ОТБОРЪТ НА БКА – ИКО БЪЛГАРИЯ СЕ ЗАВЪРНА С ШАМПИОНКА ПРИ ЖЕНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР В СЪРБИЯ

Днес се завърна отборът на Българска Киокушин Асоциация – ИКО България, съпроводен от световния шампион Шихан Емил Костов, който взе участие в международния турнир – „Белградски Трофей”, провел се в събота – 27-ми Септември 2014 г. в гр. Белград.

Първенството бе организирано, подобаващо на фестивала в Берси – Франция, на който бяха направени много демонстрации на почти всички стилове бойни изкуства, включително и карате киокушин. Единствено последният, който се различава от другите по това, че е с пълен контакт стил, продължи с първенство при юноши, девойки, мъже и жени, в което взеха участие около 50 състезатели от държавите: Иран, Австрия, Унгария, Черна гора, Русия, България и разбира се домакините от Сърбия.

Българските състезатели при мъжете бяха:

– Христо Попов – СК ”ИЧИ ГЕКИ – Варна”
– Мариян Христозов – СК ”Будо Карате Киокушин” – Разград
– Станислав Комитов – СКК ”Киокушин Спирит” – Бургас

И тримата каратеки участваха в категория до 70кг, като след оспорвани срещи и силна конкуренция, особено от иранска страна, загубиха на елиминациите.
При жените, категорията беше абсолютна. Представителката на бургаския клуб „Киокушин Спирит” – Събина Жекова успя да надвие състезателките на Унгария и Сърбия, които бяха с по 10 кг по-тежки от нея и така завоюва златното отличие.

В съдийския състав участваха Сенпай Цветелин Христов – съдия и Шихан Емил Костов – главен рефер на първенството.