Силна и ползотворна година отчитат в СК „Ичи Геки“

Източник: narodensport.eu

През 2016 година спортният календар на СК“ИЧИ ГЕКИ ВАРНА“ бе изпълнен с много масови прояви, с интересни състезания, както и успешни класирания на вътрешни и международни състезания.

Най – масовата проява за годината бе организирането на територията на Община Варна, 30-то Европейско Първенство на категории за мъже, жени, юноши и девойки. Събитието, в което взеха участие над 600 състезатели от 24 държави и двата дни бе открито по Японска традиция с Тайко (традиционен барабан използван за официални случаи) пред строените официалните гости и отбори на държавите участници. Първенството бе официално открито от Кмета на град Варна Иван Портних. Сред официалните гости бяха Сенсей Константин Божилов– основоположник на Карате Киокушин в България, придружен от Сенпай Валентин Георгиев и Сенпай Янчо Нестеров. Присъствието им бе голяма чест, тъй като тази година се честват 40 години КИОКУШИН карате в България и 20 години от създаването на клуба съорганизатор на събитието – ‘ИЧИ ГЕКИ – ВАРНА“. Мероприятието, на което България, в частност Варна бе за втори път домакин, се организира по инициатива на международната карате организация киокушинкайкан, представлявана на първенството от Директора на Международните взаимоотношения – Шихан Кацухито Горай и със съдействието на Българска Киокушин Асоциация – ИКО България и Спортен клуб „ИЧИ ГЕКИ – ВАРНА“ с Председател световния шампион Шихан Емил Костов.

Клубът бе съорганизатор още на традиционните Първенства по кумите и ката за различните възрастови групи, както и на 4-тото Балканско първенство, което след 20 години бе възобновено по инициатива на Българска Киокушин Асоциация-ИКО България, и Международната Карате Организация Киокушинкайкан. В него взеха участие 157 състезатели, съответно от България, Румъния, Сърбия, Черна гора, Турция и Молдова.

През годината, на територията на Варна, се осъществиха и 2-та лагера на Асоциацията – 3-ти Зимен Кумите Семинар под инструктажа на Световния Шампион Шихан Емил Костов и 13-ти Летен Семинар с инструктор Шихан Сейджи Исобе – 8-ми Дан от Бразилия (треньор на 2-ма Световни Шампиона и един от първите ученици на Основателя на Карате Киокушин – Сосай Масутацу Ояма).

През месеците юли и декември бяха проведени в Клуба изпити за повишаване на степени.

За предстоящата 2017г. Сдружението ще продължи с провеждането на активна подготовка на занимаващите се карате киокушинкай, чрез провеждане на местно ниво и участие в провежданите на национално ниво подготвителни лагери, семинари, състезания.

Благодарение на наложената спортна традиция от страна на СК“ИЧИ ГЕКИ ВАРНА“, начело със успехите в частност и като треньор на Емил Костов, заедно с успехите, които постигат каратеките на клуба в национален и световен мащаб, за 20 години дейност, клуба се превърна в отличен пример за подражание не само на подрастващите, но и на всички ценители на спорта.

Снимка