ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН КУМИТЕ И КАТА

Източник: narodensport.eu

Традиционното двудневно състезание по ката и кумите, организирано по инициатива на Българска киокушин Асоциация – ИКО България и спортен карате клуб „ИЧИ ГЕКИ Варна“, с треньор световния шампион Шихан Емил Костов, се проведе на 2-ри и 3-ти ноември 2019г. в гр. Кранево – спортната база на хотел „Аквалайф“.

Първият ден на проявата започна с първенство по ката за всички възрасти, а вторият продължи с 15-тото Държавно първенство за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани – на категории.

В състезанието, което бе официално открито от Г-н Георги Арнаудов, главен експерт към Дирекция спорт към Община Варна, взеха участие около 150 каратеки от различните клубове в страната, членове на БКА – ИКО България.

След две седмици националният отбор на БКА заминава за Токио, Япония, където 8 състезатели на ИКО България ще вземат участие съответно в международно първенство за деца, юноши, девойки и ветерани, и СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ на без-категории, което се провежда веднъж на 4-ри години. Отборът ще бъде съпроводен от световния шампион Шихан Емил Костов.