Каратеките на Емил Костов показаха своите умения в зала „Аякс“

Източник: petel.bg

Бъди активен – това е мотото на Европейската седмица на спорта, което означава да се включиш в общността от здрави, ведри и щастливи хора. Европейската седмица на спорта е нова инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на Европа. Тя има няколко тематични приоритета: образование, раздвижване на работното място, физическа активност на открито, спортни клубове и фитнес центрове.

Във връзка с мащабната инициатива спортния министър Красен Кралев и кмета на Бургас Димитър Николов посетиха една от първите спортни бази на Община Бургас за развитие основно на бойни и аеробни спортове – Здравен и спортен център „Аякс“. Впоследствие тя се превърна в база за подготовка на известни бургаски спортни клубове, както и разбира се, за развитие на масов спорт.

Пред двамата ВИП-гости каратеките на СКК „Киокушин Спирит“ (Бургас) и СК „Ичи Геки“ (Варна) под инструктажа на световните шампиони шихан Емил Костов и сенсей Гергана Апостолова зрелищно демонстрираха своите умения.

Снимка
Снимка
Снимка