ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН КУМИТЕ И КАТА

Източник: narodensport.eu

По инициатива на Българска Киокушин Асоциация – ИКО България и спортен клуб „ИЧИ ГЕКИ – Варна“, с треньор световния шампион Шихан Емил Костов, на 20-ти и 21-ви октомври 2018г. в гр. Кранево – спортната база на хотел „Аквалайф“, се проведе двудневното Държавно първенство по ката и кумите.

Първият ден мероприятието започна с първенство по ката за всички възрасти, а вторият продължи с 14-тото Държавно първенство за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани – на категории.

В състезанието, което бе официално открито от г-жа Анелия Синабова –главен експерт към Министерството на младежта и спорта, взеха участие около 160 каратеки от различните клубове в страната, членове на БКА – ИКО България.

Сред официалните гости на първенството бяха директорът на дирекция спорт към Община Варна – Г-н Кристиян Димитров, един от основоположниците на киокушин карате – Сенпaй Янчо Несторов и др.

Интересен момент от първенството бе “Super Fight” срещата между двамата национални състезатели в супер-тежка категория – Александър Атанасов /СК“Киокушин Силистра/ и

Евгени Прудников /СКК “Киокушин Спирит“ Бургас/. Техният двубой започна с квалификация „Тамешивари“ (чупене на дъски с различни ударни повърхности) – на принципа на правилата на международните първенства по киокушин карате. След три рунда по две минути, с почивка една минута между тях, “Super Fight” срещата спечели възпитаникът на бургаския клуб- Евгени Прудников, с треньор Сенсей Гергана Апостолова-Костова. Той бе награден и за „НАЙ-ГОЛЯМ БОЕН ДУХ“, а Мерт Ъшък от СК “ОЯМА“ Търговище получи приза за „НАЙ-ТЕХНИЧЕН СЪСТЕЗАТЕЛ“.

Следващо предизвикателство за националния отбор на БКА-ИКО България е Европейското първенство на без-категории, което ще се проведе на 17-ти и 18-ти ноември в Молдова.

Преди това, на 24-ти октомври, двамата световни шампиони – Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова, заминават за Япония, където са поканени да съдийстват на „Отвореното японско първенство на без категории”, което ще се състои на 27-ми и 28-ми октомври в Токио.

Шампионите на ката от клуба на Световния Шампион :

I

Яна Каишева

Ичи Геки / Варна

I

Сергей Чижик

Ичи Геки / Варна

I

Николай Николов

Ичи Геки / Варна

I

Богомил Костов

Ичи Геки / Варна

Призови места от варненския клуб на кумите заеха:

I

Максим Тодоров

Ичи Геки / Варна

I

Сергей Чижик

Ичи Геки / Варна

I

Лора Кръстева

Ичи Геки / Варна

I

Галин Гинчев

Ичи Геки / Варна

I

Александър Танчев

Ичи Геки / Варна

I

Самуил Желев

Ичи Геки / Варна

I

Виктория Николова

Ичи Геки / Варна

I

Александър Стоименов

Ичи Геки / Варна

I

Руслан Петровски

Ичи Геки / Варна

I

Дилян Иванов

Ичи Геки / Варна

Снимка