Кметът награди шампиона Богомил Костов, прославил Варна на елитно първенство в Япония

Източник: www.varna24.bg

Кметът на Варна Иван Портних награди днес с почетен плакет Богомил Костов по повод спечелената шампионска титла от Световното елитно първенство за юноши в Япония, предаде репортер на Varna24.bg.

Припомняме, че в Токио се проведе 12-ото Световно първенство за мъже на без категории по карате киокушин и Световно елитно първенство за юноши и ветерани.

При юношите Богомил Костов (СК “ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”), стана световен шампион в категория “Елит“ юноши 16-17г. , категория до 65 кг. Той победи своите 4-ма съперника още в редовното време с вазари и ипон.

“Тази световна титла на това световно първенство, което се води шампионат на без категории, се води олимпиадата на каратето и киокушина, това е най-висшата и форма. Макар, че Благой участва в категория 65 килограма 16-17-годишни юноши, но самият дух на този шампионат, в който участва го прави истински герой. Главен треньор в клуба на Благой е Емил Костов, световен шампион също, той е председател на Българската асоциация по карате и киокушин. Инструктор и треньор в клуба е и друга световна шампионка, Гергана Апостолова, но сред жените, така че трима световни шампиони, сред тях и кметът Иван Портних”, коментира водещият на церемонията Румен Генов.

“За мен е изключителна чест и удоволствие да приветствам и поздравя с изключителното постижение Богомил. Защото такова постижение в Япония няма нито един европейски представител, което прави значимостта на титлата му още по-голяма. Радвам се, че в края на годината в която Варна е европейски град на спорта виждаме изключителните постижения на варненските спортисти. Това е доказателство за високото развитие на спорта във Варна и на школата на Емил Костов. Пожелавам много здраве и още много спортни успехи, за да прославяте Варна и България”, каза кметът Иван Портних.

“Благодаря на моите треньори и родители за честта да участвам в толкова сериозен турнир, който се провежда веднъж на четири години. Благодаря и на моите съотборници. Беше трудно, но се подготвяхме сериозно и целеустремено, и успяхме. Надявам се и занапред да печеля по-големи успехи“, каза Богомил.

Емил Костов благодари за подкрепата от страна на Община Варна. На награждаването присъства и Кристиян Димитров, директор на дирекция “Спорт“ към Община Варна. Той покани варненци на закриващата церемония на “Варна-Европейски град на спорта” на 12 декември в Дворецът на културата и спорта, като обеща много приятни изненади.

Снимка