Таланти на Емил Костов от „Ичи Геки” – европейски шампиони по карате киокушин

Източник: petel.bg

Таланти на световния шампион по карате киокушин Емил Костов за пореден път покориха европейски връх. На първенството на Стария континент в полския град Люблин двама от варненския клуб „Ичи Геки” се окичиха със златни медали.

Европейски шампиони станаха Симона Стоименова в кумите, кат. 55 кг, възраст 16/17 години, и Богомил Костов на ката – възраст 12/13 години. Симона завърши и трета на ката.

Още един наш каратист от националния отбор на България, воден от Емил Костов, взе злато. Това е Евгени Прудников от „Киокушинспирит” (Бургас), който завърши първи в кат. „тежка” + 85 във възраст 35/39 години.

Александър Атанасов от Силистра остана четвърти на без категории при мъжете и е носител на индивидуалния приз за „най-голям боен дух”.

Любопитно е, че за Симона Стоименова това е пети медал от европейско. 17-годишната девойка има три титли, сребро и бронз. Евротитлата на ката пък е втора за 13-годишният Богомил Костов.

Ето какво заявиха за Петел призьорите от варненския клуб и техния треньор:

Симона Стоименова: „Взех три победи, като първите две бяха срещу полякини, а на финала се справих с украинка. Най-трудно ми бе в първата среща, както винаги е на такива първенства. На финала още в началото успях да нанеса удар „вазари”, който наклони везните в моя полза.”

Богомил Костов: „Бях добре подготвен, спокоен и уверен. Изиграх съчетанието си по най-добрия начин, тъй като направих това, което бях тренирал. Победих с голяма разлика в точките втория, което означава, че съм си свършил работата. Съжалявам, че на кумите малко не ми достигна за медал. Постигнах две победи, но после изгубих от украинец след продължения.”

Емил Костов: „Симона и Богомил се представиха на високо ниво и успехите им са заслужени. Доволен съм, че се развиват в правилната посока и ще им помагам да го правят и занапред. Симона освен че е най-добра, е и най-красива. Догодина я очакват европейско и световно, които ще са последните й изяви при девойките. После минава при жените, където ще е далеч по-трудно. Пред Богомил също има бъдеще и се надявам да вземе медал от голямо първенство на кумите още през 2017 година.”

Снимка
Снимка
Снимка