Париж трепери от наш евробоец

Ученикът на звездния Емил Костов – Захари Дамянов, прави спектакъл с испански колос.

Хиляди почитатели на карате киокушин очакват с нетърпение 27 март, когато 8 зала “Берси” в Париж на татамито ще излязат две големи имена – първият в Европа и световен вицешампион Захари Дамянов и Алехандро Наваро.

Испанецът, който е сребърен медалист от шампионат на планетата и шесткратен носител на евротрофеи, и нашият боец ще направят мини-първенство по време на фестивала на бойните изкуства под Айфеловата кула. Ученикът на световния шампион и президент на родната федерация по карате киокушин сенсей Емил Костов – Захари Дамянов, е получил покана от световната организация. Поканени са четирима от най-изтъкнатите каратисти на Стария континент. Очаква се десетхилядната зала “Берси” да е препълнена до краен предел.

“Срещата ще е голяма атракция. Битката на Захари срещу изключително силния му съперник от Испания ще е част от подготовката ни за европейското. То е през май в Букурещ”, каза главният треньор във варненския клуб “Ичи Геки” сенсей Емил Костов.

Преди дни Костов и колегите му Гергана Апостолова и Зихни Хасанов организираха семинар по японски образец в зали “Простор”. Последната част бе водена от сенсей Константин Божилов и семпай Валери Георгиев. В семинара за инструктори и състезатели участваха 60 души.

На 20 март европейската шампионка на ката Гергана Апостолова, главен треньор в “Киокушин спирит”, и община Бургас правят силен турнир за деца от 6 до 14 г. Очакват се рекорден брой каратисти – над 150. Варненският клуб “Ичи Геки”, който ще се бори за отборен трофей, ще разчита на 40 състезатели. За победителите са предвидени купи, медали, грамоти и предметни награди.


Семинарът във Варна, организиран от сенсей Емил Костов, семпай Гергана Апостолова и семпай Зихни Хасанов, бе по японски образец и мина перфектно.

Снимка: Личен архив

Снимка