампион Емил Костов.

Снимка