ДП по карате киокушин на ката и кумите

Източник: narodensport.eu

Традиционното двудневно състезание по ката и кумите, организирано по инициатива на Българска киокушин Асоциация – ИКО България и спортен карате клуб „ИЧИ ГЕКИ Варна“, с треньор световния шампион Шихан Емил Костов, се проведе на 23-ти и 24-ти октомври 2021г. в гр. Кранево – спортната база на хотел „Аквалайф“.

Първият ден започна с първенство по ката и кумите за възрастовите групи от 5 до 11г. включително, а вторият продължи с 17-тото ДДП за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани – на категории, където съответните възрастови групи се съревноваваха и в двете дисциплини – кумите и ката.

В състезанието, което бе официално открито от председателя на БКА – ИКО България – световния шампион Шихан Емил Костов, взеха участие около 140 каратеки от различните клубове в страната, членове на Асоциацията.

От клуба на световният шампион взеха участие 40 каратеки, сред които 1-места в различните дисциплини, възрастови групи и категории спечелиха:

– Симеон Пенков ;

– Самуил Василев;

– Димитър Карбов;

– Станислав Иванов;

– Адриан Бояджиев;

– Лора Маринова;

– Виктория Йорданова;

– Михаил Малафеевский;

– Тодор Папазов;

– Йоана Василева;

– Теодор Чернев;

– Георги Динев;

– Борил Петров;

– Ивалена Колева;

– Александър Стоименов;

Специални награди в двудневнотопПървенство получиха:

– „най-техничен състезател“ – Александър Стоименов (СКК“Ичи Геки Варна“); и Любомир Янев (СКК“Киокушин Спирит“Бургас);

– „воля за победа“ – Никола Комаровски (СКК“Будо“Разград) и Станислав Иванов (СКК“Ичи Геки Варна“);;

Вторият ден, по време на церемонията по откриване на състезанието, бяха връчени от Шихан Емил Костов, колани и сертификати от Япония на защитилите степени по време на летния семинар:

– 1-во Кю – Богомил Костов – СКК“Ичи Геки Варна“;

– 2-ро Кю – Александър Стоименов – СКК“Ичи Геки Варна“;

– 2-ро Кю – Михаил Михайлов – СКК“Киокушин Силистра“;

След две седмици националния отбор на БКА заминава за Полша, където 7 състезатели на ИКО България, от които 4-ма от СКК „Киокушин Спирит“ Бургас и 3-ма от СКК “Ичи Геки Варна“, ще вземат участие съответно в 34-тото Европейско първенство на категории, което ще се проведе на 13-ти и 14-ти Ноември 2021 в град Катовица.

Отборът ще бъде съпроводен от шветовните шампиони Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова.

Снимка