ДВЕ ВИЦЕЕВРОПЕЙСКИ ТИТЛИ ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ НА СК“ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”

Източник: narodensport.eu

На 18-ти и 19-ти май 2019г. в град Врослав, Полша, се проведе 33-ТО ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани.

В проявата взеха участие 740 състезатели от 25 държави.

Отборът на БКА-ИКО България, съпроводен от Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова участва с 5-ма състезатели.

Първият ден на първенството започна с ката и кумите при мъжете и жените, където участваха нашите двама каратеки на СКК ”КУОКУШИН СПИРИТ”Бургас – Димитър Пенджуров и Събина Жекова. Пенджуров се съревновава при мъже +40г. тежка категория, където отпадна на квалификациите след едно продължение срещу представител на домакините. Събина Жекова, от своя страна ни представи при жени, кат.до 55 кг. , отпадайки също на квалификации от състезателка на Полша.

Вторият ден състезанието продължи с ката и кумите при юношите и девойките.

Стратимир Стратиев (СКК”КУОКУШИН СПИРИТ” Бургас) изигра оспорван двубой, който бе спечелен от представител на домакините.

Рая Станчева (СК ”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”) се класира 2-ра на кумите при 10-11г. до 40 кг. и 5-та на дисциплина ката от 15 състезателки;

Сергей Чижик (СК ”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”) спечели 2-ро място на кумите при момчета 10-11г. категория до 40кг;

Двамата състезатели изиграха по три срещи, извоювайки своите вицеевропейски титли.

Световните шампиони – Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова участваха на семинар с директора на международния отдел на ИКО – Шихан Кацухото Горай, провел се преди шампионата като и бяха разпределени за рефери на първенствата.

Снимка